Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 08:52 6 255 17

Австрия въведе най-висока степен на предупреждение

  • тирол-
  • австрия-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мвнр-
  • предупреждение

Басейните, казината и танцовите зали остават затворени

Австрия въведе най-висока степен на предупреждение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във връзка с ограничение на разпространението на нови щамове на коронавируса Австрия въведе най-висока степен на предупреждение за пътуване за и от Тирол към други части на страната. Австрийските власти апелираха към гражданите в страната да се въздържат от всички пътувания до провинцията. Пребивавалите през последните две седмици в провинцията са призовани да се тестват, а жителите на Тирол ще могат да напускат територията му само след тест, съобщиха от Министерство на външните работи.

В провинцията ще се прилага по-строг контрол, за да се гарантира спазването на мерките на COVID-19, като полицията ще следи за носенето на маска и правилата за осигуряване на разстояние. Влизането в кабинкови лифтове ще е възможно само с отрицателен антигенен тест. Мерките за Тирол включват и по-строг контрол, като полицията ще следи за спазване на изискванията за носене на маска, правилата на осигуряване на разстояние и ограниченията за излизане. Затяга се контролът на адресната регистрация. Нова наредба, свързана със специалните защитни мерки срещу разпространението на COVID-19, влезе в сила и за останалата територия на Австрия. Засега тя ще е в сила до 17 февруари 2021 г. Като по-съществени нововъведения са изведени следните мерки:

- Забраната за излизане ще се прилага само между 20:00 ч. и 6:00 ч.;

- Влизането и извършването на дейности в зони за клиенти в бизнес помещения може да се извършва с маската FFP2, при осигуряване на поне 20 квадратни метра на клиент в търговските обекти. Консумацията на храна и напитки е забранена;

- Фризьорските и козметичните услуги отново са разрешават при определени условия. Клиентите трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от тест, при което пробите не трябва да са взети преди повече от 48 часа;

- Места за отдих, сред които басейни, увеселителни паркове, танцови зали, казина, закрити детски площадки остават затворени; Организираните събития са забранени;

- Разрешава се среща на до четирима възрастни от максимум две домакинства заедно с шест непълнолетни деца. Срещите могат да се осъществяват и в домашни условия, но в личните жилища на семействата, при което трябва да се спазва дистанция от 2 метра и да се носи маска тип „FFP 2“;

Припомняме, че от 10 февруари 2021 г. българските граждани, както и всички други, които пристигат от страни, за които важи предупреждение за пътуване поради пандемията, следва да представят на границата при влизане в страната отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, не по-стар от 72 ч. Ако такива тестове липсват, гражданите са задължени до 24 ч. да си направят в Австрия PCR или антигенен тест. Срокът на карантината от 10 дни остава, но с възможност за съкращаване след извършване на втори тест (PCR или антигенен) след 5-ия ден от влизането в страната. Денят на пристигане в Австрия се брои като ден „0“. Както и досега, е задължителна електронната регистрация (Pre-Travel-Clearance) преди влизане в Австрия на електронния адрес.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    24 5 Отговор
    Хитлер се е преродил в родния Тирол.

    Коментиран от #4

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    38 4 Отговор
    Много зомбита все още не могат да преценят, че няма връщане от този терор. Всичко ще става още по-зле. Тук все още сме горе-долу щастливци, но няма да трае дълго, защото скоро ще напънат парламента. Много скоро, вече дори засилват бройките на фалшивата им пандемия.
  • 3 Иво

    33 5 Отговор
    Не е нормално да забраняваш на хората да се радват на живота, да ползват природни и други блага до безкрай. Които йора се страхуват от болести да си стоят по домовете останалите искаме спокойни дни не живот на мишки под строй и команди.
  • 4 Пея

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    В Тирол е родена баба ти!

    Коментиран от #6

  • 5 Мангъров

    4 8 Отговор
    А при нас кога?
  • 6 Дельо Хайдутин

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пея":

    За съжаление в България е родена.Ще ми се да имам баба в Тирол.

    Коментиран от #8

  • 7 Пурко

    19 0 Отговор
    Скоро и у нас споко! Само дами на т изборите и гледай какво става мале! Сталин ще се обърне в гроба няколко пъти!
  • 8 Пея

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дельо Хайдутин":

    Хитлер е роден в Горна Австрия, Браунау на Ин.

    Коментиран от #9

  • 9 КЕРПИЧА

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Пея":

    ДРЕМЕ МИ АКО ЩЕ ДА СЕ Е ПРЪКНАЛ В ДОЛНИ БОГРОВ ТОЯ КАВАЛ
  • 10 Covid

    23 4 Отговор
    Хахааа! Счипиха тъпомера тези. И стадото слушка. Правила за вкъщи даже. До тук с прехвалените западняци. Гордея се, че съм българин- източноевропейски, балкански субект.
  • 11 Публикувано във ФАКТИ

    17 0 Отговор
    "Срещите могат да се осъществяват и в домашни условия, но в личните жилища на семействата, при което трябва да се спазва дистанция от 2 метра и да се носи маска тип „FFP 2“" - ТОВА Е ПЛОД НА ФАНТАЗИЯТА НА ЖУРНАЛИСТИТЕ. Няма такова изискване за носене на маска и спазване на дистанция в частни жилища. Носенето на маска и спазването на дистанция се отнася за публичните места - независимо, дали са на открито или закрито.
  • 12 Рошко

    17 0 Отговор
    Цирка продължава
  • 13 То и Африка я въведе

    2 2 Отговор
    Ама вие спите
  • 14 Гост

    9 1 Отговор
    ВИЖДА СЕ, ЩЕ СКОРО И УНАЗЕ ЩЕ ИСКАТ СПЕЦИАЛНИ МАСКИ, СЕГА ХИРУРГИЧЕСКИТЕ ЩЕ СТАНАТ АУТ, ДНЕС СЪС FFP2, УТРЕ ПРОТИВОГАЗ, А ВДРУГИДЕН КОМПЛЕКТ СЪС СКАФАНДЪР, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СМЕ УДОМА, В ЛЕГЛОТО ИЛИ НА УЛИЦАТА... СТРИГАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! ЛУДИ, ЛУДИ, ЛУДИ!
  • 15 Еничър

    6 0 Отговор
    Маскарада продалжава
  • 16 мнение

    8 0 Отговор
    Не вярвах, че толкова политици в целия свят са послушковци на наднационалните банки и корпорации. Също не вярвах, че хората толкова лесно ще повярват на една химера и с такава лекота ще се откажат правата и свободата си. Но докато има овньовци, ще има и касапи да ги обработват в кланицата.

    Коментиран от #17

  • 17 Не вярвай и на всичко,

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "мнение":

    което се пише в (българските) медии, вкл. и в статията по-нагоре. Мотото на журналистите е "добри новини са лошите новини). Написали са какви са ограниченията (даже са добавили и нещо от собствените си фантазии), но не са написали, че библиотеки, музеи и зоологически градини също отварят - т.е. концентрират се върху лошото, и игнорират хубавото.