Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 15:21 3 293 34

Медици, отказали ваксиниране, заразиха 22-ма пациенти в Италия

  • италия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Адвокатите на здравните служби се готвят да предприемат действия срещу медиците

Медици, отказали ваксиниране, заразиха 22-ма пациенти в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

22-ма възрастни пациенти в болницата на град Ровиго, област Венето, се заразиха с СOVID-19, след като преди това четирима души от медицинския персонал показали положителни проби. Става въпрос за две медицински сестри и двама санитари, които отказали да се ваксинират, въпреки че работят с възрастни болни хора в отделението за гериатрия.

Според в.”Република” роднините на пациентите били възмутени как било допуснато подобно нещо. Шефът на местните здравни служби в Ровиго Антонио Компостела обмисля какви мерки да бъдат предприети срещу въпросните служители. “ Нямаме намерение да виним тези медици за произхода на огнището на вируса, но смятам, че ако те бяха ваксинирани, можеше да се избегне заразяването на пациентите”, каза Компостела.

Адвокатите на здравните служби се готвят да предприемат действия срещу медиците.

“Този епизод потвърждава какво значение има ваксинирането за медицинските работници в старческите домове”, допълни директорът.

Известният вирусолог Роберто Буриони коментира в социалните мрежи, че се надява бъдещото правителство да има за приоритет и поставянето на край “на този срам медици да отхвърлят ваксините, поставяйки на риск пациентите си”.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо..

    59 9 Отговор
    Другите които са ваксинирани не могат ли и те да заразяват други хора..
    Факти ..не се продавайте моля..

    Коментиран от #14

  • 2 Майна

    56 4 Отговор
    ТОВА ВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА ФАШИЗЪМ!!! ЗАСЛУЖАВАТ МЕ ДИЦИТЕ ДА ГИ ОСТАВЯТА СЕ ЛЕКУВАТ САМИ
  • 3 Хахаха..

    49 4 Отговор
    Абе как се заразява Пациент?!
  • 4 Ясно

    45 3 Отговор
    И тия се опитват да останат без лекари
  • 5 гадно

    54 5 Отговор
    До кога ще пишете глупости това, че си ваксиниран не значи, че не предаваш вируса, а че може би няма да боледуваш или ще го изкараш по-леко.

    Коментиран от #8, #13

  • 6 Верно ли

    45 2 Отговор
    Охаааа, ама от тази пропаганда без медици ще останете и вие, бе, безмозъчни пропагандатори!
  • 7 Centurion

    46 6 Отговор
    Каква наглост.И ако са ваксинирани не може да са преносители така ли,???Толкова сте смешни и жалки.Вие като сте прости ние не сме!Вируса може да не те разболява,но ваксината не е гъранция ,че не го носиш,и че няма да го натресеш на някой.

    Коментиран от #17

  • 8 Гоуст

    25 5 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Да си вакдиниран означава само едно че имаш изградени антитела срещу него.

    Коментиран от #31

  • 9 Stéphanie 🎲

    23 3 Отговор
    Като си бият ваксина рога ли ще покарат,вечен живот ,безсмъртни бойци,вампири 😂.Само пенсионери се натискат ги дават по телевизият блещят очи 😳 когато и бият ваксината.Нека се радват хората ние ще гледаме още една година .След това ще има отговор ефикасно или не ,отклонения разни😉.Умният човек подлага всичко на съмнение до доказване на истината .

    Коментиран от #11

  • 10 Румпелщилцхен

    34 3 Отговор
    Идеята на ваксината е да заразява здрави хора. Ако не си се ваксинирал си виновен, че отказваш да се поддадеш на пропагандата и си по-умен от стадото.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Значи

    34 3 Отговор
    Започнало е масово промиване на мозъци кое е правилно и кое грешно, чувство на вина и гонене на вещици по фашистки.
    Значи, ваксинира се който го е страх от вируса. Не санитаря и мед сестрата, а възрастните бабушкери защо не са се боцнали? Сега ще има мазното промиване на мозъци и внушения за вина, ако не се боцнати човек с помията в спринцовка.
  • 13 Гост

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Последно не беше доказано може ли след ваксинация да заразяваш или не! Но се говореше , че хора естествено преболедували имали анти тела дори в носоглътката следователно по трудно биха били разпространители докато при ваксинацията нещата не седят така !
  • 14 ГрУЮ

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Защо..":

    Могат да заразяват и ваксинирани
  • 15 Аз40🏴‍☠️

    20 1 Отговор
    Манипулациите за ваксаните и не-ваксаните започнаха.
  • 16 Рошко

    17 2 Отговор
    Почна се демек, мрем не мрем от ваксините ше плямпате и правим всичко възможно сега да убеждаваме че ваксините са полезни, да ви,,, дето коляно манипулативниъе мисирки и мисероци
  • 17 Хахах

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Centurion":

    гЪранция-ФрЪнция
  • 18 Байо

    1 1 Отговор
    Абе, Сите че се ваксинирате. И македонско оро че играте.
  • 19 Невежество

    3 25 Отговор
    Драскачите преди мен да ми посочат при коя ефективна ваксина, ваксинирания уж предавал вирусът? Няма нито една такава. Ковид ваксините не са изключение. Медици които не се ваксинират във старчески домове директно застрашават живота на хората там и трябва незабавно да бъдат уволнени! Да ходят някъде другаде да сеят зараза.

