Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 21:00 2 609 1

Китай одобри за широка употреба ваксината на "Синовак"

  • китай-
  • ваксина-
  • коронавирус

През декември китайските власти разрешиха използването на ваксината на държавната компания "Синофарм"

Китай одобри за широка употреба ваксината на "Синовак" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай даде одобрение за по-широка употреба на ваксината срещу COVID-19 на китайската компания "Синовак", увеличавайки кръга от хора, които могат да я получат, извън високорисковите и приоритетните групи, на които по-рано беше позволено да бъдат ваксинирани съгласно решение за извънредно използване, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Регулаторните власти дадоха вчера условно одобрение за произведената от "Синовак" ваксина "Коронвак", давайки възможност за общата ѝ употреба, заяви днес Националното управление за медицинските продукти.

Ваксината на "Синовак" вече е продавана на най-малко още 10 страни и е поставяна на хора в поне пет други държави.

В Китай ваксината получи спешно одобрение през юли миналата година, позволявайки ваксинацията на хора като медицински работници и служители на държавни фирми.

Условното одобрение означава, че сега ваксината може да бъде давана на цялото население, макар че изследванията продължават. "Синовак" ще трябва да представя последващи данни, както и доклади за евентуални отрицателни въздействия, след като ваксината се продава на пазара.

Това е втората ваксина, местно производство, която получава условно одобрение в Китай. През декември китайските власти разрешиха използването на ваксината на държавната компания "Синофарм".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епа

    7 5 Отговор
    на китайците най-бих се доверил , китайската ще да е най-сигурна и имам сериозен аргумент за това, проблема е, че няма да мога да позная истинска ли е или менте , и на двете ще пише ,маде ин Чайна,