Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 08:03 5 366 6

Правила за пътуване през летището в Базел

  • базел-
  • летище-
  • швейцария-
  • коронавирус-
  • мвнр-
  • франция-
  • pcr

Необходимо е всички пътуващи през летището да имат отрицателен PCR

Правила за пътуване през летището в Базел - 1
Снимка: Shutterstock

МВнР обръща внимание на българските граждани, че тъй като европейското летище в Базел е разположено на територията на Франция и Швейцария, попада под рестрикциите за влизане на Франция, Швейцария и Германия. Необходимо е всички пътуващи през летището да имат отрицателен PCR тест или ще бъдат тествани на място.

От изискването са освободени само тези български граждани, които имат постоянно пребиваване в Швейцария или швейцарско гражданство. От 08.02.2021 година изискването за отрицателен PCR-тест при влизане в Швейцария ще се отнася за всички, освен за пограничните работници.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Берн на следните телефони за връзка: +41 31 351 14 55; +41 31 351 14 56 и в извънработно време на тел.: +41 798243822, съобщиха от Министерство на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРЦ

    4 0 Отговор
    ВИЗОВ РЕЖИМ ПРЦ ВАКСИНАЦИОНЕН СЕРТИФИКАТ И КЮ АР КОД НОВИТЕ ВИЗИ ЗА ВСИЧКИ ГЛУПЦИ НА ЗЕМЯТА.
  • 2 Гого

    3 8 Отговор
    Хахаха много прости журналя бе !!! Как Базел ще попада под френска територия ??? Как бе? Това е централна Швейцария ! И е най бедното ако мога така да се изръза летище на което е позволено да кацат ниско тарифни конпании ...

    Коментиран от #5

  • 3 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. Г. БЪЛГАРИ. вие стачкувате против правителството. правителството нее виновато а тези с уредите където от сот софия са откраднали чифт уреди. товае лицето венета станкова иванова. и силва иванова. майка и дъщеря саги откраднали от сот. и с тях превзимат хората. и полицията има в схемата и полицай с тези с уредите. наговарът се да провалят изборите. всички съседи на румен искат даги разведът те проникват на сякой в ума. с уредите се укриват на силва иванова при съученик името иван ул дрин едно той има бутка малка издирете силва иванова с достоен бой щеси признае. защото един от друг заразвът хората с [ вироси ]
  • 4 wizz

    6 1 Отговор
    Лeтищeтo е Бaзeл-Мюлюз и сe нaмирa нa тeритoриятa нa Фрaнция.Грaничи с Швeйцaрия и Гeрмaния. В сaмoтo лeтищe имa двa вхoдa и двa изхoдa единия е към Швeйцaрия другия към Фрaнция и Гeрмaния.Журналята не са прости,прости са тези които не са си направили труда да проверят и пишат глупости .
  • 5 Читател

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гого":

    Всъщност информацията е съвсем вярна. Базел не напразно го наричат град на три държави". А летището е регистрирано на територията на Франция.
  • 6 Анти Гого

    1 0 Отговор
    Гого, научи тази география, че си за предучилищна та с тея бисери където ги пишеш.