15 Януари, 2021 20:33 3 018 21

Италия удължава локдауна

  • италия-
  • локдаун-
  • джузепе конте-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки

Здравното министерство предупреди, че обстановката се влошава

Италия удължава локдауна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианският министър-председател Джузепе Конте издаде нов указ за удължаване на националния локдаун за ограничаване на коронавирусната зараза до пети март, след като здравното министерство предупреди, че епидемичната обстановка се влошава, предаде БНР, позовавайки се на "Ройтерс".

Регистрираните ежедневни случаи са се установили на 15 000-20 000 в сравнение с пика от около 40 000 в средата на ноември, но натискът върху болниците в страната остава висок. Всеки ден между 400 и 600 души умират с вируса COVID-19 и правителството се опасява, че броят им ще нарасне. "През последната седмица се наблюдава генерализирано влошаване на епидемията, ние се върнахме към етапа на експанзия на инфекцията", заяви министърът на здравеопазването Роберто Сперанца в парламента в сряда.

Новият указ удължава до 5 март вечерния час между 22:00 и 05:00 часа и потвърждава зониращата система, създадена през ноември за калибриране на локдауните между 20-те региона на Италия според нивата на инфекция в тях. Фитнес залите и басейните ще останат затворени в цяла Италия, а услугите за доставка по домовете няма да бъдат разрешени след 18:00 часа. Указът също така удължава до 15-и февруари забраната за движение между отделните региони, като хората имат право да пътуват само поради работа, здравни съображения или други извънредни ситуации. Ски курортите няма да могат да отворят отново до 15-и февруари.

Въпреки това правителството заяви, че повечето ограничителни мерки могат да бъдат премахнати в отделни региони, когато степента на инфекцията там е достатъчно ниска. Италия, първата западна държава, засегната от коронавируса, съобщи за почти 81 000 смъртни случая, свързани с COVID-19 от началото на пандемията през миналия февруари, което е шестият най-висок брой в света. От началото на епидемията в страната бяха регистрирани 2,33 милиона потвърдени случая на коронавирус. Докато извънредната здравна ситуация в страната продължава да бушува, тази седмица правителството изпадна в политическа криза, предизвикана от бившия премиер Матео Ренци, който изтегли малката си партия Italia Viva от управляващата коалиция, лишавайки я от мнозинство в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Икономист

    13 6 Отговор
    Най-мошният показател е кой ти чка жените.Щом италианките от безпаричие попнаха да се продават за стотинки на китайски туристи значи икономиката им наистина е зле.

    Коментиран от #2, #21

  • 2 Географ

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    Нормално Китай натрупа огромен капитал и сега ще опита да компенсира липсата на китайки поради селективен аборт на женският плод в продължение на десетилетия тъй като никой не иска дъщери в Китай чрез купуване на еврооейски добитък пардин жени раждащи полукитайци.Следват десетилетия на население от унтерменши с което че дойде и краят на Европа

    Коментиран от #4, #5, #7, #9, #20

  • 3 Fen

    19 0 Отговор
    Понеже локдауна навсякъде помага - доказано , бива продължаван докато не стане перманентен. Очаквайте скоро новото нормално - живот в Локдауния.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 AKHIRAJ SINGH

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Географ":

    то края на Европа вече е дошъл след пускането на Арабските Банго Василовци като тебе на територията на континента.... просто въпрос на време е да се превърне в катун като Ирак...........

    Коментиран от #6

  • 6 Географ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "AKHIRAJ SINGH":

    Китаец времето не е в твоя полза надявам се че го знаеш ;)

    Коментиран от #8, #10

  • 7 AKHIRAJ SINGH

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Географ":

    е че то от 20 години поне има унтерменшни в Европа бе.... от доста време Европейките си гугат насаме с разни Араби,Турци,Афроси,Латиноси(Индианци),Кюрди и други подобни Банговци

    Коментиран от #12

  • 8 AKHIRAJ SINGH

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "Географ":

    единствения Китаец тука си ти понеже си Славянин а Славяните идвате от Китай!!!! така че я си виж Китайската мутричка в огледалцето
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 AKHIRAJ SINGH

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Географ":

    населението на България сме Тракийци тоест Арийци Брахмини с произход от Северна Индия(какъвто е и Буда) та Славяните сте единствените Китайци тука и то ви личи де.......... така че за тебе вариантите са два да си ходиш в Китай или да си ходиш в Близкия Изток и Северна Африка!!! междудругото как изкара Банго Васил(вашата Нова Година хех)
  • 11 AKHIRAJ SINGH

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "14/88":

    еми да те Славяните са такива ще квито ги описа хаха

    Коментиран от #13

  • 12 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "AKHIRAJ SINGH":

    Ти се шегуваш, колега! Думичката/термина унтерменш/ долни човеци/...все тая дето ползваш е ползвана Хитлер, Гьобелс и компания! И все пак да попитам - ти от кои си и какъв си?!

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 13 Вокил.

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "AKHIRAJ SINGH":

    Абе къв си ти бе ???? Абе човек бягай веднага в спешното и там ще ти обяснят какъв си...😂😃😁😀😅😆☺😄
  • 14 AKHIRAJ SINGH

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    аз съм от Тракийските Арийци(тоест истинското население на България) Тракийците са първи родственици с Арийците от Индия(Северна Индия) наречени Брахмини(хора божества като Буда) други въпроси? не съм Славянин(Монголо-Китаец) или Арабска Бедуинска печка като оня дето се мисли за бял пък е Арабски Пещерен павиан хахахаххаха
  • 15 AKHIRAJ SINGH

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Хитлер се мъчише да се изкара баш Ариец от Северна Индия ама простотията му няма край хахахаххаха Немците не са Арийци и никога не са били(няма и да бъдат)

    Коментиран от #17

  • 16 AKHIRAJ SINGH

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    и именно Славяните е наричал с тази думичка хаха
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 AKHIRAJ SINGH

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Менгеле.":

    а това че истинските АРИЙЦИ СА ОТ ИНДИЯ,ПАКИСТАН,БАНГЛАДЕШ,ИРАН,АФГАНИСТАН,ШРИ ЛАНКА,НЕПАЛ,ТАДЖИКИСТАН,КАВКАЗ,ОРИГИНАЛНОТО БАЛКАНСКО НАСЕЛЕНИЕ(ТРАКИЙЦИ) ПАК ЛИ ЩЕ ГО ОСПОРИШ А?
  • 19 Дълбоко виждащ

    0 0 Отговор
    Толкова пари,откраднаха от Либия,че могат да ядат плячката,още няколко години!
  • 20 AKHIRAJ SINGH

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Географ":

    тя Европа е черна от разни Афрота,Араби,Кюрди,Турци,Латиноси и сякви други Талибани тоя за Китайците се затресал хахаххахахаххаха
  • 21 хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Икономист":

    Вече и турците. онзи чан иакан ги скъсва само че безплатно.