Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 13:12 1 689 8

Франция иска негативен тест и от транзитно преминаващи

  • франция-
  • коронавирус-
  • транзит-
  • тест-
  • париж-
  • мвнр-
  • пандемия-
  • мерки-
  • отрицателен тест

Изискването важи за всички граждани на възраст над 11 години

Франция иска негативен тест и от транзитно преминаващи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Франция въведе изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR тест и за транзитно преминаващи. Според информация на централна дирекция на Гранична полиция на Френската република, изследването трябва да бъде направено в рамките на 72 часа преди пътуването, съобщиха от Министерство на външните работи.

Изискването важи за всички граждани над 11-годишна възраст, независимо дали пътуването е по суша или със самолет. При пътуване с прекачване срокът се изчислява от отпътуването на първия полет. Изключение за представянето на PCR тест има за транспортните работници, за пограничните работници, както и за жителите на пограничните райони в радиус от 30 км около дома им.

На 31 януари 2021 г. Франция забрани всички пътувания до и от страни извън Европейския съюз. А при всяко влизане във Франция от страни от ЕС по въздух, море или сухопътни граници се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус. При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: [email protected], [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    3 0 Отговор
    Ганя умре.
  • 2 123

    0 0 Отговор
    Франсетата ако не излезнат по улиците ще ги надупчат по домовете.
  • 3 kiko

    3 3 Отговор
    гейска държава разчитаща на славата от Наполеоново време ... Германия ги превзема втората световна война за 1 месец... А в последните години ги завладяха африканците ... Ковида обаче им е най-големия проблем ...

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Stéphanie 🎲

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "kiko":

    Това е така, защото английският „съюзник“ също е бил обсебен от миналото...., войните на Империята, тази на Наполеон. Англия се е постарала преди всичко да предотврати голямото завръщане на френското господство на континента.Англичаните се затъпват в подкрепа на Германия, очарованието от нейното създаване, за Хитлер и нацизма, след това политиката на умиротворяване. Нещата се променят с пристигането на Чърчил.Той защитава генерал дьо Гол, доколкото е могъл срещу американското презрение. 😉Ако не е била Америка която и ден днешен пази Германия ,германците щяха да говорят френски .Чети малко има и интернет вече не е както преди в библиотеката ако намериш инфо лоша работа цензура .......кой век сме ???Дядо Тошо си замина книги ,инфо ....😉

    Коментиран от #5

  • 5 хо хо хо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    Колегата не споменава факта че Сащ и Англия са финансирали Хитлер и не са следели за наручаване на Версйаският договор след ПСВ.Иначе няма как Хитлер да се сдобие с армия тъй като Версай не позволява германия да има армия.Да не говорим как Съветските "победители" тренират немската армия 20-те и 30-те години.

    Коментиран от #6

  • 6 Stéphanie 🎲

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "хо хо хо":

    Така е колега 👍нямам време в офиса съм още работя ,само поглеждам докато пуша и пия кафе .Прав си и все пак ако не са били Англия и Америка -Франция и Русия щяха да си поделят Германия .
  • 7 Шегаджия

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "kiko":

    Адолф Хитлер наистина е загинал през 1945 г. в Берлин, със сигурност от отравяне с цианид, но и от куршум. Това сочат изводи на френски учени, изследвали фрагменти от зъбите и черепа на германския диктатор, съхранявани в Москва.Германия е марионетка на Америка ,Руснаците ги атакуват от единия край,от другия край Франция .Америка ги е спряла и са отстранили Русия все още ги държат далеко .Америка спре ли да се меси на Европа Германия ще бъде изядена на момента .
  • 8 5Kan

    0 0 Отговор
    БУРКИ и ФЕРЕДЖЕРА за всички