Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 15:16 5 371 41

Доказателството, че COVID-19 наистина убива

  • германия-
  • коронавирус-
  • патолози-
  • починали-
  • пандемия-
  • европа-
  • доказателство

Германски патолози извършиха прецизни аутопсии на хора, починали след зараза с коронавируса

Доказателството, че COVID-19 наистина убива - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дали покойният е починал „от COVID-19“ или „с COVID-19“? Този въпрос често разбунва духовете не само в България. Едно задълбочено проучване на учени от Университетската клиника в Регенсбург внася яснота в спорната тема.

Патолозите под ръководството на главната лекарка д-р Катя Еверт са извършили много прецизни аутопсии на пациенти, починали по време на първата вълна на пандемията. Четиримата мъже и четирите жени са били на възраст между 44 и 73 години и преди смъртта си е трябвало да бъдат обдишвани.

"Дори млад и здрав човек може да умре от COVID-19"

„Седем от тях със сигурност са починали от COVID-19, а осмата пациентка - с вируса“, казва патоложката д-р Еверт. Най-честата причина за смъртта в разглежданите случаи: много органи просто спрели да работят. „Органите постепенно престават да изпълняват функциите си“, обяснява д-р Еверт.

При осмата пациентка смъртта е настъпила в резултат от чернодробна цироза, но останалите пациенти в началото изобщо не са били в критично състояние. При тях лекарите констатирали леки медицински проблеми като високо кръвно налягане, свръхтегло, сърдечни смущения. „Но в общи линии нищо, което можем да определим като сериозно предхождащо заболяване“, казва патоложката. Нейният извод гласи: „Дори млад и предполагаемо съвсем здрав човек може да умре от COVID-19“.

Лекарите се натъкнали и на една находка, която изненадала всички. Белите дробове на починалите наистина били тежко увредени, но при половината от тях патолозите установили и гъбична инфекция. Именно тя предизвикала деградацията на жизнено важните органи. Тези гъбички били резултат от заразата с коронавируса. Находката на лекарите от Регенсбург показва колко е важно да се извършва детайлна аутопсия на хората, починали в резултат от зараза с коронавируса. „От аутопсиите научаваме много“, казва д-р Еверт.

"Ако не бяха с COVID-19, тези хора щяха още да са живи"

Резултатите на патолозите от Регенсбург са еднозначни, а проучването им беше публикувано в научното списание „Virchows Archiv“. Въпреки това обаче все още не могат да се правят генерални заключения. За да може със сигурност да се отговори на въпроса колко от заразените с коронавирус пациенти впоследствие умират "от COVID-19", а не "с COVID-19", трябва да бъдат направени доста повече аутопсии, а клиничните находки да се анализират прецизно във всеки отделен случай, казва д-р Еверт. Но на базата на своето проучване тя е категорична: „Ако не бяха с коронавирус, седем от тези осем пациенти с много голяма сигурност щяха още да са живи“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    51 14 Отговор
    ОПЕРАЦИЯ,,КОВИД,, НАИСТИНА ИМА ЗА ЦЕЛ ДА НИ УБИЕ...ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ОБЛЪЧВАТЕ СЪС ЗАПЛАХИ ЗА..СМЪРТ!!!!
  • 2 др Гей Билтс

    38 15 Отговор
    А колко са умтрелите от ваксината/с ваксината

    Коментиран от #33

  • 3 волен сидеров

    19 9 Отговор
    ЕЕЕ ЩЕ ОСТАНЕМ 1-2 МИЛИАРДА ,АЙДЕ 2 СА МНОГО ДЕ -НО ТАМ НЯКЪДЕ-КАТО СМЕ ЗАБЛУДЕНИ КАТО СТАДО И СИ НА РАБОТЯТ ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ С ГМО ,СЕГА С ВАКСИНИ-ЧЕСТИТО ДА НИ Е

    Коментиран от #10

  • 4 Със сигурност

    8 2 Отговор
    ... как да го разбираме!!! Сигурно или несигурно!!!
  • 5 Шабиха

    26 10 Отговор
    леки медицински проблеми като високо кръвно налягане, свръхтегло, сърдечни смущения ....

    Стига бе, това ли са ви леките проблеми ? Че това са най-разпространените причнини за смърт в световен мащаб !!! Тия съвсем изплискаха легена.

    Коментиран от #27

  • 6 Леле сега шo ke пpaим

    9 9 Отговор
    СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНИМ НА ЩАБА!ААА НЕ ПО ДОБРЕ ДА ПУKНА ОТ КОРОНА И КОВИД ВИРУСА ОТКОЛКОТО ДА ИМ СЕ ИЗВИНЯВАМ НА Н.O.Щ.!!!😠
  • 7 Ленин

    26 7 Отговор
    Всяко изследване може да бъде изфабрикувано в полза на определена идеология.
  • 8 сезонен грип

    20 5 Отговор
    и аз убивам,но нещо ме игнорираха напоследък,ЗАЩО ЛИ?

