Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 07:31 2 664 9

ЕК няма да разчита толкова на ваксината на "АстраЗенека"

  • астразенека-
  • ек-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ес

ЕК променя своята стратегия

ЕК няма да разчита толкова на ваксината на "АстраЗенека" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Еврокомисията обяви, че променя стратегията си за ваксинация срещу коронавируса и няма да разчита толкова на препарата на "АстраЗенека", след като от компанията заявиха, че няма да изпълнят зададените параметри за доставка на определени количества до края на март, съобщава БНР, цитирайки AFP.

Ръководителят на Генералната дирекция по здраве и безопасност на храните към комисията - Сандра Галина - каза, че ваксината на фирмата е трябвало да бъде препаратът за масова имунизация на европейските граждани за първите три месеца на годината. По думите ѝ, в момента, Брюксел мисли за ваксините на "Пфайзер/Бионтех" и "Джонсън и Джонсън", с които да попълни липсващите количества.

Галина заяви, че през второто тримесечие ще има много повече ваксини, тъй като ще действа нов договор. По повод забавянето на доставките тя каза още, че в момента "текат проверки" и отбеляза, че според договорите с фирмите производителки, Еврокомкисията има възможност да получи парите си обратно, ако заявените количества от препаратите не пристигнат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как така

    30 2 Отговор
    РазБойко I Великолепни-Краля Слънце, най-дълновидно е поръчал точно от тях 4.5 милиона ваксини. Пак провал.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нещастници

    23 1 Отговор
    ЕК е като гладно куче което чака някой да му подхвърли ваксин. Скапаната ЕК още не е отговорила защо великата сила печатаща евро няма собствена ваксина, глупаците Руснаци американци, китайци и англичани имат? Скоро турция и индия. Но европейска няма да има. Този факт обяснява ясно статута на колония

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Ева Майдъл

    12 1 Отговор
    Ужас, майка ми ще обеднее, а и на боса борисоф как ще платим обещаната комисионна от 500 Милиона.
  • 6 324

    5 0 Отговор
    Пари хвърлени на вятъра, хора ~опитни мишки! При грипните вируси, се имунизирсш с ваксина за щама, а тука юруш на маслините! Преди няколко години американки осъдиха "Джонстън и Джонстън" за пудра, която им причинила рак, сега с ваксината им какво ли да се очаква?
  • 7 ДОЛУ ЕС

    12 1 Отговор
    Франкфуртер Алгемайне днес има заглавна статия защо аджеба ЕС няма ел концерни като Амазон Фейсбук, Гугъл, Майкрософт и Амазон! Аз бих добавил и собствена ваксина!!!! Защото колониите на сащ нямат нишо! И това е бъдещето със 150 американски бази и посолства пълни с агенти на цру. ЕС е сочна паржола за сащ. Долу скапания и корумпиран
  • 8 Колбасо от Батановци

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нещастници":

    Руснаците вече имат три различни вакцини.
  • 9 Столетник

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нещастници":

    Най-застаряващото населени е в ЕС. ЕС е с най-тежка демографска криза. Най-много имигранти има в ЕС ( да гледат столетниците, докато останалите си правят кефа). Най-много болни има в ЕС и най-много ваксини ще им трябват за разчистването. Пенсионните системи на ЕС са избушени. КУрупционните схеми в ЕС са бетон.