9 Февруари, 2021 10:26 1 506 10

Досега в Гърция са ваксинирани почти 4 процента от населението

  • гърция-
  • коронавирус-
  • вирус

На 10 февруари ще бъде отворена електронната платформа за запазване на час за ваксиниране от гръцките граждани от възрастовата група 60-64 години, а на 12 февруари - за групата между 75 и 79 години

Досега в Гърция са ваксинирани почти 4 процента от населението - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

До понеделник в Гърция срещу коронавирус са ваксинирани 410 хиляди души или 3,9 процента от населението, съобщи главният секретар на министерството на здравеопазването по въпросите на първичната помощ Мариос Темистоклеус, предаде АНА-МПА, цитирана от БТА.

Вече са получени и първите 45 хиляди дози от ваксината на АстраЗенека.

На 10 февруари ще бъде отворена електронната платформа за запазване на час за ваксиниране от гръцките граждани от възрастовата група 60-64 години, а на 12 февруари - за групата между 75 и 79 години.

Целта е гърците от тези две възрастови групи, които са около един милион, да бъдат ваксинирани до края на март.

Темистоклеус съобщи, че досега са ваксинирани 73 процента от лекарите и 50 процента от останалите медицински служители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темистогейус

    1 1 Отговор
    Ясууу!
  • 2 xaxaxaxa

    2 0 Отговор
    А бантускотовете и ръцете не могат да си измият.
  • 3 Нщкс

    2 0 Отговор
    Как така толкова много са ваксинирали след като те получават същия брой ваксини колкото и ние
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    5 0 Отговор
    Това са мръсни хватки за овчелюдието, за да се покаже един вид от медиите, че трябва да се състезават хората помежду си, за кой по-бързо е ваксинирал повече. Просто мислете, напънете се! Ще ви е от полза.
  • 5 Пацо

    3 0 Отговор
    Сега идвам от личния лекар. Ни списъци,ни графици,ни планове ни ваксина. Нищо няма освен 20 човека до болницата си правят тестове. Още личните лекари не са ваксинирани . По медиите само пушилка се вдига и това е.
  • 6 Фактология

    1 0 Отговор
    Лъжат като дърти цигани...Основно са ваксинирани хората по старческите домове, който нямат защита от близки..Минимален % ваксинирани от лекарското съсловие.Доста лекари са се включили за да обясняват на хората негативните последици от ваксинация,но не им дават трибуна във водещи медии и ф.б..затова се принудиха да излъчват видео обръщения в Ю-туб.
  • 7 Рошко

    1 0 Отговор
    Дааа а този на снимката е ваксиниран с прибира ща се игла, специално разработена спринцовка от сзо
  • 8 МУТРА ВЪН

    1 0 Отговор
    НИКОЙ ОТ ГЕРБ И БСП НЕ Е ВАКСИНИРАН С ПФАЙЗЕР МОДЕРНА ИЛИ ЗЕНЕКА - ЗАЩО ЛИ? ОТРОВА , ОТРОВА , ОТРОВА - РАБОТА, РАБОТА , РАБОТА ! АЗ ГАРАНТИРАМ !
  • 9 ОПАСНО Е

    1 0 Отговор
    ТЕЗИ ВАКСИНИ УБИВАТ ЖЕЛАНИЕТО ЗА КРАЖБИ ЗАТОВА СА ПРОТИВОПОКАЗНИ ЗА ГЕРБ , БСП ДПС ВМРО И НФСБ , ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИЙЦИ СА ДАЛЕЧЕ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО И НЯМА ДА ИМ СЕ ОТРАЗИ ИЗОБЩО НА ДЖОБА -- НАЙ - ЛОШОТО Е ЧЕ РНК ВАКСИНИТЕ ПРОМЕНЯТ И ГЕНА НА КРАДЦИТЕ И ПОКОЛЕНИЕТО ИМ СПИРА ТРАДИЦИЯТА ПРИ ТЯХ ДА КРАДАТ КОЕТО Е ФАТАЛНО ЗА ТЯХНОТО БЪДЕЩЕ !!!!!!
  • 10 ВЫСШИЙСОРТ

    1 0 Отговор
    БАН РАБОТИ ВЪРХУ НОВА ВАКСИНА УВЕЛИЧАВАЩА АЛЧНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ И ДАВАЩА ИМ ВЪЗМОЖНОСТ НА НАЙ - ВИСОКОТО НИВО НА ХЪС ЗА ГРАБЕЖИ ! ЕКСПЕРИМЕНТАЛНАТА ГРУПА Е ДАЛА 100% НАРАСТВАНЕ НА ЖЕЛАНИЕТО ОСОБЕНО ПРИ КАНДИДАТ ДЕПУТАТИТЕ - ПРЕСТЪПНИЦИ !