Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 11:50 2 871 31

Гърция затегна противоепидемичните мерки

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ваксина

Увеличава се ежедневно броят на хоспитализираните, а средната възраст на заразените е между 25 и 34 години

Гърция затегна противоепидемичните мерки  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция днес затегна ограниченията в части от страната, в това число и столицата Атина, в опит да спре разпространението на коронавируса. В три области с висока степен на разпространение на заразата вечерният час в събота и неделя ще започва в 18 часа и ще продължава до 5 часа. Пазаруването става по телефона или през интернет.

Само магазините за хранителни стоки са отворени днес с работно време до 17 часа.Струпване на клиенти има в търговските обекти.Затворени са дори магазините за сандвичи и кафе в трите области Атика, Солун и Халкидики.

Излизане от дома е позволено само при крайна необходимост с документи,които я доказват.С глоба от 300 евро са заплашени водачите на леки автомобили,ако превозват повече от двама пътници,като са задължени да носят маски при пътуване.

В сила е забраната за движение между префектурите.

Днес ръководството на Света гора съобщи,че до 28 февруари не се допускат посетители в манастирите.

В строг режим на ограничения са също град Патра, част от остров Крит,както и островите Миконос и Санторини.

Наложените нови мерки засягат само райони с висока заразяeмост.

Увеличава се ежедневно броят на хоспитализираните, а средната възраст на заразените е между 25 и 34 години. Така правителството обясни причината за въвеждане на още по-строги мерки, като гарантира данъчни облекчения за фирмите, които прекратиха работа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 3 Отговор
    Ооооо, я стига вече!!!
  • 2 ВирОсолог

    31 4 Отговор
    C0vid Е ИЗМАМА КАКВИ МЕРКИ, КАКВИ 5 лева❓❗❓❗❓❗
  • 3 Лост

    8 3 Отговор
    На цигарите сложиха снимки за отказване. Сега с тези снимки реклама за или против ваксината е? 🤔
  • 4 123

    29 6 Отговор
    Гърците се оказаха говеда да ги третират така. Пълни нещастници.

    Коментиран от #14

  • 5 Д-р Менгеме

    27 4 Отговор
    Ейй луди, прости мозъци са тва управниците, в случая Гърция, но не само.... Абе нали като сложиш вечерен час и раб. Времо, до 17.00, хората ще се струпват с още по голяма гъстота през деня.... Мангъра им го каза.... Светът е полудял!

    Коментиран от #29

  • 6 Аз40🏴‍☠️

    27 2 Отговор
    Важно е да се обърне внимание, че колкото повече затягат мерките, толкова повече се увеличават случаите на болни и умрели. Няма да спре нищо, искат да ваксат за да разнесат заразите още повече. Вижте Израел, които ни ги рекламират, че най-много ваксали. Нон-стоп им затягат все повече обръча и там с все по-строги мерки. Целта е да ни примирят, да ни изтребят и да си прокарат здравата форма на тоталитаризъм, като в Китай, но няколко пъти по-зле.
  • 7 онзи

    18 2 Отговор
    Срам за полицията че си продава съвестта за пари за да се гаврят с народа си. Това важи за целия свят.
  • 8 стоян георгиев

    6 29 Отговор
    гърците са в пъти по отговорни от нас и затова нямат нашите трагични резултати.при нас феновете на лудия мангър не спират да обясняват че нямало вирус,нищо че измря половината ни възрастно население за половин година,а другата част все още не е ясно дали ще прескочи.

    Коментиран от #9, #10, #12, #16

  • 9 -----

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    На теб кой ти пречи да се криеш вкъщи. Какво те интересуват другите.

    Коментиран от #11

  • 10 SPQR

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Къде ви отиде акълът бе, хора!!!
  • 11 стоян георгиев

    5 19 Отговор

    До коментар #9 от "-----":

    аз не се крия дрогар ,но пазя родителите си и тези на жена ми.бабите немогат да видят внуците си вече почти година.в същото време юнаци като вас бълват лъжа след лъжа как нямало вирус как бил прост грип и като жаби в гьол го подемате в един глас.тва дрогари води до смърт.до много смърт което и се случва.ако живеете в малък град се поразходете покраи таблата с некролозите ако пък сте от голям питаите някои дето има траурна агенция помни ли такова чудо,може да питате и някои лекар или сестра от ковид отделенията ако ви е по-лесно!и после пак елате тук и пишете щуротии.

    Коментиран от #15, #24

  • 12 Крис51

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Не е зле да се мисли малко. Вижте графиката на смъртните случаи през последните месеци на 2020 г. По-малко от една трета са от Ковид-19 /и то според нашата статистика/, много повече са починалите от различни заболявания, което е точно резултат от затварянето, страхуването и измислянето на какви ли не тъпи мерки, като този зелен коридор за възрастни сутрин. Магазините са съвсем празни по това време, тук-там по някой пенсионер, за сметка на това извън т. нар. "коридор" вътре гъмжи от възрастни хора. Тази мярка не знам на кого помага - определено не за намаляване на заразявания при възрастни хора, а за оборотите на магазините да не говорим...

