2 Февруари, 2021 09:26 3 825 2

Австрия затяга контрола по границите заради мутациите

  • себастиан курц-
  • граница-
  • коронавирус-
  • мутации-
  • австрия-
  • мерки-
  • контрол

Курц не уточни какъв ще е новият граничен режим

Австрия затяга контрола по границите заради мутациите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрия ще затегне контрола по границите, за да не позволи мутациите на коронавируса да стигнат до страната. Това обяви канцлерът Себастиан Курц, като посочи конкретно бразилската мутация на вируса, която все още не е засечена в Австрия. Курц не уточни какъв ще е новият граничен режим.

"Знаем, че новите варианти на коронавируса са голямо предизвикателство, защото водят до по-бързо разпространение. Затова значително ще затегнем граничния контрол. Моля, не приемайте облекчението на мерките във вътрешността на страната като разрешение да правите каквото пожелаете. Имайте предвид, че ако броят на заразените се увеличи, пак ще върнем забраните", посочи Курц.

В същото време канцлерът обяви, че от следващата седмица ще бъдат разхлабени мерките в страната. Отварят училищата, както и магазините, които не са за стоки от първа необходимост, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Venturа

    3 3 Отговор
    Леко, леко, ЕС. се разпада!
  • 2 Статията дава много повърхностна

    0 3 Отговор
    информация. Училища - FFP2- маски за учениците от горните класове. Тестване 2-пъти седмично на всички ученици (с малко по-различни, "безболезнени" тестове, при които не ти бъркат "в мозъка") . Без негативен тест ученикът няма да бъде допускан до присъствено обучение. Учениците ще бъдат на смени - 2 дни присъствено обучение, 2 дни дистанционно. В петък никой няма присъствено обучение. Магазините, музеи, галерии, зоологически градини - FFP2-маски задължителни. От 10 кв/м. площ на човек сега ги увеличават на 20 кв/м. А иначе - остават ограничения за излизане между 20 ч. и 6 ч. Затягат се всякакви контроли по повод съблюдаването на мерките. Глоби за неносене на маска (в момента са между 25 и 50 евро) и неспазване на дистанция от 2 м. Фризьорите също отварят - но клиентите трябва да имат негативен тест, не по-стар от 48 ч. И т.н., и т.н. ...