31 Януари, 2021 19:47 1 818 1

Без историческо събитие заради пандемията

  • карнавал-
  • венеция-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • италия

Карнавал във Венеция няма да има

Без историческо събитие заради пандемията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 6 февруари 2021 г. трябваше да започне поредното издание на известния в цял свят Карнавал във Венеция. Двуседмичното традиционно веселие обаче няма да се състои заради пандемията от коронавируса. Миналогодишното издание също пострада, като беше прекратено още на третия ден след началото. Тогава регистрираните заболели бяха едва 133 души и никой не си представяше, че страната ще се превърне в най-голямата европейска жертва на пандемията с над 2.5 милиона потвърдени случаи към днешна дата и над 88 000 случая с летален край.

Сега маски на лицата се носят не за забавление, а за защита.

Гондолите и другите плавателни съдове са закотвени, вместо да се подготвят за популярния парад с лодки в лагуната. Улиците са зловещо пусти. Жителите на града и малцината посетители трябва да носят маски на обществени места.

Карнавалът във Венеция е с вековна традиция и се провежда всяка година 2 седмици преди началото на Великия пост. Това е един от най-известните и колоритни карнавали в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    5 0 Отговор
    Ами то и нас да ни няма накрая, да си отпочине тая планета..