Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 22:55 2 528 44

Танзания не иска ваксини срещу COVID-19, Бог я бил предпазил

  • джон магуфули-
  • танзания-
  • коронавирус

В последния си доклад, въз основа на обиколка на място, американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че нивото на COVID-19 в Танзания е "много високо"

Танзания не иска ваксини срещу COVID-19, Бог я бил предпазил - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Танзанийското министерство на здравеопазването съобщи, че няма планове да приеме ваксини срещу COVID-19 - само дни след като президентът на страната с 60 милиона население изрази съмнения относно ваксините, без да приведе доказателства, предаде "Асошиейтед прес".

Здравният министър Дороти Гуаджима заяви на пресконференция в столицата Додома, че министерството няма планове да приеме ваксини срещу COVID-19. Всяка ваксина трябва да получи одобрение от министерството. Не е ясно кога може да пристигнат каквито и да било ваксини, въпреки че Танзания отговаря на условията на световната инициатива в рамките на КОВАКС за доставка на ваксини в държави със среден или нисък доход, отбелязва АП.

Гуаджима заяви на пресконференция в столицата Додома, че министерството няма планове да приеме ваксини срещу COVID-19. По думите ѝ Танзания е в безопасност. На презентация, по време на която тя и останалите присъстващи не носеха маски, тя призова гражданите да подобрят санитарните практики, включително да използват дезинфектанти, но препоръча и парната инхалация, която обаче е отхвърлена от здравните експерти в останалия свят като начин за убиване на коронавируса.

Главният държавен фармацевт Фиделис Мафумико предложи също използването на билки за лечение на COVID-19, без да конкретизира.

Правителството на Танзания беше остро критикувано за подхода си към пандемията, отбелязва АП. От април м.г. то не е съобщавало актуални данни за заразените с коронавирус, след обявения тогава брой от 509 души.

Ръководителят на клона на Световната здравна организация за Африка миналата седмица призова Танзания да публикува данни за заразата, а директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Африка каза, че "ако не се борим срещу това единно на целия континент, сме обречени".

Президентът на Танзания Джон Магуфули, който открай време твърди, че Бог е премахнал COVID-19 от Танзания, миналата седмица заяви, че COVID ваксините са "неуместни" дори когато първите доставки започнаха да пристигат в Африка.

Но властите в Танзания - от католическата църква до правителствените институции, започват да възразяват и казват на хората, че COVID-19 съществува в страната и трябва да бъдат взимани предпазни мерки.

Макар да е трудно да се прецени нивото на зараза в Танзания, тази седмица водещата опозиционна партия Алианс за промяна и прозрачност Вазалендо"(Alliance for Change and Transparency - ACT Wazalendo) обяви, че партийният лидер Сеиф Шариф Хамад, вицепрезидент на полуавтономния островен регион Занзибар, е лекуван от COVID-19.

В последния си доклад, въз основа на обиколка на място, американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че нивото на COVID-19 в Танзания е "много високо". Агенцията не даде подробности, но препоръча да не се пътува до тази източноафриканска държава.

В последно време Занзибар, който е съставна част от Танзания, се рекламира като туристическа дестинация, включително и в България, изтъквайки, че за туристите няма никакви ограничения относно пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    75 7 Отговор
    Негрите имат повече акъл от гербавите.

    Коментиран от #4

  • 2 Дельо Хайдутин

    8 35 Отговор
    Мангъров им е станал здравен министър.ха ха ха ха ха
  • 3 Факт!

    79 7 Отговор
    Тия са по-умни от половината Свят
  • 4 Врачка

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти ГЕРБавите за ора ли ги имаш?
  • 5 Ами не се

    30 2 Отговор
    Учудих,те са като Българите,не искат да се ваксинират,а и по БВП сме след Танзания пхахаха
  • 6 Hoho Boho

    39 5 Отговор
    Напишете в Гугъл "танзания коронавирус", вижте графиката...

    Кажете как американците са разбрали, че
    нивото на COVID-19 в Танзания е "много високо"

    Коментиран от #13

  • 7 Евала

    48 5 Отговор
    Молдова и Танзания имат смелостта да не следват новия световен ред и да не обявят грип за смъртна опасност. Жалко че ние вече сме най отпаднали от всякакви класации.
  • 8 Дълбоко виждащ

    13 3 Отговор
    Преди години един знахар ,арабин даде билки за лечение на Колит!много ефикасни,съжалявам,че ги загубих и не разбрах точно,какво бе забъркал!
  • 9 колелото се

    20 4 Отговор
    върти,сега белите ще емигрират към танзания!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Азззззззззз

