Last news in Fakti

25 Януари, 2021 07:53 2 897 8

Мадрид затяга мерките срещу коронавируса

  • испания-
  • мадрид-
  • коронавирус

В опит да се спре заразата до 8 февруари се ограничава мобилността в 56 основни здравни зони и 25 населени места в региона на столицата

Мадрид затяга мерките срещу коронавируса  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес в Мадрид влизат в сила по-строги ограничения заради нарастващия брой заразени с COVID-19. Констатирано е, че 9% от тях са с британския вариант на коронавируса, което допълнително усложнява и без това тежката ситуация в третата вълна.

Само за последните две седмици честотата на заразяване се е увеличила с 1,7% в Мадрид и вече има 903 случая на 100 000 жители.

„Ситуацията се променя, което ни принуждава да променим правилата на играта“, каза регионалният министър на здравеопазването Енрике Руис Ескудеро. Той е категоричен, че британският вариант на COVID-19 е навлязъл в Испания през летище Барахас, затова призова централното правителство да "излезе от парализата си", като „засили контрола по въздух”.

Според него кабинетът на Педро Санчес не обръща достатъчно внимание на новия щам, а испанците плащат последствията от това.

В опит да се спре заразата до 8 февруари се ограничава мобилността в 56 основни здравни зони и 25 населени места в региона на Мадрид.

Мерките ще засегнат 28% от жителите на испанската столица (1.6 милиона души) и областта. Те няма да могат да напускат домовете си между 22:00 ч. и 6:00 ч. сутринта, да се събират повече от 4 души на едно място, дори и да са от едно семейство, а възрастните трябва да си останат вкъщи.

Спазването на мерките ще се следи с камери и дронове, както досега, а глобите ще са от 600 до 600 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    19 1 Отговор
    Идиотизмът е пълен! Значи семейство с три деца не може да седи и да се храни заедно?!?

    Коментиран от #7

  • 2 Християнин

    22 1 Отговор
    Хахахаха жабата се вари бавно уж за нейно добро докато накрая няма да може да скочи и избяга хора събудете се няма никакъв вирус има сатаниски план за унищожаване и редуциране на човечеството
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    13 1 Отговор
    Затягат обръча, защото трябва да ги държат вътре, че да се разболяват на вън после. Не излизайки дори за седмица човешкия имунитет спада, за което също добива и обездвижването. После до магазина и ви хваща някъв вирус. Там имаше камара видео материал на празни болници, манипулации, но в къщи религията е телевизора, а с него ги удрят яко, както си искат а ла Холивуд.
  • 4 жик так

    12 0 Отговор
    -Ситуацията се променя, което ни принуждава да променим правилата на играта“
    -МНОГО ТОЧНО КАЗАНО - (ИГРАТА)
    - Той е категоричен, че британският вариант на COVID-19 е навлязъл в Испания през летище Барахас
    АБРЕ ТОЯ ВИРУС КАК ГО РАЗБРА ЧЕ Е МИНАЛ ОТ ТАМ ЧЕ И КАТЕГОРИЧЕН - ДА НЕ БИ ДА ИМА ПАСПОРТ И ДА СЕ Е ЧЕКНАЛ НА ЛЕТИЩЕТО (ЧЕКНАЛ- РЕГИСТРИРАЛ)
    - Глобите ще са от 600 до 600 000 евро.
    Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ГЛОБА МЕЧТА ЗА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ !!!
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    10 0 Отговор
    "Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете” - Бенджамин Франклин
  • 6 ДА ДА

    13 1 Отговор
    ЗАТОВА В СЪБОТА В МАДРИД ИМАШЕ ПРОТЕСТ ПОД НАСЛОВ СВОБОДА ИМАСАМЕ ДА ДИШАМЕ МАСКИ ДОЛУ НЕ НА ФАЛШИВИТЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ,ТОВА ЗАЩО НЕ ГО СЪОБЩАВАТЕ ПРОДАЖНИ МЕДИЙКИ.

    Коментиран от #8

  • 7 Едва ли имат предвид децата.

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    А и ти в къщи сутрин, обед, вечер все с цялото си домочадие си на масата, нали? В Испания имат доста хора в интензивни отделения в момента и е нормално да вземат мерки. Друг е въпросът, че това какво ще правиш у дома си е по-скоро пожелателно. Едва ли си мислиш, че ще ходят по домовете да броят хората около масата вечер.
  • 8 При 3 908 души в сериозно или критично

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДА ДА":

    състояние в интензивни ковид отделения в Испания при 46-47 милиона население са много цветущи нещата там, нали. Бяха много по-малко в края на 2020 година. Явно се вихри английската мутация здраво там. За сведение у нас в момента има под 300 души в интензивни отделения при близо 7 милиона население(а и 6 милиона да е дори) Т. е. моментната ситуация у нас е по-добра. Но все още им водим по смъртност от/с ковид на милион души. Да не говорим, че в Испания са с най-висока продължителност на живота в Европа. А ние сме на последно място сред страните от ЕС поне. Русия естествено е след нас.