Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 11:31 1 765 4

Лондон обещава ваксина за всички британци над 50 години до май

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • великобритания

В същото време властите активно се подготвят за въвеждането на задължителното карантиниране от 15 февруари на пристигащите от чужбина от 33 рискови страни

Лондон обещава ваксина за всички британци над 50 години до май  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство обяви, че на всички на възраст над 50 години ще бъде предложена ваксина до месец май. Премиерът Борис Джонсън заяви, че е още рано да се говори за облекчаване на мерките, въпреки очакваното отваряне на част от училищата в средата на март.

Първоначално правителството казваше, че амбицията му е да ваксинира първите 9 приоритетни групи хора до пролетта. Масовото ваксиниране върви успешно, близо 11 милиона вече получиха първа доза ваксина.

Плановете са 15 милиона да бъдат ваксинирани до 15 февруари.

Министърът на здравепозването Мат Ханкок заяви, че „много неща трябва да се развият в правилната посока“, за да могат всички над 50 години да бъдат имунизирани.

По неговите думи „доставката на ваксина е най-сериозният ограничителен фактор“. Междувременно хората на Острова се вълнуват кога ще започне облекчаването на локдауна след като се появиха някои обнадеждаващи данни за леко намаляване на случаите на заразявания.

Борис Джонсън обеща на 22 февруари да предложи „пътна карта“ за облекчаване на мерките, но плеяда от учени предупреждават да не се избързва, някои дори искат това да започне едва когато броят на заразените падне под 1 000 на денонощие.

В същото време властите активно се подготвят за въвеждането на задължителното карантиниране от 15 февруари на пристигащите от чужбина от 33 рискови страни. Полицията активно ще помага за това. Охранители ще бъдат разположени по входовете и по всички етажи на хотелите, за да гарантират, че обитателите им няма да ги напускат по време на 10-дневната самоизолация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    3 1 Отговор
    Мрачно откритие – нови опасни коронавируси може да плъзнат от 3 континента !
  • 2 †††

    3 1 Отговор
    33 рискови страни. 33 е символ на масоните. Фейк нюз.
  • 3 www

    4 3 Отговор
    Американския д-р Дейвид Мартин: "Това е генна терапия,а не ваксина",като гост на подкаста Wise Traditions.Можете да прочетете цялото интервю и много интересни неща,свързани с ковид измамата.Вервайте още на убийците през океана.Ще ви избавят,само че от мъките да живеете като роби,демек ще се здрависате с жезъла на Моисей.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Днешния Гейтс е някогашния Рокфелер, а "пандемията" по време на ПСВ била като сегашната в доста аспекти. Смъртта се появила след ваксинирането, войната била прикритието. Затова следите на Рокфелер водят до медицината, каквато е днес, а и болестите по цял свят в съвремието. Трудно е за разбиране, ясно е. Проследете ваксинирането как се увеличава с годините и болестите също за да ви се изясни днешната картина. 35 г. с високо кръвно, инсулти, рак, диабет и т.н. и т.н. Това е най-пазената тайна на човечеството и как се редуцира чрез подлост и измами. От люлка до гроб.