15 Януари, 2021 14:33 1 625 19

Над 2 млн. германци са заразени с коронавируса

  • германия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Канцлерът Ангела Меркел поиска среща с провинциалните власти още другата седмица, на която да бъде обсъден въпросът

Над 2 млн. германци са заразени с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия прехвърли днес прага от два милиона случая на зараза с коронавируса, предадоха световните агенции.

В страната за последното денонощие бяха регистрирани 222 368 нови случая на зараза, с което общият им брой от началото на пандемията достигна 2 000 958. Починалите за последните 24 часа от усложнения от заразата са 1113 до общо 44 994 от началото на пандемията.

Прагът от 2 милиона заразени бе преминат в момент, в който германският канцлер Ангела Меркел пледира за затягане на мерките в страната.

На заседание с ръководството на консервативната си партия Християндемократически съюз тя заяви, че вирусът може да бъде възпрян единствено със затегнати мерки и поиска среща с провинциалните власти още другата седмица, на която да бъде обсъден въпросът.

Така се потвърждават информации на германски издания за затягане на мерките. Според медиите затягането ще включва въвеждане на проверки по границите, както през миналата пролет, всеобщо носене на маски от типа FFP2, налагане на дистанционна работа.

Според изданията се обмисляло дори спирането на обществения транспорт. Но на този етап това са само работни хипотези, които не са били обсъдени с лидерите на германските провинции. В крайна сметка в Германия именно провинциалните премиери са тези, които имат последната дума по въпроси, свързани със здравеопазването и обществения транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Свинско с кисело зеле и орис

    6 0 Отговор
    На фурната с дафинов лист.....на село няма болести ....Има органична храна...

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Глупостите им

    8 0 Отговор
    2 000 000 заразени ли? Добре, от тези два милиона заразени са се излекували повечето, а защо влизат в статистиката, хората които са го изкарали? Това за мен е нереална статистика!!!!! Надувайте числата, и те няма ви помогнат!
  • 5 Тотьо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Свинско с кисело зеле и орис":

    И да лупат повече шнапс,бира Ковид не гони..
  • 6 Лелее

    2 1 Отговор
    Ми как така ?
    При пълен локдаун и пусти улици ?
    Нещо не се връзва ?
    Май баба Меркел и тя е в “сектата “ Б.Г. ???
    Май заразата е друга , тъмно - лилава , прииждаща от Африка ?
    Каква е целта ? Скоро ще се разбере ...
  • 7 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Тази статия е написана от тотално неграмотен журналист! Обръщам внимание на редакцията! Ето грубите грешки:
    1. В германия общия брой заразени от началото на пандемията до сега е надхвърлил 2 милиона, но това не означава, че 2 милиона са заразени, както пише в заглавието на статията, защото броя на активните случаи (т.е. реално заразените) са 338 000
    2. Броя на случаите за деня са 22 900, а не 222 368, както е написал автора.
    Защо тази дезинформация или е просто небрежност и некомпетентност?

    Коментиран от #11

  • 8 360 WWе

    1 0 Отговор
    Абре Меркел гледай твоя приятел Бойко какво прави у нас и го правете и вие. Намелете броя на тестовете и ще видите как и заразените ще намалеят. Ако не можеш да направиш това на 5 април Бойко ще дойде експресно в Германия и ще ти го покаже нагледно. Той и без това след тази дата повече няма да ни трябва.Вземи си го гледай си го и му пълни по някое чекмедженце с евро и злато.На него това му е любимото.
  • 9 в Германия

    2 0 Отговор
    към момента 2 006 450 e общия брой на случаите, но от тях 1 641 200 са вече излекувани.
    319 592 са активните случаи и това е важната цифра, която трябва да е показател.
    Това е 0.38% от населението на Германия и не е много сравнение с тази у нас, която е 0.75%
  • 10 Обикновена българка

    1 0 Отговор
    Какво е маска FFP2 , ех тоя ЕС и Германия и горкия парцалив българин
  • 11 Разликата в броя на случаите е,

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    защото е сложил една "2" в повече и от 22368 се е получила пълна глупост. А иначе, има две основни стратегии, за които се говори и които биват противопоставяни в чуждестранните медии - този на локдауните и строгите мерки, т.нар. "германски модел", и другият - на леките ограничения - "шведският модел". Сега, бг-журналистите пишат само за единия,.като напълно игнорират наличието на другия. Когато от две възможности, тази с очевидно негативните резултати бъде игнорирана, а се пише само за втората възможност, то втората възможност автоматично става по-лошият вариант. Друго обяснение за тези всекидневни статии за "антирекордите в Германия" и нито дума за "опонента" - Швеция - нямам. Журналистите ни са всичко друго, но не и обективни и независими. 😉
  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    Повече от месец и половина, откакто тантето им въведе невъобразими ограничения - вечерни часове по повечето провинции, ограничения в събирания на хора до 5 извън едно домакинство, вкл. по Коледа, нищо не работи, освен хранителни магазини и аптеки.... Дори започна масова ваксинация, а бройките на заразените расте! Не виждат ли, че със затваряния няма да спрат респираторна инфекция?!

    Коментиран от #13

  • 13 Няма да я спрат,

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    това е ясно. Но забавят разпространението. Ако бяха по модела на шведите - 0,5 млн. случая на 10 млн. население, Германия с население от над 80 млн., досега щеше да е имала над 4 млн. случая, а не тепърва да мине 2 млн.
  • 14 Манипулация

    3 0 Отговор
    е този нескопосан материал. Спрете вече, мисирки!
  • 15 Рошко

    1 0 Отговор
    Аз да попитам, на 80 мил население, пишете 2 милиона заразени, а сега че съм зле с математиката в проценти колко са, и го съпоставете с минали години. И питам аз тогава защо е тази цялата патардия, и не може да ме убедите че короната е толкова страшна

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Кокорчо🙄

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Рошко":

    Патардията е изкуствено създавана за да се поставят масите под контрол, силата е нищо без контрол 😉😉😉
  • 17 Извинявай, ама не разбирам

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Рошко":

    Какво да съпоставят с.минали години - процента на заразените с коронавирус ли? Някакви определени предпочитания, с кои точно години да бъде сравнено, имаш ли? 😉😆
  • 18 асдасд

    0 0 Отговор
    Дъртата меркелица трябва да бъде изметена час по-скоро!
  • 19 пророк Исай

    0 0 Отговор
    Ще „покашлят малко“ , аспирин , чай и ще са на линия до 3 дни !