    Коментиран от #30

  • 9 Цитат

    17 8 Отговор
    "Най-голямото зло са евреите"-Адолф Хитлер
  • 10 Лошото е

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "волен сидеров":

    че тези които са към 2 милярда се отърсиха и имат единични случай,а такива като нас ще са извънтази бройка на живите ако не се ползват ваксини.
  • 11 ТаУмВзе

    14 2 Отговор
    То пък е едно приказно шитаво съществуване, та да му треперкаме. Роден си, следва другото и тва е. Кво толкова.

    Коментиран от #14

  • 12 Ха ха ха

    17 3 Отговор
    Дали убива ковид не е много сигорно но НОЩ съм сигорен че успя да психяса хората

    Коментиран от #34

  • 13 КОВИД20

    15 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: При половината - гъбична инфекция. Тези гъбички били резултат от заразата с коронавируса.
    Вирусът е посял мицела?
  • 14 Шекел

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "ТаУмВзе":

    По точно едва ли може да се каже

    Коментиран от #17

  • 15 да да

    8 3 Отговор
    колкото повече ваксинирани , толкова повече ще има въздух и храна за нормалните хора (без ваксини)
  • 16 Румен

    6 5 Отговор
    Не е вярно. Лъжете. Няма вирус. Хора бдете. Тия диваци ни вкарват в екшани .
  • 17 ТаУмВзе

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Шекел":

    Възможно е! А как Живя? Наричам съществуване сегашното. Гледа ли само, огледалата на собственият ти Страх. Или погледна ли в Очите на околните, без негатив. И видя ли красотата, толкова смъртна. Като теб самия.
  • 18 Гост

    10 4 Отговор
    Очакваме разследване за починалите, вследствие на ваксиниране. Доказателства, че някои ваксини също убиват. Хората имат право да знаят. И да изберат поне дали да умрат от короновируса, от който може и никога да не се заразят или пък по-сигурно от ваксинацията срещу него.
  • 19 Рошко

    6 3 Отговор
    Писа пак лъжливото зеле за измисления ковид
  • 20 36ЯW

    6 2 Отговор
    Давам Нобелова награда за създателя на Ковид 19. Какъв луд учен трябва да си за създадеш такова супер силно за момента биологично оръжие за да съсипеш живота на хората по цялата планета че и да и да погубваш животи чрез него. Определено създателят му е работил много и с години над него преди да го пусне а това направи много богати производителите на маски от Китай и компаниите производители на ваксини.
  • 21 Хм?!?!

    12 4 Отговор
    А тая гъбична инфекция дали не е от парцалите които носим на главите си?!?!
  • 22 Бивш канадец

    8 4 Отговор
    Малко история. Испанският грип (1918-1920) за три години е взел около 40-50 млн жертви, сред което е отшумял и изчезнал. При това - без лекарства, ваксини и локдаун. Също така изчезнаха от самосебе си и птичият, и свинският грип. От миналата година досега изчезна и обикновеният грип. Така че, поне според мен, оставете нещата да следват естествения си ход - и вероятността и короната да изчезне по естествен път. Защото всички мерки досега не премахнаха и не могат да премахнат заразата- само удължават агонията, тотално съсипаха икономиката и буквално психясаха десетки милиони!

    Коментиран от #29

  • 23 Гост 82

    11 3 Отговор
    По-голяма глупост не бях чел скоро.Задълбочено проучване-осем аутопсии и следват изводи?Направете сто и побликувайте тогава!Измекяри,по-точно немски измекяри!Изобщо като чета и слушам какви ги приказват лекарите от Запада,нашите доктори ми се издигат в очите.Относно това дали щели да живеят-това го знае Създателя и срещата с него не подлежи на отлагане и договаряне!Когато те повика -тогава!Независимо дали от Ковид или със него!
  • 24 хахаха

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: леки медицински проблеми като високо кръвно налягане, свръхтегло, сърдечни смущения

    аха, много са леки тези медицински проблеми...само че високото кръвно налягане може да доведе до инсулт, за наднорменото тегло няма да говорим, а сърдечните смущения, както нежно са се изразили лекарите, могат да доведат до инфаркт и без коронавирус...
  • 25 въпросче

