Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 11:11 1 990 4

Строги наказания в Гърция за неспазване на мерките и фалшиви PCR тестове

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ваксина

В болниците има голям брой хоспитализирани, но те се справят, няма място за притеснение и оплакване, защото всички засегнати от кризата получават помощи от държавата

Строги наказания в Гърция за неспазване на мерките и фалшиви PCR тестове  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Солун вече е в „червена зона“ заради покачване на броя на заразените с коронавируса, като довечера в 18.00 часа ще се обсъжда дали от събота да се въведе нов локдаун с вечерен час от 18.00 до 5.00 сутринта, като това ще важи за събота и неделя в цяла Гърция, а след това тези мерки ще важат само за червените области ежедневно“, това коментира в „Преди всички“ адвокат Мартина Георгиева, която живее и работи в Солун.

Тя посочи, че всички в Гърция се съобразяват с мерките, иначе има солени глоби.

„В Солун не са много заразените, но беше открит новият щам - южноафриканският, а имаме вече преди това открит и британският щам в Гърция. Това притеснява хората и затова се чакат новите мерки. В болниците има голям брой хоспитализирани, но те се справят, няма място за притеснение и оплакване, защото всички засегнати от кризата получават помощи от държавата“, разказа още Георгиева.

Тя обясни още, че има големи санкции, ако представиш фалшиви документи, свързани с пандемията, най-вече фалшиви PCR тестове, има наказание до една година условна присъда и парична глоба. Вече има такива дела, които се водят за тези, които са нарушили противоепидемичните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ахаа

    5 1 Отговор
    бе ще горят пак - герцолята не си поплюват
  • 2 Бачо Киро

    2 2 Отговор
    Въобще не помагат на всички, това са глупости. В сравнение с помощта на Боко Тиквата обаче е много по-напред.
  • 3 QR Виза

    5 5 Отговор
    Колкото повече затягат примката така де мерките толкова повече никаква работа не им вършат ! Тъпи, но упорити и няма как да се нарече по друг начин ! Имах леки съмнения дали, ще си прецакат и този туристически сезон, но вече нямам никакви, ше го прецакат. Добре е българите да си го знаят и поне тази година да мислят за други туристически дестинации, докато гърците психясват от хипохондрията си !

    Коментиран от #4

  • 4 Бегай !

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "QR Виза":

    Гърците непрекъснато са атакувани от орки,както и от нашите отрепки с фалшиви тестове.Нормално е да се сеят зарази.