    38 5 Отговор
    Президента на Танзания тества ПСРите и установи че папаята дава положителен резултат за ковид.
  • 12 Някой от местните богове

    12 5 Отговор
    ще да ги е предпазил, имайки предвид, че нито мюсюлманските, нито християнските, нито хиндуистките държави са подминати от вируса. 🤔
  • 13 Обърни внимание

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Hoho Boho":

    на подзаглавието.
  • 14 Мангъров

    36 3 Отговор
    Сорос незабавно да организира преврат и бунтове в тази непокорна страна а Бил Гейтс да започне незабавна ваксинация. Ще им объркат плановете на ционистите тия непослушни негри, как не ги е срам.
  • 15 Хайде сега

    8 28 Отговор
    МАНГЪРА И ОРЛОВOTO ОКO И ВСИЧКИ ОФЦE ДА ТРЪГВAT ЗА ТАНЗАНИЯ!ТАМ ЩЕ СЕ ПОГРИЖАТ ЗА ТЯХ!!!😈
  • 16 Ххх

    38 4 Отговор
    Браво на правителството на Танзания
  • 17 )))))

    39 1 Отговор
    Танзанииците са се изплюли в лицето на СЗО.
  • 18 МАНГЪРА

    13 3 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТ НА ТАНЗАНИЯ!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 БОГ ОТ ТАНЗАНИЯ

    4 1 Отговор
    Записвам на четни дати_сутрин.на нечетни дати вечер!
  • 21 сПас

    37 4 Отговор
    Нямат смъртни случаи от Ковид,много е просто. За 60 милиона живота продължава без паника,стрес и измама .Тези които измислиха пандемията и я проповядват са абсолютни престъпници.
  • 22 I'm not a robot

    35 3 Отговор
    Не можеш да лъжеш всички през цялото време. Идва момент, когато техниката на заблудата която подвежда хората, спира да действа. Браво на танзанийците.Милиони туристи посещават страната и острова им Занзибар и проблеми никакви.
  • 23 Анонимен

    15 1 Отговор
    САЩ се месят в Русия чрез Навални,Русия се меси в САЩ и реват доБога всички а една частна организация СЗО се намеси във всички държави а никой не протестира ,даже тази организация сеопитва да поставя задължителни ограничения и едва ли не власт над държавите

    Коментиран от #25

  • 24 Йосиффф

    22 4 Отговор
    КАТО ЧУЕШ ЗА АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТЪР ЗА КОНТРОЛ И ПРЕВЕНЦИЯ ВЕДНАГА ТИ СТАВА ЯСНО,ЧЕ ИДЕ РЕЧ ЗА ИЗМАМА С УЖ "ВИСОКИ НИВА"
    КОЙ ВИ ПУСНА,КАК СЪБРАХТЕ ИНФО НА МЯСТО ИЛИ ЕДНА ВРАЧКА ВИ КАЗА.ДЖЕНДЪРСКА КЛАСИКА.

    Коментиран от #26

  • 25 Атина Палада

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    Сиреч искаш да кажеш,че Китай? Защото СЗО е под контрола на Китай!
  • 26 Като чуеш

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "Йосиффф":

    "президент на Танзания", "вярвай" му. Той е!😄
  • 27 Бря

    13 1 Отговор
    Бря, ало БайДрън, а ве, шефе... тез мугамби не щат ваксините, викат елате бели дупета ние ще ви боднем по една иджексия. Мъка сега кво ще правим, ето и Гейтс вчера се чух по секретната линия с него, трепери от злоба. Вика пускайте им веднага демократичните бомби...
  • 28 Гост

    19 5 Отговор
    Никoй нe oбяcнявa нa хoрaтa зa рaзликaтa, чe СОVID19 е пoрeдицa oт клинични cимптoми, a и SАRS-Соv2 e вируc. И прoблeмa e , чe вaкcинaтa нa Фaйзeр и Мoдeрнa нe e вaкcинa, a гeннa тeрaпия. Кoятo изпрaщa вeригa oт cинтeтичнa РНК в тялoтo ни и прeдизвиквa cъздaвaнeтo нa прoтeинa CПAЙК S1, кoйтo e пaтoгeн. Тoвa e тoкcин. Тoвa нe caмo нe ни прeдпaзвa oт рaзбoлявaнe, a кaрa oргaнизъмa ни дa прoизвeждa, тoвa oт кoeтo ce рaзбoлявaмe. В тoзи cмиcъл звучи ли ви, кaтo вaкcинa???
    В тoвa e рaзликaтa. Тoвa e публичнa мaнипoлaця нa нeвярнo прeдcтaвянe нa клиничнo лeчeниe. Ceгa ce ceтeтe, зaщo Гeнeрaл Гoджи кaзa: ЯКO ЩE ИЗМРEТE. Тe знaят мнoгo дoбрe. Нe вярвaйтe нa нaпиcaнoтo пo гoрe Прocтo гo прoвeрeтe имa гo нa caйтa и нa двaтa прoизвoдитeля в грaфaтa зa клинични излeдвaния. Дoри нe ce криe. И тoвa гo твърдят рeдицa микрoбиoлoзи oт цял cвят. Нo тях никoгa нямa дa ги чуeм пo БТВ,БНТ, БНР и НOВA. Тaкивa, кaктo Мaнгърoв бивaт oплювaни oт мeдиитe. a нa други изoбщo нe им ce дaвa думa дa oбeлят oт гoлямa мeдия.