    5 1 Отговор
    Нали аутопсиите са забранени бре?! Кой сега лъже?
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Първо почвам с Цирозата ииии...........Всичко замлъква!!!После,ако някой не са чели постовете ми докато ....бяхме и се гледахме с НЕЩОТО в къщи ви бях описал подробно:НеЩОТО Вдига кръвното иПУЛСА С НАД 30%Ако имаш високо кръвно и се срещнеш с нещото......Преди да почнат да ви лекуват с Антикоагуланти и Антиагреганти,или да ви говорят професорите за тях,аз ви Дадох и Аспирин и Клопидогрел,като много качествени решения на проблема със съсирване и Тромбози,но вие се смеехте и не уважихте знанията ми,на добър градинар!Сега изведнъж някой от Регенсбург-Дъждовния замък направил и Заключения....Някой от вас знае ли Какво е ЦИРОЗа???Трябва ли да ви кажа каква е смърта от цироза.....Тежката форма на ковид не знам каква е,но не пожелавам на никого Цирозата....Все едно Ковид на 20степен!Наднормено тегло......Зависи колко е Наднормено....Ако е диагноза Захарна болест това е диагноза на рак-Г2 !!!Трябва лечение ежедневно,ако го няма .....По скоро вижте как са англосасонците....Аз очаквам,при тях нови мутации............При мен нормално пулса ми е около 57 в покой!Като ме навести Нещото.....Пулса ми бе 84....Би висок пулс,е нормално кръвното да е по ниско....Не бе така Да не ровя в тетрадката кръвното бе горна 140 а долна малко над 95......След време и за това ще почнете да говорите!Когато загубите обоняние и мирис и дори над 2 месеца след това не усещате определени миризми,ще се досетят някой от вас,че това е Биологично оръжие!А,когато видите къде се боледува Яко,но не

    Коментиран от #28

  • 27 Дядо ми с високо кръвно и 15 наднормени

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Шабиха":

    килограма си живя до 80,а баба ми с повече от 35 годишна до 75 годишна тежеше 95 кила при ръст 156.След 75 години килограмите и се редуцирана доста, но живя до 90.Ако не беше паднала от стол и не се беше потрошила можеше и 100 да ги докара. С контролирана хипертония и умерени сърдечно съдови болести може да се живее доста. Ако не се намеси ковид... Сред моите починали от ковид познати на възраст между 39 и 72 години имаше само един със сериозни здравословни проблеми. И с голямо наднормено тегло. Искахте резултати от аутопсии, а сега не им вярвате. Нямам думи...
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Медийно ще разберат някой от вас и за кого е създадено....
  • 29 А ако за твоята жена, майка, дете и

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бивш канадец":

    за самия теб няма място в болница, не достига кислород за обдишване едва ли ще говориш така. Статистиките са докато не си лично засегнат по трагичен начин.

    Коментиран от #32

  • 30 Защото има маски, а си с по-ниска

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "сезонен грип":

    вирулентност, грипче. Затова ковид те измества.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "А ако за твоята жена, майка, дете и":

    Обдишване с ЧИСТ кислород е Дълбоко НЕПРАвилно!!!!!!Човек диша ВЪЗДУХ,а не ЧИСТ кислород!Не разбрахте ли,че не е проблемът във Пневмонията,а в Микротромбите по алвиолите.Ако на един интубиран му вливате АНТикоагулант,той няма да гушне букета!!Защо не го правите и сега??
  • 33 edu

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    от 2 милиона ваксинирани мериканци са умрели 350, като причината за смъртта не се изяснява. Т.е. най-вероятно това си е "стандартната" такава.. Сега по-спокойни ли сте ?
  • 34 Учител

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ха ха ха":

    И аз съм сигОрен че си 0лиг0фр€н...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Конник

    1 0 Отговор
    А какви са тези потайствени гъбички? Май това е друга болест! Гъбички или плесен? Защото този вид усложнениа ги има от десетилетия. Българино, яж чесън и лук а в водата за пиене слагаи 10 капки 3%-ов водороден проксид на литър и няма повече гъбички. Те си живеат в болниците - гъбичките!
  • 40 кочо

    1 0 Отговор
    ГОЛЯМА ГЛУПОСТ--ГЕРМАНСКИ ЛЕКАРИ.А НЕГЕРМАНСКИТЕ.
  • 41 възмутен

    1 0 Отговор
    АБЕ МРЪСНИ ТЪПАНАРИ, няма здравомислещ човек, който да отрича,че от КОВИД-19 не се умира, питам от кой вирус или бактерии не се умира. Имах на мой първи братовчед дъщеря, която беше на 21 год., разболя се от гриб, направи бронхопневмония и почина - ЛЕКА И ПРЪСТ, ЖАЛКО ЗА МЛАДОТО МОМИЧЕ, но какакво - КОВИД, КОВИД и нНАПРАВИХТЕ ХОРАТА ПСИХИЧНО БОЛНИ, ХОРА СЪС СТРЕС и т.н. ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРОПАГАНДАТОРИ СА ЗА ЗАТВОРА!