Last news in Fakti

5 Февруари, 2021 17:20 2 379 5

Директорът на "Роберт Кох": Вирусът още не е уморен

  • роберт кох-
  • вирус-
  • лотар вилер-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени

80% от обитателите на домовете за възрастни хора вече са ваксинирани

Директорът на "Роберт Кох": Вирусът още не е уморен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вирусът COVID-19 още не е уморен, дори напротив. В момента е по-силен заради мутациите си. Това заяви директорът на германския институт „Роберт Кох“ Лотар Вилер на пресконференция в Берлин. В пресконференцията днес участие взеха министърът на здравеопазването Йенс Шпан и директорът на института „Роберт Кох“ Лотар Вилер, предаде БНР.

На 10 февруари премиерите на провинции и кабинетът в Берлин ще обсъдят отново ситуацията и ще решат дали мерките да продължат със същата строгост или има възможност за отваряне на институции и заведения. Йенс Шпан обаче се изказа предпазливо за евентуално разхлабване на мерките. От една страна броят на заразените спада и за първи път от ноември активно болните в момента са под 200 000 души. От друга страна британската мутация на вируса е по-агресивна и се разпространява бързо и в Германия в момента.

Ако започнем отваряне на институции, то първи врати ще отворят детските градини и училищата, заяви Шпан и добави: "Знаем, че семействата вече са на ръба на силите си". В момента в Германия са допуснати за употреба три вида ваксини, като всичките действат и пазят от зараза, заяви още Шпан. 80% от обитателите на домовете за възрастни хора вече са ваксинирани, но до постигане на имунитет на национално ниво ще са нужни още месеци, предупреди той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 2 Отговор
    Ние пък се уморихме да слушаме лъжите на мафията в бели престилки.
  • 2 Гост

    7 2 Отговор
    Още няколко милиарда за ваксини и всичко ще е наред.
  • 3 Шпек

    6 1 Отговор
    Швабите плащаха репарации след WW2 по заслуги.Плащат ежегодно и на Израел по дефиниция,че Немците са виновни и страданията на евреите може да се лекува само с пари.Сега ще ги изтръскат и за Операция КОВИД с няколкостотин милиарда.Развързвайте кесиите и си бачкайте кротко.
  • 4 Вирус е и е нов

    0 0 Отговор
    Ама крият че е с изкуствен интелект и е мини робот
  • 5 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ЩЕ ПУСНАТ ОЩЕ ЕДИН МУТАНТ НА ВИРУСА ЗА ДА ДОУПЛАШАТ НАРОДА И ТУЙ ЩЕ Е-ПОСЛЕ ЩЕ ИМА САМО ЛЮБОВ