    Коментиран от #20, #25

  • 20 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "Невежество":

    Да докажат, че медиците "умишлено" са заразили който и да е, ама" друг път"!? Никой няма да осъдят! Доказано преболедувалите вируса не могат да пренасят зараза за разлика от ваксинираните, които също могат да се разболеят, уж "по-леко"! А до момента не съм чул ваксинирани да даряват плазма, а само преболедували! Защо ли?
  • 21 волен сидеров

    6 0 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ДА БЕ ДА -ЕЕХ ДЖУРНАЛИСТИ СКЪПИ
  • 22 Факт

    11 0 Отговор
    Нали ваксината в цял свят е доброволен акт ,бе?Кой ще осъдят-Михаля?
  • 23 xaxaxaxaxa

    4 7 Отговор
    "преболедувалите вируса не могат да пренасят зараза за разлика от ваксинираните"

    Хахахахахахахахахахаха! Необразованият Ганьо Тиквопитеков преди известно време плямпаше как няма такъв вирус, а сега раздава наляво и надясно пос*аното си некомпетентно мнение.

    Ходи да гласуваш пак за Тиквус Имбецилус, бантускот! От теб само това може да се очаква... "преболедувалите" не можели били да пренасят вируса... а ваксинираните можели... Хахахахахаха

    Коментиран от #26, #27

  • 24 иван

    8 0 Отговор
    Ала-бала.
    Май и този сайт ще престана да чета.
    Ама ще ми е мъчно за коментарите :).
  • 25 Ха ха

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Невежество":

    Ваксиниран може ли да се зарази и да боледува? Да.Значи някой от ваксинираните медици също може да е предал заразата.Толкова за невежите.
  • 26 324

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "xaxaxaxaxa":

    Жалко, че няма ваксина срещу вродената злоба! Твоите коментари са злобни и обидни и показват какъв гербоид си.
  • 27 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "xaxaxaxaxa":

    Тъпет, отговори на въпроса защо ваксинираните и "защитени" ботокс и гологлав смотаняк, както и който и да е не дарят кръвна плазма, а търсят такава от преболедували? Отговаряй бе, "Компетентет" пъпеш?! Дори твоите идоли - ботокса и гологлавия казаха, че дори ваксинирани могат да се заразят, но ще го карат" по-леко"!? Ти явно си голям "разбирач", но никой по света още не може със 100 процента сигурност да каже как Точно се предава въпросния вирус! Аман от "разбирачи" от вируси - коремни хирурзи, безкнижници, математици... пъпеши, като теб! След 04.04 ще изчезнете с двеста...
  • 28 Млад весел гербер

    5 0 Отговор
    Само в поцинкофана кофа не може да проникне вирус.Колкото по-вече цинк в кофата,толкова по-малко вирус в нея.
  • 29 Санитар

    4 1 Отговор
    Ама моля ви се не се блъскайте има достатъчно ваксини,но да знаете,че гробовете не стигат и се посещават от 90 годишни баби.Защо старите хора живяли в лошия комунизъм днес погребват своите деца и внуци?Има нещо сбъркано нали?Първо се откъснахме от природата и социалната среда.После ни вкараха в свят пълен с шарениики и балони.И накрая приехме дявола у домовете си.Сега ще трябва да го гоним а знаете ли колко сплотени и силни трябва да бъдем сега?Дявола не е съседа да си тръгне обиден.Медиците са сплотени,но продажниците са поставени на ръководни длъжности под крилото на власта.Това трябва да се изрине и с него ще си отиде и вируса
  • 30 Всячески

    3 0 Отговор
    Манипулации използват медиите. Смърдите от всякъде 🤮🤮🤮🤣🤣
  • 31 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гоуст":

    А МОЖЕ И ДА НЯМАШ!
  • 32 ХаХаХа Дяволът

    0 0 Отговор
    Също ваксинира и най много от 70 нагоре
  • 33 55555

    2 0 Отговор
    Първо, кой може да каже дали медиците са заразили пациентите или някой / някои от пациентите са заразили медиците?! Второ, това дали някой е ваксиниран не означава, че вече не заразява, а че боледува по-леко или не боледува. Т.е. тези медици и да са били ваксинирани, и да не са били, няма никакво отношение към заразяването на пациентите. Айде спрете се малко с тая безмозъчна истерия, леко помислете, преди да публикувате поредната психария.
  • 34 Диверсант

    1 0 Отговор
    Вестниците Република и Ла Стампа са гнусна Соросоидна пропаганда.