    Коментиран от #29, #33, #36, #42

  • 29 Тираджия

    3 7 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Айде стига глупости!
  • 30 Санитар

    6 0 Отговор
    Заради продажните политици само задните части ще ни блесват и никой няма да знае че има българи.Тия хора направиха тестове на хлебарка и дърво положителни.Какво повече да коментираме евала на танзаниициъе
  • 31 Санитар

    1 1 Отговор
    Скоро ще ни бъркат в задниците вместо пср.Ако и тогава не се съпротивим ще ходим бременни с по едно чаве от Борисов
  • 32 gggw

    4 0 Отговор
    първо да видим ваксинираните държави.. танзания лесно ше ги опраим
  • 33 gggw

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    а какво според теб е ваксината бре господине?
  • 34 Явно

    4 1 Отговор
    По света има и управници на които им пука за населението и държавата и си ги защитават с всички сили.За съжаление нашите не са от гореспоменатите
  • 35 И рече БоГ

    0 1 Отговор
    Ами те и в Израел мислеха като в Танзания че бог ги бил пазил ама като ги запердаши вирусът и сега са първи по ваксиниране. Танзанийците обаче нямат толкова акъл. Да им уважат желанието и да ги оставят на вируса да видим кой кого.

    Коментиран от #38

  • 36 Ти какво разбираш

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    под ваксина?
  • 37 ДжафДжаф

    1 1 Отговор
    При раждаемост 50/1000 и смъртност от Ковид 19- 1/1000, за кво им е наистина ваксина!? Всъщност на тия им трябва даже нещо по-сериозно от Ковид, че да ги поразреди малко.
  • 38 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "И рече БоГ":

    Ами те и Израел мислиха, че ваксината ще ги спаси, но колкото повече народ ваксинират толкова повече заразени и умрели имат:) Вече са ваксинирали половината население, а мерките се затягат все повече и повече, като тенденцията е като васкинират всички да им забранят да дишат:) От друга страна в Занзибар живота си тече и е пълно с туристи

    Коментиран от #39

  • 39 Егаси и живота

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хахаха":

    си тече. За туристите, сигурно. През 2019 г. Танзания беше на 163. място по стандарт на живот, от общо 189 държави (за сравнение: България - 56. място). Я има 30% от страната да има електричество, я не. Някой пък замисли ли се, дали и това не играе роля в политиката им относно вируса?! От една страна покачване на туризма, от друга - населението им е около 50-60 млн. - та смятайте ги както искате - в тестове, във ваксини.
  • 40 Танзания

    0 0 Отговор
    Население на възраст под 15 г. - почти 50%. На възраст над 65 г. - около 2-3%. Средна годишна заплата - около $ 500. Интересна им е статистиката. Една от най-бедните държави въобще. Достъп до питейна вода, електричество - под 25 % (като голяма част от тях вероятно са именно в хотелите). За здравеопазването им да не говорим.

    Коментиран от #44

  • 41 Истината

    1 0 Отговор
    Всеки, който плямпа празни приказки без да покаже поне едно доказателство, е носител на гените на ромския етнос, техните тактики за измама са такива. Можете да си представите, колко много са тук.
  • 42 Къде

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    да търся уе ? ровим, ровим из Гъгъл, но не откривам нищо за тия микробиолози и твърденията, които излагаш. иска ми се да ти повярвам, но без доказателства, няма как да стане
  • 43 ами

    0 0 Отговор
    африкански граждани коментират в страницата на уницев у ФБ .. "правете си опитите с васкини в/у ЕВРОПЕЙЦИТЕ " прави са хората колко екперимента правиха на техен гръб..
  • 44 Hoho Boho

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Танзания":

    Нищо не казваш и не доказваш.
    Възрастта е от значение за тежкото прекарване на болестта и починалите.
    А в Танзания няма заразени...