27 Януари, 2021 15:52 3 232 15

Германия обмисля драстични мерки заради мутациите

  • германия-
  • мутации-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • летища-
  • ангела меркел

Германският вътрешен министър обмисля сериозно ограничаване на въздушния транспорт

Германия обмисля драстични мерки заради мутациите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер обмисля сериозно ограничаване на въздушния транспорт към Германия. “Опасността, която произтича от множеството мутации на вируса, изисква от нас да обсъдим драстични мерки”, заяви Зеехофер пред вестник “Билд”.

Целта: "почти нула полети"

Драстичните мерки, за които говори Зеехофер, включват по-строг контрол по границите, както и ограничаване на въздушния транспорт към Германия до “почти нула”. Хората в Германия очакват “да ги предпазим възможно най-добре от експлозия на инфекциите”, казва още германският вътрешен министър и посочва Израел като пример за овладяване на мутациите чрез ограничаване на влизането в страната. Към момента Зеехофер все още не казва какви ще са конкретните параметри на евентуалните нови ограничения.

Според “Билд”, във федералното правителство нарастват опасенията, че авиокомпаниите не спазват стриктно правилата за овладяване на пандемията. Още повече, че полицията продължава да регистрира нарушения на задължението за карантиниране при влизане в страната.

И Меркел иска ограничаване на пътуванията

Германската канцлерка Ангела Меркел също настоява за ограничаване на туристическите пътувания. По информация на агенция Ройтерс, Меркел не подкрепя идеята за забрана на пътуванията като цяло, но смята, че “по възможност туристически пътувания не бива да се провеждат”. Основният проблем според Меркел са силно заразните мутации на коронавируса, които влизат в страната отвън.

От началото на пандемията в Германия са отчетени над 2 милиона случая на зараза с коронавируса. Жертвите на COVID-19 са вече близо 54 000.

Недоволство в туристическия бранш

Германската туристическа асоциация DRV остро разкритикува идеята за почти пълно ограничаване на възможностите за пътуване. Туристическите пътувания вече така или иначе са почти невъзможни заради ограниченията, бизнес пътувания също почти не се провеждат, казват от DRV и призовават федералното правителство "да не се концентрира върху още по-силно ограничаване на нашата и без това силно ограничена свобода на движение”. По-скоро правителството трябва да се погрижи за отстраняване на “драматичния дефицит” при ваксините и да предложи разумни концепции за тестване, настояват още от DRV.

Водещият германски вирусолог Кристиан Дростен също подкрепя ограничаването на пътуванията с туристически цели. “След като вече сме извървели толкова голяма част от пътя, трябва много да внимаваме какво идва отвън”, заяви вирусологът и се обяви против бързото разхлабване на мерките в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    26 4 Отговор
    Германия иска да върне Европа в първобитно общинния строй.
  • 2 Тракторист

    11 1 Отговор
    С маска на трактора,житото накъде?!
  • 3 Професора

    16 0 Отговор
    Явно това е плана за разтура на ЕС, те разтуриха източно и централно европейски икономики и вече ЕС в този състав не им е нужен. Икономиката на бившите СИВ я върнаха 30 години назад западняците с този съюз.
  • 4 честен ционист

    6 4 Отговор
    Така както можем да накараме Германия да се разкрачи за ислямския камилар преди 3г, така можем и да я накараме да се затвори за наглите Ганьовци.
  • 5 сила

    11 1 Отговор
    НАПРАВО ДА ОТВАРЯТ БИРКЕНАУ....ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ ДЕ
  • 6 Франкоффон

    12 2 Отговор
    Германия е една измислена държава.
  • 7 Факт

    13 0 Отговор
    Тези съвсем луднаха
  • 8 СССР ☭

    7 1 Отговор
    В България не ви ли дават поне по 1000€ на месец на засегнатите от пандемията нали сте в ЕС?

    Коментиран от #9

  • 9 Софиянец

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "СССР ☭":

    Дават, а в Русия хляба на кредит пуснаха ;)

    Коментиран от #11

  • 10 Дървин

    10 0 Отговор
    Германците са прости хора мислят, че могат да спрат гората да се разлиства !? Преди време така решиха, че ще владеят света и получиха руски флаг в сърцето !
  • 11 СССР ☭

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянец":

    Колко ти дадоха от април месец до сега, 10 месеца ×1000 € 10 000 ли ти дадоха или един по дебел получи?
  • 12 адаша

    5 0 Отговор
    Я какви времена дойдоха-Германия сочи Израел за пример...
  • 13 НеДа

    10 0 Отговор
    Вече има четвърт милиард нови безработни, по данни на ООН. Броят на починалите от обикновени заболявания се е увеличил двойно, небивал ръст на депресиите, самоубийствата, домашното насилие. Така ако карат към всеки 100 починали от Корона ще се добавят още 900 починали от забраните и ограниченията, наречени мерки.
    И имат наглостта да твърдят че спасявали човешки животи!
  • 14 no name no face no number

    5 0 Отговор
    германия и ес са пълна лудница диктувана от сащ
  • 15 Майна

    3 0 Отговор
    РАБОТА В ГЕРМАНИЯ И ВИЖДАМ, ЧЕ ГИ ПРЕВЪЗХОЖДАМЕ КАТО ИНДИВИДИ. ПОДПОМОГНАТА СЛЕД ВОЙНАТА ОТ ИЗТОКА И ЗАПАДА И СТАНА ,,ГОЛЯМАТА,, ГЕРМАНИЯ. СЕГА МЕРКЕЛ ЩЕ ПРОКАРВА ТОВА , КОЕТО И КАЖАТ..., НАЛИВА ПОМОЩИ.... ТЯХНИТЕ ДЕДИ СА ВАРВАРИТЕ....