6 Февруари, 2021 12:25 2 386 11

Експерт: Китай даде пълен достъп на екипа на СЗО в Ухан!

  • китай-
  • ухан-
  • световна здравна организация-
  • коронавирус

Екипът вече е приключил посещенията си в обекти и през следващите няколко дни ще преглежда данни и ще се консултира с китайски експерти, след което ще представи на медиен брифинг

Експерт: Китай даде пълен достъп на екипа на СЗО в Ухан! - 1
Снимка: Shutterstock

Член на експертния екип на Световната здравна организация (СЗО), разследващ произхода на коронавируса в китайския град Ухан, каза, че Китай е дал пълен достъп до всички обекти и персонал, до които специалистите са поискали - ниво на откритост, което дори той не е очаквал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Питър Дашак заяви, че членовете на екипа са представили внимателно обмислен списък с места и хора, които да включат в своето разследване, и че не е имало възражения.

"Бяхме попитани къде искаме да отидем. Дадохме списък на нашите домакини . . . и от местата, където сме били, можете да видите, че сме били на всички важни места", каза той в интервю за Асошиейтед прес.

"Всяко място, което поискахме да видим, всеки, с когото поискахме да се срещнем . . . Наистина е добре", заяви Дашак.

По думите му екипът вече е приключил посещенията си в обекти и през следващите няколко дни ще преглежда данни и ще се консултира с китайски експерти, след което ще представи на медиен брифинг обобщение на това, което е установил, преди да отпътува от Китай в сряда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    9 2 Отговор
    Пандемията е фалшива каквото и да ни баламосвате. Отваряйте всичко. Който го е страх да отива да се боцка.
  • 2 Китаеца

    9 2 Отговор
    СЗО - Световна Заразна Организация
  • 3 Шекел

    1 1 Отговор
    Е пак рано са го направили само две години след гнязтта
  • 4 Шекел

    6 0 Отговор
    А бе тоя еирус си го е имало и преди сега го откеиват а мефиите раздухват.Като с Еболата уж 76-та открита всъшност си е съшествувала в Африка столетия преди тва или спина открит 83-та ама е доказано че е срещан още 20-те години в Африка.
  • 5 Доктора

    2 8 Отговор
    Този вирус се е появил заради канибализма.В Ухан не са проверени подземията.По Света и вкл. в България живеят много китайци,но китайски гробища няма никъде !

    Коментиран от #6

  • 6 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Доктора":

    В ухан имаше земетресение. В лабораторията са открити много деца... Не си бийте ваксини... Те са андренохром.... Военните са превзели всичко...
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Сзо са педофили кво разследване... Дяволите ще разследват дяволи.. Те играят заедно..
  • 8 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Всичко е театър. Хватки за да прикрият следите на Фаучи, Сорос и Гейтс.
  • 9 Наблюдател

    0 1 Отговор
    Ха, ха.... това изявление на "експерта" е за наивници ! Всичко уличаващо Китай отдавна е заметено от техните служби ! Повече от година имаха време да ликвидират всякакви улики!Не случайно толкова време го мотаха!! Съответно единствената цел на този екип на СЗО е да докаже колко невинни са китайците и как СО19 се е пръкнал ей така от нищото 19-а година на пазара в Ухан!
  • 10 Глас за ББ

    1 0 Отговор
    Китай лъга няколко месеца за вируса; след това преследваше собствените си лекари, които опитаха да проговорят за болестта, като някои от тях заплатиха с живота си за това а сега вкарва в затвора журналисти които се опитватда правят независими проучвания за Ухан. В момента Китaй всячески се опитва да кoнтрoлирa изясняванетo на иcтoриятa зa прoизхoдa нa СОVID-19 в Ухан Пoлитичecкaтa прoпaгaндa се прави но тя е за външна консумация, докато вътре встраната репресиите на cтрoгия кoмуниcтичecки рeжим ca ключът към целта на Китaйската комунистическа партия в oпитa й дa бъдe "oнeвинeн Китай" прeд cвeтa зa пoявaтa нa кoрoнaвируca. Китай ще тряба да бъде подведен под отговорност за Ухан 2019 от ООН!!!!
  • 11 блаблабла

    0 0 Отговор
    Е ДА ДЕ ИЗБЪРСАЛИ СА ВСИЧКО И СЕГА ЕЛАТЕ ДА ПРОВЕРЯВАТЕ АБЕЕЕ АЙ СТИГА С ГЛУПОСТИ СЪВСЕМ НА ГЛУПАЦИ НИ НАПРАВИХА