Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 18:33 2 440 5

Франция не изключва трета COVID карантина

  • франция-
  • карантина-
  • коронавирус-
  • жан кастекс

Премиерът Жан Кастекс потвърди отново, че до края на лятото за всички желаещи французи трябва да има ваксини

Франция не изключва трета COVID карантина  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският премиер Жан Кастекс не изключи налагането на трета карантина във Франция, ако епидемичната ситуация не се подобри. Над 22 000 са били новозаразените вчера, въпреки че епидемията отстъпва през последните дни.

"Никой не може да бъде сигурен", че няма да се наложи трети локдаун, заяви френският премиер Жан Кастекс в интервю за вестник "Уест Франс" ден след пресконференцията с данните за здравната обстановка. "Въвеждането на нова карантина предполага рязко влошаване на ситуацията, това е крайна мярка, с тежка човешка и икономическа цена", добавя той.

Премиерът отбеляза още, че Франция е сред страните, които най-дълго са оставили отворени училищата въпреки кризата. Той увери, че френската здравна система действа добре и оправда досегашните мерки, които са били според него навременни в сравнение с Англия и Германия.

"През октомври имахме 50000 с положителни проби на ден срещу 20000 днес", припомня Кастекс.

Започващата след седмица зимна ваканция ще бъде важен тест за развоя на епидемичната ситуация във Франция. Премиерът потвърди отново, че до края на лятото за всички желаещи французи трябва да има ваксини.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доволен.

    9 9 Отговор
    Карантината е истината за лекуване на мафиотските браншове ковид кризата има и добри страни, нека тия дето неплащат данъци и осигуровки на персоналът си и дават малки заплати си стоят вкъщи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нашия

    15 1 Отговор
    много им се чудя на французите-излизат по улиците за щяло и нещяло-а още го търпят Макарона-кво им става ??!!!!!
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Статистиката за франция.....не е за 20 хиляди на ден!!За над 100% повече е ....
  • 5 Stéphanie 🎲

    2 0 Отговор
    Да се пробва и без това доста хора се страхуват от този номер .Децата вече са ваканция не е изненада.С този вечерен час ,полиция наВсякъде няма как да се съберът хората в Париж и наводненията.От после да му мисли 😂все ще има един край