2 Февруари, 2021 21:04 2 671 18

"Гамалея": Ваксината "Спутник V" може да предпазва от COVID-19 повече от 2 години

  • русия-
  • спутник v-
  • ваксина

Не са открити сериозни усложнения сред почти 30 000 субекта, с изключение на тези незначителни странични ефекти, които са били регистрирани в първата и втората фаза на проучването

"Гамалея": Ваксината "Спутник V" може да предпазва от COVID-19 повече от 2 години  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Имунитетът срещу коронавирус, предизвикан от ваксината "Спутник V", разработена от Изследователския институт по епидемиология и микробиология "Гамалея", може да продължи повече от две години, заяви директорът на института Александър Гинцбург.

Въпросът обаче все още е "предмет на нашето по-нататъшно проучване", каза той пред репортери на пресконференция.

Коментирайки резултатите от проучването "Спутник V", публикувано от медицинското списание The Lancet, Гинцбург отбеляза, че ефективността на ваксината е "приблизително еднаква" при различните възрастови групи.

"Не са открити сериозни усложнения сред почти 30 000 субекта, с изключение на тези незначителни странични ефекти, които са били регистрирани в първата и втората фаза на проучването", уточни още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    22 0 Отговор
    Тестват ваксина с една доза но и тази е доста добра !
  • 2 zeus

    34 0 Отговор
    Евроатлантическите ценности повеляват, че имаме право да се ваксинираме само с отровата на Файзър или с на мамата на Майдъл ваксината.
  • 3 Естествено

    1 33 Отговор
    Прекръстете спутник на жива вода да може робите по лесно да си я слагат като нищо утре ще излезне владко и ще пусне една анимация как в далечния север е открит кладенеца с отварата
  • 4 Алфа Вълкът

    3 30 Отговор
    "Не са открити сериозни усложнения сред почти 30 000 субекта, с изключение на тези незначителни странични ефекти, които са били регистрирани в първата и втората фаза на проучването." – КОЛКО УСПОКАЯВАЩО ЗВУЧИ!
  • 5 ГУЙ

    1 12 Отговор
    Кое хапче предпочитате?Синьото или червеното?
    Синьото ще ви остави във въображаемия живот в Матрицата, а червеното ще ви извади от нея.
  • 6 Дебе

    6 0 Отговор
    Ще повярвам когато изгонят Монсанто от Русия
  • 7 Ффффф

    5 12 Отговор
    Я ми обяснете как ваксина измислена преди няколко месеца може да предпазва толкова много, нещо не разбирам след като никой не знае колко са ефективни и колко ще могат да предизвикат а и какви странични ефекти ще има след години. Да не стане като ваксината за свиегрипа давайте всички после инвалиди.

    Коментиран от #13

  • 8 Сандо

    14 2 Отговор
    Сега,ако имахме националноотговорно правителство,то тихомълком щеше да се разбере с руснаците да започнем производството,именно производство,а не само употреба,на ваксината,веднага след като бъде удобрена от европейците.Но има един посланик,която навсякъде си пъха .... носа и обича да издава заповеди,така че ще има повторение на украинската случка.
  • 9 Дебе

    3 15 Отговор
    Ще повярвам и когато започнат да правят истински шоколад без соя гмо и палмово масло.Това не е Русията която сте познавали

    Коментиран от #11

  • 10 БЛС

    28 0 Отговор
    Резултатите на руснаците направо скриха топката на Запада с голямата организация и колективните поръчки от определени фирми. Дават 2 години гаранция докато другите не знаят каква е продължителността му...
  • 11 Хахаха

    24 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дебе":

    Нещо не си в час. В Русия ГМО забранени със закон.
  • 12 Ессерем

    20 0 Отговор
    Спрете с новините от РФ иначе ще има суцидни мисли в сороснята,недай боже и опити!
  • 13 котака

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ффффф":

    Не си напъвай мозъка с неща които не са за него.Има си учени за тая работа, ама едва ли ги интерсуваш,че и да ти обясняват каквото и да е.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "котака":

    Няма как да са сигурни за квото и да било! Всички ваксини почнаха да се употребяват рано! Обикновенно ваксина се регистрира след 5 години в най-краткия период е 2 години !
  • 15 ОХ МАЛИЙЙЙ

    3 5 Отговор
    Е КАК ЩЕ ПРЕДПАЗВА 2 ГОДИНИ КАТО ОЩЕ НЕ СА МИНАЛИ ТОЛКОВА ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА , ЧЕ ДА МОЖЕ ВЪОБЩЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ ТОВА?!?! ЛЪЖИ. . ЛЪЖИ...И САМО ЛЪЖИ!
  • 16 Пацо

    12 0 Отговор
    Ефективност 91.6 ! Второто полугодие могат да доставят в Европа 100 млн бр. Който както иска да си го тълкува. Време е да обяснят нашите идиоти защо са купили астра зенека изобщо. Престъпници!
  • 17 Съчинения пак

    2 1 Отговор
    Руската пропаганда пак мели кайма от тоалетна хартия. Дългосрочността на ваксина се мери на практик. Няма теория която да я "предсказва" и е абсурд да ми твърдят "повече от 2 години" след като не е минала и една година от създаването пък камо ли от почване на тестовете.
  • 18 гост

    2 0 Отговор
    Неколай Феодорович Гамалей- е изтъкнат руски и съветски микробиолог и епидемиолог. Институтът, който разработи ваксината "СпутникV" носи неговото име. На руски: Институт имени Гамалея. Така, че мили ми преводачи на български се пише: Институт "Гамалей"