Last news in Fakti

24 Януари, 2021 14:10 3 352 12

Германия купува медикамент, използван от Тръмп срещу COVID-19

  • германия-
  • медикамент-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Германия ще стане първата държава в ЕС, в която ще се прилага този медикамент

Германия купува медикамент, използван от Тръмп срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Срещу коронавируса се появиха вече няколко ваксини, докато медикаментите за лечение на болните все още са малко. Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан е закупил 200 000 дози от препарат, който е помогнал на бившия американски президент Доналд Тръмп, съобщи „Тагесшау“, предаде БГНЕС.

“От следващата седмица Германия ще стане първата държава в ЕС, в която ще се прилага този медикамент. Федералното правителство е закупило 200 000 дози за 400 милиона евро, което прави 2 000 евро за една доза, уточни Шпан.

Според информацията, с този медикамент на основата на антитела, е лекуван бившият американски президент Доналд Тръмп, когато се зарази с коронавирус. Антителата действат като пасивна ваксина. Инжектирането им може да помогне при рискови пациенти в ранен етап да бъде предотвратено тежко протичане на болестта. Изданието припомня, че в началото на октомври Доналд Тръмп беше третиран с коктейла REGN-COV2 на американската фирма „Regeneron“

Активното вещество на REGN-COV2 е комбинация от две специално разработени антитела, които се свързват с така наречения шиповиден протеин на коронавируса и по този начин могат да деформират структурата му. По този начин може да се предотврати коронавирусът да атакува човешките клетки и да се размножава. Според „Regeneron“, комбинацията от две различни антитела трябва да попречи на мутацията на вируса Sars-COV2.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абракадабра

    13 3 Отговор
    Чета заглавието и първата мисъл ми беше, стана криза за белина ...

    Коментиран от #5

  • 2 Това

    13 1 Отговор
    значи , че се мисли за лечението на заразените хора , без значение дали са били ваксинирани или не ! Шанс за адекватно лечение !
  • 3 Сандо

    27 9 Отговор
    Няма КОВИД ! Има световна манипулация, лъжа и измама. Няма пандемия, няма заболели. Болните от грип и други болести ги вписват КОВИД, заради статистиката, която трябва да се води по нареждане на Сатанистите - кравари. Успокойте се, не се оставяйте да ви манипулират, да се гаврят с вас. КОВИД е виртуален вирус, целящ постепенно поробване на човечеството чрез наслагване на страх, паника и насилствено подчинение. На българските управници им е платено достатъчно, за да играят този театър срещу народа си. Тоест, продали са себе си и нацията. Съдбата няма да им го прости, някой ден ще ги покоси.

    Коментиран от #11, #12

  • 4 Ганьо

    10 3 Отговор
    купи самолети за милиарди на хартия!
  • 5 Анонимен

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абракадабра":

    Не белина, а хлородиоксид, който слагат във водата за пречистване... А това че има невежи и прости да пият белина... А във водата вече не слагат,,,, да мрем... Водата е пълна с разни метали и никой не я пречиства.... В една чаша вода се слагат няколко капки и се пие... Ама то трябва да се чете.. И Тръмп никога не е казвал да пият белина..
  • 6 Очуден

    3 6 Отговор
    Защо го купуват?!?
    Мангъров каза че ковид се лекува с аспиринче и чайчета
  • 7 Шпеков

    7 1 Отговор
    За болшинството Българи една доза от 2 000 хил долара е само една илюзия.
  • 8 Абе не беше ли ков 19

    3 2 Отговор
    Сека стана ков2???
  • 9 И така

    3 1 Отговор
    С една дума рекет даден рекет приет.
  • 10 Рошко

    5 2 Отговор
    Почна се и с цифрите, хинина е много по евтин ама всичко пак е цирк да се оправдават после за вдигнатиъе здравни
  • 11 Anonim

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Нищо подобно много си заблуден дървени философи като теб дъм слушал много пожелавам ти най искрено да го изпитал на гърба си дървена главо
  • 12 Цветеслава Гълъбова

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Готов си моето момче...