Last news in Fakti

20 Януари, 2021 16:41 1 936 8

Италия ще съди Pfizer за забавяне при доставките на COVID ваксините

  • ваксина-
  • италия-
  • коронавирус

По-рано фармацевтичната компания обяви, че няма да успее да достави дозите, договорени със страните в цяла Европа, поради работата, която трябва да се свърши в нейната фабрика в Белгия

Италия ще съди Pfizer за забавяне при доставките на COVID ваксините  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианското правителство възнамерява да предприеме съдебни действия срещу "Пфайзер" (Pfizer Inc.) в отговор на забавяне при разпространението на COVID ваксините на компанията в страната, съобщи в сряда Rai News, позовавайки се на хора, близки до въпроса.

Италианските власти са се свързали с държавния прокурор, за да разгледат всички правни възможности и да вземат решение за най-добрия начин на действие за защита на своите права като страна в правното споразумение, се добавя в информацията на италианската медия.

По-рано тази седмица фармацевтичната компания обяви, че няма да успее да достави дозите, договорени със страните в цяла Европа, поради работата, която трябва да се свърши в нейната фабрика в Белгия, за да се увеличи производственият капацитет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русский ВИС-2

    2 6 Отговор
    Ваксинирани сме от ВИС-2!
  • 2 MERS

    9 1 Отговор
    Нали направиха така, че да НЕ може да ги съдят ?! хихи
  • 3 123

    12 1 Отговор
    Истината е че много малко хора искат да се ваксинират и сега замазват положението че нямало ваксини.

    Коментиран от #8

  • 4 А България?

    2 0 Отговор
    Гешев спинка!
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Ако искат съвет-Да бягат от Пфайзер,така както дявол бяга от сребърен кръст....
  • 6 2020

    6 0 Отговор
    Всичко е голяма манипулация.Добре ,че българите препатили много не вярват в нищо.Това предпазва народа ни от много очевидни лъжи.
  • 7 6776

    1 0 Отговор
    Италия няма да съди никой, само вдига пушилка докато вкарат в употреба ваксината на Астра Зенека, а през есента и тяхната собствена жабарска на Спаланцани Рим.
  • 8 Д.ИВАНОВА

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!! Въпреки масовата психоза останаха хора със здрав разум и смислен коментар.Светът никога не е бил блокиран.....а сега ни направиха на маймуни ...една маска безплатно не раздадоха,а ваксината-БЕЗПЛАТНА...НЕ на нас тези приказки от селски вечеринки