20 Януари, 2021 11:15 2 151 8

Израел удължи националната карантина заради коронавируса

  • израел-
  • коронавирус-
  • ваксина

Досега общият брой на ваксинираните в страната е 2 милиона и 200 хиляди души

Израел удължи националната карантина заради коронавируса  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелското правителство удължи националната карантина, въведена заради коронавируса. Решението беше взето, след като страната отчете в понеделник рекордните 10 021 нови случаи за денонощие, предаде ДПА.

Настоящата, трета по ред, карантина, трябваше да приключи в петък. Сега тя е удължена до края на месеца, се посочва в съобщение от канцеларията на премиера.

Училищата и детските градини са затворени, затворени са и търговските центрове, а заведенията могат да доставят храна само за вкъщи.

Израелците нямат право да посещават домовете на други хора, които не са част от тяхното семейство.

Междувременно с рамките на ваксинационната кампания срещу коронавируса в понеделник за един ден бяха ваксинирани 186 000 души.

Досега общият брой на ваксинираните в Израел е 2 милиона и 200 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    12 2 Отговор
    Е как бе, нали големите носове ваксинираха милиарди за няколко часа и ни ги връткахте за пример?

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40🏴‍☠️":

    Това са евреи, когато говорят гледай откъде изгрява слънцето, вярвам че даже на нито един евреин няма да му бият ваксина

    Коментиран от #6

  • 5 Кински

    1 2 Отговор
    Държава която винаги се е грижила за народа си ,недейте да я мислите .и пари имат . Ама ние кво ще правим .даже и без карантина ще сме зле
  • 6 Gkbb

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Вярата е безплатна. Не се иска и образование. Седят си неваксинирани евреите и се чудят с колко да излъжат света. Само , че до месец два няма да имат и корона вирус.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    За по малко от 20г,тези се удвоиха ,като население....Браво!!!.Около тях,арабите бяха 40милиона,сега сигурно са двойно по -малко......
  • 8 2020

    3 0 Отговор
    Мисля,че нито един евреин няма поставена ваксина.Може би само руска.Те вярват на руснаците и имат респект от тях и от Путин.