    Коментиран от #17

  • 13 Прекрасна

    3 0 Отговор
    туристическа страна. Къде да си направим резервации? -))

    Коментиран от #27

  • 14 ааа не си прав

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    А ЛЕTOCKA ДЕKA КЕ OДИМ!!!!😠
  • 15 БРАВО!!!

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    ТОЧНО ИМ ГО КАЗА НА ТИЯ KУXOKPATУНИ!!!!

    Коментиран от #18

  • 16 Гого

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    При тебе някой умря ли,ковидист?
  • 17 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Крис51":

    наи-харесвам еи такива като теб спецове по статистика дето не знаят две плюс две !ако гледаш статистиката ще се ужасиш бе дрогар.имаме 30% по-висока смъртност през последната година.и кво си мислиш че тя е случаина.щото не си мием ръцете ли бе дрогар? една трета от умрелите като са свързани с ковид и тва е отгоре върху средната смъртност за теб не е проблем?хахахахаха.кви коридори бе дрогар кви пет лева?няма коридор които да опази глупака дето не спазва мерките и нехае за себе си и другите около него.мен така ме зарази един красавец.качи се болен в колата ми без маска и без да ми каже ,а след като се охказах положителен му звъннах и тои ми обяви че бил болен много отпреди това.после зарази и брат си които едва не умря.та тва е цирка на мангъроидите тук.затова и няма оправия!сега масово се квичи срещу ваксините.тук и в танзания е едно и също.само дето е съвсем друго в европа или израел и затова после ни гледат като манг.вци където и да идем!

    Коментиран от #31

  • 18 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "БРАВО!!!":

    умряха поне 10 ина мои познати.поне трима познати лекаря починаха.добри лекари при това!

    Коментиран от #19, #21

  • 19 хмм

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Огледай се по улиците. Хората са навън и се радват на живота и хубавото време. Хората се раждат свободни. Не сме Средновековие някой да ги затваря.

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "хмм":

    и кво противоречи на това да се спазват мерките бе дрогар?аз също съм навън.

    Коментиран от #23

  • 21 хах

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Слагай противогаза и пускай БТВ, Нова, БНТ. Чакай новини от НОЩ. Успех.
  • 22 Всичко тече ....

    4 0 Отговор
    Не отричаме болестта, трябва да се спазват и препоръчаните мерки, но трябва и да живеем.
    Нека се огледат тези, които са хукнали от телевизия на телевизия да повтарят едно и също. На всички ни писна и стигнахме до приказката " като си пееш Пенкеле, кой ли те слуша"
  • 23 &&&

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Ми спазвай си ги. Не ми пречиш. Това си е твой избор. Но повечето хора не мислят като теб.

    Коментиран от #25

  • 24 Koko

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Всеки си има гледна тока, за това респект! Само един въпрос - до кога така с това заключване ? Че нали след като се отключиш и излезеш вън пак може да те пипне, ако не е минало през повечето хора? И какво пак заключване... За африканския, бразилския, английския и кой още щам чакаме... Гърците като се затвориха преди година какво постигнаха, освен че си съсипаха икономиката още. Ама за тях е ОК, щото като писнат и ЕС им изсипва торбата с парите. А в България колко са тези които могат да си стоят и да не ходят на работа, и като свърши храната? Дали глада не е по-силен от страха?

    Коментиран от #26

  • 25 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "&&&":

    съгласен съм.то затова сме и на тоя хал!
  • 26 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Koko":

    докато се появи ваксина.нямаме друг избор ако имаме желание да живеем стария си живот.болести е имало през вековете и те са променяли цели континенти и цивилизации.справяли са се само дисциплинираните като японци,китаици другите просто са умирали или са се разпадали.сега медицината е на съвсем друго ниво,но у нас фактора много съм умен и не спазвам е сериозна пречка.освен това глобалната мрежа може да нанесе огромни щети с фалшивите новини и тъпотиите на глупе.дърите,което и реално става у нас.съботирането на ваксините у нас именно следствие на тия новини стигна африкански нива!иначе героите дето ми пишат тук колко са смели съм ги гледал многократно в трансформация от убре дебре до олеле маико.проблема е че дори и при олеле маико като оттърват кожата и не се научават!имам приятел дето го кара тежко баща му още по-тежко ,дядо му почина,а сега като му поразмина взе да обяснява как всичко било измислено!луда работа еи!
  • 27 SCARY 8

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Прекрасна":

    В ДЖИБУТИ 😁😁😁😁😁
  • 28 Анонимен

    1 0 Отговор
    Против тази химия има само антидот... Който го дават на военните и на хора от елита... А на хората смърт... Всеки който си бие ще мре... Заразени има.. Ами като ни пръскат въздуха ще има и още как..
  • 29 Ввв

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Д-р Менгеме":

    Прости са! Като нашите, ама нашите са и алчни, защото обслужват чужди интереси срещу доста високо заплащане. Затвориха моловете по празниците и хората се тъпчеха в Джъмбо, защо ли ?
  • 30 Родшилд

    1 0 Отговор
    Всяко семейство ще даде жертва докато се научите ..Няма да има пощада за никого
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.