19 Януари, 2021 13:05 2 171 20

ЕК с грандиозна цел - 70% от гражданите на Европейския съюз да са ваксинирани до лятото

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • ек

Комисията обаче ще настоява, че е работа на държавите членки да решат дали хората, които са ваксинирани, би трябвало да получат определени привилегии

ЕК с грандиозна цел - 70% от гражданите на Европейския съюз да са ваксинирани до лятото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия иска 70 процента от пълнолетните граждани в Европейския съюз да бъдат ваксинирани срещу коронавируса до лятото, предаде ДПА.

ЕК планира да публикува съответно предложение днес. До март тя иска да бъдат ваксинирани 80 процента от хората над 80-годишна възраст и здравните работници, предава БТА.

Тези цели се съдържат в документ, предвиден за обсъждане на видеоконферентна среща на върха на ЕС в четвъртък, която ще се съсредоточи върху ваксинацията като ключова тема в момент, когато държавите членки работят по съгласуване на своите усилия за борба с пандемията.

Европейските лидери също така ще обсъдят дали да има ваксинационен паспорт на ЕС и други свързани с това привилегии за хората, които са се ваксинирали.

Според източници на ДПА Европейската комисия подкрепя идеята за документ, който да съдържа възможно най-точна информация и да е признат във всички страни от общността. Той би трябвало да показва кой каква ваксина е получил, в коя държава и кога, както и да помага за проследяване на евентуални странични ефекти.

Комисията обаче ще настоява, че е работа на държавите членки да решат дали хората, които са ваксинирани, би трябвало да получат определени привилегии - като посещаване на ресторанти и кина или по-лесен достъп до ваканционни пътувания.

ЕК също така планира да призове страните от общността да положат повече усилия за откриване на нови разновидности на вируса.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калитко

    33 0 Отговор
    Това е невъзможно.
  • 2 Mxmm

    44 0 Отговор
    Ще си останат само с целта и амбициите
  • 3 Шекел

    37 0 Отговор
    Супер аз ще са при другите 30
  • 4 абг

    46 0 Отговор
    И как смятат да се получи след като над 90% от гражданите НЕ желаят да се "ваксинират" ?

    Коментиран от #7, #10

  • 5 А стига бе

    40 1 Отговор
    грандиозна цел....-абе вие хептен за канарчета ни взехте.Видиш ли как ЕК е много загрижен за нас-алооооооо.....
  • 6 До журналиста

    32 0 Отговор
    Необходимо ли беше да слагате снимка как ваксинират млада жена, в детеродна възраст? Нещо сугестивна ми се струва. 🤨
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сандо

    21 1 Отговор
    Не разбрах навлеците подлежат ли на ваксиниране?Да не вземат да станат новите стопани на Стария свят.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 6дсфц55

    25 1 Отговор
    ПЕВИЛЕГИЯ означва придобиване на право, кавото преди това не си имал.
    Тук става въпрос не за получаване на привилегии на ваксърите, а за отнемане на изконни, човешки права от останилите хора.
    Всичко е прозрачно вече.
    70% ваксинирани до лятото, а догодина с 50% по-малко население. Отаналите ще бъдат тежко болни и ще си продават имуществото на безценица за да се лекуват.
    С един куршум два заека. Хем ЗАНУЛЯВАМЕ, хем ще има сигурни приходи за фармацевтичните убийци.
    Време е шилетата да се събудят, ама едва ли.
  • 12 Шекел

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    Кви стооани ще са тия цгaни.Ще ги купим и продадем защото са роби и такива ще си останат на дъното колкото и да грачи проскубаната Пелоси и кликата и.
  • 13 Псевдоним

    17 0 Отговор
    Гражданите имат грандиозна цел - 70% от политиците да си ходят!

    Коментиран от #20

  • 14 Лошото в цялата работа е,

    17 0 Отговор
    че ваксинационният паспорт не е нещо ново. Зная със сигурност, че в Австрия и Германия се използва от години. Вероятно и в други държави. От такава гледна точка е много вероятно да го приемат. Едно е идеята да е нова - много хора биха са стреснали. Но нещо, което се използва от години и досега не е водило до проблеми, би било прието много по-лесно. Сам по себе си, проблемът не е толкова в самия ваксинационен паспорт, а в това, дали ще бъде обвързан с привилегии за ваксинираните. Това би било лошо - (им)директно би било първата стъпка към задължителното ваксиниране.

    Коментиран от #17

  • 15 Айсамани

    15 0 Отговор
    ЕК мое ли да се такова изотзадзе,по грузински?Акъли от убийци не искаме.Една искра трябва,за да пламне целия свят и да се видят л*йняните гащи на СЗО,Гил Бейтс и останалата пасмина от тези,дето искат да ни управляват.Бойкот до край!
  • 16 AAAAAA

    9 0 Отговор
    А ЗА АНАЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА НЕЩО????
  • 17 Лошото в цялата работа... -корекция

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Лошото в цялата работа е,":

    Да се чете: " (иН)директно". Между другото, задължителното ваксиниране, за жалост също не е нищо ново. Единственото спасение, което ми хрумва за момента е свързан с неизвестните потенциални странични въздействия от новия вид ваксина. Ако те не бъдат "препъни камъче", то не виждам друга реална пречка пред това, да приемат тази глупост.
  • 18 Мнение

    19 0 Отговор
    И какво излиза? Доброволно, доброволно, но не съвсем. . . Това прилича на чиста тирания. От кога се "узаконяват" репресиите и отнемане на правото на свободна воля?! Тези еврогейци забравиха ли за НЮРНБЕРГСКИЯ КОДЕКС 1947г.?! Подписан от всички държави. И к`во? Ходенето на ресторант и кино става привилегия?! Мале, мале! Да видиш ти! Кой знае какви гнусни извращения са пръкнали осакатените им мозъци! Докато има овце, ще има и кланици за тях.
  • 19 Булгар

    9 0 Отговор
    Е че те гражданите не искат да са в ЕС.А и ЕС не го интересуват гражданите.Интересно защо си поставя такава цел.Предлагам на предстоящите избори да изберем тези които незабавно ще ни изкарат от там от пъкала.
  • 20 Верно ли

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Псевдоним":

    Хаха, и аз точно това си помислих, само дето моят процент е по-висок - над 95 отива :))) Тея всиките продажици нямат друго място освен по специализираните заведения с мерки за неотклонение.