Last news in Fakti

24 Януари, 2021 11:12 2 917 17

Френското правителство готви трети локдаун

  • франция-
  • париж-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • локдаун-
  • еманюел макрон

Решението се очаква в най-скоро време

Френското правителство готви трети локдаун - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред локдаун и нови ограничителни мерки с цел да се спре бързото разпространение на коронавируса, съобщава днес вестник "Журнал дьо диманш". Решението се очаква в най-скоро време, добавя изданието, като цитира източник в правителството, предаде БТА.

Въвеждането на новия локдаун се свързва със стремителните темпове на разпространение във Франция на британския вариант на вируса и на новия щам, регистриран в Южна Африка. Очаква се обръщение на президента Еманюел Макрон в сряда след насроченото заседание по въпроса на Съвета по отбраната, пише вестникът.

Според цитираните източници въпросът за въвеждането на третия локдаун е практически решен и в момента само се уточняват сроковете за действието му и съпътстващите мерки. Очаква се новата карантина да влезе в сила до края на следващата седмица и, според същите източници, ще трае не по-малко от три седмици. Според вестника този път мерките могат да бъдат по-меки, защото населението вече трудно понася действащите ограничения. Възможно е да се разреши на магазините, които не продават стоки от първа необходимост, да работят по няколко часа на ден. В интервю за "Журнал дьо диманш" министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер съобщи, че в случай на въвеждането на нови мерки училищата ще продължат да работят.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    28 3 Отговор
    Ще бъде в целия съюз/свят, ваксинацията не върви. Много хора се събудиха.
  • 2 Маааааама ви

    24 4 Отговор
    Ще идете в ада!
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    22 4 Отговор
    Дядо ми ръсеше картофите с Би 58, сега ръсят нас с Ковид 19 ! Напредват технологиите!
  • 4 ГостО

    23 3 Отговор
    Демек, този локдаун ще е от "меките", също като меките китки в политиката! Хората вече се озлобиха, видяха, че ограниченията хем не се спазват, хем няма ефект! Защото в държавите със строги мерки заболяваемоста РАСТЕ, а не намалява,има НЕЩО, което е в реда на конспирациите може би, но...времето ще покаже! Бъдете здрави!
  • 5 Корона глад

    26 1 Отговор
    Побъркаха ги Тея в Западна Европа,дано тука остискаме докато минат изборите. Имаме мн.повече свобода в момента.Добре че имаше протести цяло лято управляващата шайка малко или много се поуплаши. Иначе и тука щяхме да сме така.

    Коментиран от #11, #15

  • 6 Дед

    24 3 Отговор
    Макрон и Меркел започнаха да прекаляват. Всичко си има край. Търпението се изчерпва.
  • 7 Майна

    18 2 Отговор
    МЕРКЕЛ ДАВА ПОМОЩИ И ВЪПРЕКИ ТОВА ЩЕ СЕ ОПЪЛЧАТ ,НАДЯВАМ СЕ...ЩЯЛА ДА ВАКСИНИРА ВСИЧКИ ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО..НЯМА ДА Я БЪДЕ!!! ПОДЦЕНИЛИ СА ЧОВЕЧЕСТВОТО ТЕЗИ ИЗРОДИ..ТОВА НЕ ВИ Е ХОЛИВУД, ДА ВЪРВИ ПО СЦЕНАРИЙ ФИЛМА...
  • 8 Филип Георгиев

    4 2 Отговор
    ФРЕНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГОТВИ ЛОКДАУН, НАШ'ТО НОКДАУН
  • 9 ТЕРОРИЗЪМ

    9 3 Отговор
    ТЕРОРИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ МАКАРОН И МЕРКЕЛИЦА ОТЯВЛЕНИ ТЕРОРИСТИ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ.
  • 10 Йорго

    5 3 Отговор
    Франция и германия се готвят усилино за третата вълна,в бгето разпускат мерките.ха ха
  • 11 Един от народа

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Корона глад":

    Французите специално и трети и четвърти локдаун не ги бърка, даже го и искат, защото за разлика от нас стават по-богати /заплатите са им същите, а не ходят на работа, събират си се с приятели в къщи и спряха да носят маските, вечерният час е до 18 часа, но движението по улиците си е до почти 20 часа /говоря за южна Франция/. На всички им е ясно, че пандемията е повече икономическа от колкото здравна и това ги устройва. Само да грейне слънцето и всички са по плажа. Българите в България да му мислят с 350 евро обещетение, при цена на месото от 5 евро. За сравнение тази седмица свинските ОХЛАДЕНИ котлети във Франция струваха 1,79 евро за килограм /.

    Коментиран от #12, #16

  • 12 Stéphanie 🎲

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Един от народа":

    Прав си в Intermarché постоянно има промоция не само на свинското.За ваичко си прав само забрави ресторантите сигурна съм и артисти -балет ,опера....Приятели които не работят в момента заради короната вземат 50%от заплатата за ресторант пиша вече са в депресия с кредит на квартира с малко дете ,в тази сфера са засегнати много.Иначе бизнеса на мъжа ми за първи път с идването на короната са на голям плюс - транспортни услуги и доставка .Амазон невиждан рекорд печалба .Аз за сега също съм добре не знам до кога обаче при нас заплатите си вървят има 13 заплата .Собственици на малки магазини ....други приятели банката им зема къщата живеят при родителите си за сега ..за едни лошо за други по добре .Скоро ще има анархия и тук така мисля

    Коментиран от #13

  • 13 Един от народа

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Здравейте Стефани,
    Благодаря ви.
    Има наистина депресирани хора и семейства, но вината е по-скоро в тях, защото са се опитали да надскочат доходите си и са накупили жилища, коли и вещи, който реално не са могли да си позволят /особенно често срещано явление за новодошли емигранти от нашите географски ширини/ и при първата криза те нямат спестяванията на 80% от французите с което да поемат дефицитите. Мисля, че артистите, като всички артизани, получават и те 1 500 евро месечно. Je vous souhaite une excellente journée 😊

    Коментиран от #14

  • 14 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Един от народа":

    Лоша работа кой да е знаел ,примерно шеф ресторант вземаш хубави пари ,един пианист или виолист...?Проблема е че тука дават лесно кредит дори и ваканция във чужбина я плащаш на няколко вноски по изгодно не ги усещаш парите.И в един момент корона вирус абе като няма превод в банката 😬 лесно се удряш на дъното.Аз ако не е моя добре че не фалираха имаше и трудни моменти ,с моята заплата всичко заминава за дрехи и чанти ..редовно съм на дековерт .Късмет дано не ни удари и нас короната по джоба и здрав .Bonne Journeé mon Ami 🤗

    Коментиран от #17

  • 15 А ти сега се сети

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Корона глад":

    А ти сега се сети а на стачката ходи ли поне веднъж
  • 16 любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Един от народа":

    1,79 €/ kg ??? Да не бъркаш нещо ? Тук , в Бургундия , не падат под 2,99 €/kg .
  • 17 е х о

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Този език , на който пишеш , не ти е майчин ? Или се превземаш нарочно , за да си мислиш ти , сама за себе си , че си го забравила .