Last news in Fakti

21 Януари, 2021 13:16 1 460 7

Д-р Фаучи: САЩ остават в СЗО

  • сзо-
  • сащ-
  • антъни фаучи-
  • коронавирус-
  • здраве-
  • джо байдън

САЩ ще изпълнят финансовите си задължения към СЗО

Д-р Фаучи: САЩ остават в СЗО - 1
Снимка: Shutterstock

Главният медицински съветник на президента на САЩ Джо Байдън, д-р Антъни Фаучи, потвърди в четвъртък, че САЩ ще останат член на Световната здравна организация (СЗО), предаде Ройтерс.

Това става само часове, след като в сряда положилият клетва 46-и президент на САЩ Байдън подписа изпълнителна заповед, с която отменя решението на администрацията на предишния президент Тръмп страната да се оттегли от СЗО, предаде БНР.

По време на видеоконференция д-р Фаучи добави, че САЩ ще изпълнят финансовите си задължения към СЗО и ще спрат да изтеглят своите служители, работещи с организацията. Той също така обяви, че Джо Байдън вероятно ще подпише директива за намерението САЩ да се присъединят към инициативата COVAX, която има за цел да осигури равномерно разпределение на коронавирусната ваксина по целия свят.

COVAX е глобална схема, съвместно ръководена от международен алианс за ваксини, наречен Gavi, Коалиция за иновации за готовност за епидемия, а също и от СЗО. Създадена е, за да осигури равен достъп до Covid ваксини за всяка държава в света. Целта му е да достави 2 милиарда доза безопасни и ефективни ваксини, които са преминали регулаторно одобрение и/или предварителна квалификация на СЗО до края на 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уфсъ

    7 1 Отговор
    д-р фаучи на подчинение ще ви научи
  • 2 3,14К

    11 1 Отговор
    Американския д-р Менгеле казал нещо. Защо не подаде оставка, като не е съгласен с Тръмп?
  • 3 Рошко

    5 1 Отговор
    Фащ е еврейски, сзо също 8 мил евреи водят за носа останалия свят
  • 4 Шекел

    5 0 Отговор
    Колко тъжно.Хлъц
  • 5 rаи

    5 0 Отговор
    Както във всичко така и там има много пари и интереси. Тръмп ги изобличи много сериозно ама MSM намя да го покаже. Един въпрос, който беше отправен от Тръмп.. защо ние плащаме 400мил. годишно на тази организация (която не прави абсолютно нищо), а Китай 40мил??? Няма значение кой от каква партия е и какви виждания има за Тръмп или не, но нека ми отговори на този въпрос...? Да не говорим, че човека, който е шеф на СЗО в момента идва от Африка с досие, което е избило десетки хиляди в Африка с ваксинаци, повечето от които деца. Също така СЗО е пряко свързана с Гейтс и негови компании. СЗО е поредния проект на "дълбоката държава"

    Коментиран от #6

  • 6 8665

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "rаи":

    Така е, но хората по света са овце и никой не вярва на това, което си написал. Има и много други въпроси ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.