15 Януари, 2021 07:48 1 833 2

Лондон наложи ограничения за пристигащи от Южна Америка и Португалия заради нов COVID щам

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • ваксина

Тревожната новина обаче е, че близо 4,5 милиона души чакат лечение и операции, постоянно отлагани заради коронавируса

Лондон наложи ограничения за пристигащи от Южна Америка и Португалия заради нов COVID щам  - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания наложи забрана на пътниците, пристигащи от цяла Южна Америка и Португалия, заради новия вариант на COVID-19, открит в Бразилия.

Мярката влиза в сила от днес. Британски и ирландски граждани или чужденци с право на пребиваване в Обединеното кралство все още ще могат да пътуват, но задължително трябва да се самоизолират за 10 дни. Още в сряда премиерът Борис Джонсън изрази голяма загриженост от опасността бразилският щам да се разпострани на британска почва.

Португалия и принадлежащите ѝ Азорски острори и остров Мадейра, както и бившата португалска колония Кабо Верде, също попадат в „черния списък“ поради интензивните връзки с Бразилия, както посочи министърът на транспорта Грант Шапс. Той обаче уточни, че забраната няма да важи за португалските шофьори на товарни превози, за да не се пречи на доставките на стоки от първа необходимост.

Иначе в страната за четвърто денонощие поред бяха отчетени заразявания под 50 000 и някои учени смятат, че се навлиза в плато на случаите. Активно се работи в посока на ускоряване на масовото ваксиниране като в четвъртък се включиха и някои от големите аптеки.

Тревожната новина обаче е, че близо 4,5 милиона души чакат лечение и операции, постоянно отлагани заради COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 0 Отговор
    Българопитеците в Англия, какво още чакат, а не си стягат дисагите и не хванат да се прибират у Кочинката. Скоро ни пенсии ще видят там, нито здравеопазване, та даже и децата им ще вземат британското правителство.
  • 2 Бай Знай

    1 0 Отговор
    Ха ха ! Хареса им номера на Макрон и Меркел с новия щам. Сега го прилагат към нежеланите мигранти.
    Очаквам скоро британците да открият нов щам и у нас и в Полша.