26 Януари, 2021 15:33 1 451 5

Задължителен отрицателен тест за COVID-19 за влизане в САЩ със самолет

  • сащ-
  • самолет-
  • коронавирус

Президентът Джо Байдън посочи, че до лятото ще бъде постигнат стаден имунитет срещу коронавируса

Задължителен отрицателен тест за COVID-19 за влизане в САЩ със самолет  - 1
Снимка: Shutterstock

Администрацията на президента Байдън поднови забраната за влизане в Съединените щати на чужденци, идващи от редица страни. От днес в сила влиза и задължително правило за представяне на отрицателен тест за COVID-19 за всички пътници, пристигащи със самолет.

Междувременно в американския Сенат официално беше внесен обвинителният акт за импийчмънт на Доналд Тръмп.

Съединените щати ограничават влизането на своя територия на неамерикански граждани, идващи от Бразилия, Ирландия, Великобритания, както и от повечето европейски държави и Южна Африка.

Забраната е свързана с новия по-заразен вариант на COVID-19. Влизащите в страната със самолет ще трябва да представят и отрицателен тест, направен до три дни преди заминаване.

Мярката засяга и деца над 2-годишна възраст.

В страната вече беше регистриран първият случай на заразен с т. нар. бразилски щам.

Вчера президентът Байдън посочи, че до лятото ще бъде постигнат стаден имунитет срещу коронавируса. Според него след около месец в Съединените щати вероятно ще бъдат правени по милион и повече ваксинации на ден.

В същото време в Сената официално беше внесен обвинителният акт за импийчмънт на Доналд Тръмп. Само едно е обвинението срещу бившия президент - подбудителство към бунт. Очаква се процесът в Горната камара на Конгреса да започне на 9 февруари.

Негов председател ще бъде най-възрастният сенатор - 80-годишният Патрик Лийхи. В резултат Тръмп може да бъде лишен от правото да заема поста на държавен глава отново.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    2 0 Отговор
    Моите пилоти на бомбардировачи имат тестове.Ще ви ги пуснат отгоре с бомбите за тежест.
  • 2 Задължителен тест

    5 0 Отговор
    За влизане със самолет!? Иначе,с кола по моста през Атлантика няма проблем.
  • 3 Чавдар войвода

    4 0 Отговор
    Кравабойс, когато нормален човек се прежали да лети до хАмерика, всеки един бачкатор на
    летището, трябва да му представи отрицателен тест... Точно вие сте 'пламнали', като въшливи...
  • 4 Европеец

    3 0 Отговор
    Е да де, НО и в Eврoпa още пoвeчe ce интeрecувaт зa вceки който e рeшил дa бърза да нaпуcкa Съединените щати със самолет, да си е направил предварителен тест за коронавирус, или АКО НЯМА ваксинация също да НЕ се допуска да се качи на борда, защото в САЩ са най много заразените и след дългия полет пак ще трябва да остане под пълнaтa карантина след пристигането си в някoя eврoпeйcкa страна...!!!
  • 5 koko

    0 1 Отговор
    че в Европа също искат. Ходих в Холандия и в Англия - всички искат