Last news in Fakti

21 Януари, 2021 13:31 1 801 6

Мерки! Китай е похарчил повече от 400 милиарда юана в борбата с COVID-19

  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия

Издадени бяха и държавни облигации в размер на 1 трилион юана, за да бъдат освободени повече средства за компаниите и индивидуалните лица в процеса на овладяване на пандемията

Мерки! Китай е похарчил повече от 400 милиарда юана в борбата с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай е изразходвал над 400 милиарда юана ( близо 62 милиарда долара) в борбата с COVID-19 до края на ноември, съобщи Министерството на финансите.

Приоритет в бюджета е даден на средствата за борбата с COVID-19, за да бъдат облекчени хората от разходи за медицинско лечение, каза финансовият министър Лиу Кун в сряда. Благодарение на достъпа до средства, местните правителства няма да изпитват затруднения с разходите за медицинското лечение и противоепидемичния контрол, предаде Радио Китай.

Китай определи фискалния си дефицит за 2020 г. на поне 3,6% от БВП, с 2,9% повече спрямо предходната година.

Издадени бяха и държавни облигации в размер на 1 трилион юана, за да бъдат освободени повече средства за компаниите и индивидуалните лица в процеса на овладяване на COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    1 2 Отговор
    Китай е похарчил а България е усвоила чужди пари,които идните поколения от Римски работници ще плаща на кредиторите.

    Коментиран от #2

  • 2 9536

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    Това което се краде в Китай ,ние не можем и да си мечтаем за толкова гражба.В Китай корупцията е огромна.Единствените по-корумпирани страни са държави като Северна Корея,Русия,Судан и.т.н...
  • 3 Може би..

    0 0 Отговор
    Но за Китай е по изгодно гърлата да по малко..Отдавна се борят с раждаемостта.А пък за европейците не ми се говори,пенсии като нас,и канят оплодители с плюшени мечета.Оплодителите Разбраха и спретнаха Кьолнската гара..
  • 4 Шамара

    1 0 Отговор
    Тези пари за жълтурите са нищо!
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПОХАРЧИЛИ - КЪДЕ - В КИТАЙ - ИЗЧЕЗВАТ ЛИ ПОХАРЧЕНИТЕ ПАРИ - ИЛИ СЕ ЗАВЪРТАТ - ПЛАЩАШ НА КОГО С ПАРИ И КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ !?!?!?!? ТЪПОТО НА КАПИТАЛИЗМА - "ПОХАРЧИЛ" !!!!!!??!!!!
  • 6 Васил

    0 0 Отговор
    За Китай тази сума е нищо имат един триолион резерв само в долари без да броим златото