Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 16:23 2 409 12

Израел разхлабва третата карантина, въпреки многото нови случаи

  • израел-
  • карантина-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Над 5000 израелци са починали досега от усложнения, свързани с COVID-19

Израел разхлабва третата карантина, въпреки многото нови случаи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел разхлаби днес третата си карантина, въпреки големия брой новорегистрирани случаи на зараза от коронавирус, предаде ДПА.

Разпореждане, което забраняваше на хората да се придвижват само в радиус от 1 километър от дома си, с което израелците не се съобразяваха много, беше отменено. На бизнесите беше позволено да отворят отново, но клиентите все така не могат да влизат в търговските обекти. Забраната за домашни посещения на хора извън тесния семеен кръг също беше отменена, предаде БТА.

Отворени бяха природните резервати, извънградските вили също може да се посещават, но без да се канят гости. Единственото международно летище на Израел обаче остава до голяма степен затворено. Не е ясно кога и къде ще отворят отново училища и детски градини.

Това става в условията на разногласия в коалицията на премиера Бенямин Нетаняху между неговата дясна партия Ликуд и центристката формация "Синьо и бяло" на министъра на отбраната Бени Ганц. Атмосферата на правителственото заседание миналата седмица беше изострена. Тогава Нетаняху обвини Ганц, че застрашава живота на хората като настоява за преждевременно разхлабване на ограниченията.

Бившият началник щаб на израелската армия реагира гневно и каза, че цял живот е защитавал живота на израелците. Той заяви, че израелското общество е уморено, а бизнесът рухва заради ограниченията, които са били в сила твърде дълго.

Според изследователския сайт "Нашият свят във факти", Израел има най-висок брой новозаразени от всяка друга държава. Ефектът от ваксинирането се нуждае от повече време, за да се прояви, вероятно заради агресивния британски щам на COVID-19.

Над 5000 израелци са починали досега от усложнения, свързани с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    18 4 Отговор
    Демек ползата от файдата е никаква е оти тогава ручаме жабетата???
  • 2 Факт!

    10 5 Отговор
    Нищо не праат с тея ваксини.Ваксина срещу респираторно заболявяне е неефективна.
  • 3 ВирОсолог

    12 4 Отговор
    C0vid Е ИЗМАМА, ПРЕСТАНЕТЕ С ПРОПАГАНДАТА❗❗❗
  • 4 окмьоив

    24 3 Отговор
    Заключени от месеци, държавата с най-много ваксинирани и въпреки това "Израел има най-висок брой новозаразени от всяка друга държава".
    Да излезе някой математик-вирусолог да обясни

    Коментиран от #5

  • 5 Теолог

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "окмьоив":

    Аз аз ще обясня.Господ престана да ги обича и смята за богоизбран народъ
  • 6 Рошко

    11 0 Отговор
    Лъжа след слъжа, нали уж се бяха ваксинирали новини само за ковид идиот наивници
  • 7 Е нали 60% са ваксинирани

    10 1 Отговор
    с "вълшебната" ваксина....и какво правим сега...
  • 8 йхцбен

    3 1 Отговор
    Нали използваха ваксината Вьорнер?
  • 9 pbdan

    6 1 Отговор
    Крият най-важното - колко от новите случаи са на вече ваксинирани. Ако наистина са ваксинирали 60% от населението би трябвало с поне 60% по-малко заразени?! Къде е истината?
  • 10 Провинция

    7 3 Отговор
    Теорията на доц. Мангъров се потвърди за пореден път! Колкото повече стоим затворени и ограничени в контактите си, толкова повече ще са заразените. Нямам какво да добавя. Вирус. Нека се изказват по темата училите в тази област.
  • 11 Крокодил от Нил,ваксина си бил...

    1 0 Отговор
    До месец ,два ще се чуе повече за ,,ефекта,, от ваксинацията в Израел и ,,другите им територии"...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.