Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 11:52 3 419 56

Скандал! Руснаците твърдят, че са подали заявка за регистрация на ваксината си, ЕС отрича

  • спутник v-
  • ваксина-
  • коронавирус

До момента Европейският съюз е сключил договори с шест производители на ваксина срещу коронавирус

Скандал! Руснаците твърдят, че са подали заявка за регистрация на ваксината си, ЕС отрича - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският фонд за директни инвестиции е подал на 29 януари заявка за регистриране в ЕС на ваксината „Спутник V“. Има потвърждение, че заявката е била приета, а скоростта за нейното евентуално одобрение зависи от европейските регулатори, съобщи РИА "Новости".

Тази сутрин от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заявиха, че са приключили консултациите с разработчиците на руската ваксина срещу коронавирус и вече е възможно да бъде подадена заявка за регистрацията ѝ на пазара на ЕС. От там твърдят също, че засега агенцията не е получила заявка от авторите на ваксината. Сроковете за одобрение за европейския пазар може да бъдат обект на обсъждане след постъпването на такова заявление.

В случай на издаване на удостоверение за условна регистрация и одобрение от страна на Европейската комисия, руската ваксина може да бъде доставяна в ЕС централизирано, съобщи БГНЕС.

До момента Европейският съюз е сключил договори с шест производители на ваксина срещу коронавирус. Одобрените към днешна дата ваксини са на производителите Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca.

ЕК сключи договор за доставка на ваксини и с компаниите Johnson&Johnson, Sanofi-GSK и CureVac, които все още не са подали заявки за одобрението на техните препарати за използване на европейска територия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #Победа75

    41 60 Отговор
    Путин ги уби! :))))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Спутник бг

    11 78 Отговор
    Ха ха, ако я бяха подали в бг, вече щяхме да сме я платили предарително, поне 5 пъти по-скъпо, като за братушки.
    Пред ЕС рашките номера номерата в бг не минават.

    Коментиран от #13, #24, #38

  • 4 ggg

    66 33 Отговор
    Поредните лъжи и свръхлицемерие от страна на пропадащия съюз!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 някой

    62 4 Отговор
    Европейските политици винаги са проявявали двоен стандарт -погледното назад в историята,но това невинаги е било полезно са народите им!

    Коментиран от #25

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЗАЩО

    6 61 Отговор
    ДА ВЯРВАМ НА РУСНАЦИТЕ. ТЕ ВИНАГИ ЛЪЖАТ ВИНАГИ!!

    Коментиран от #28, #37

  • 9 ЕСпреговоР

    28 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кремъл":

    Не е така, тя Еяропа ще си реши дали да загиват хора, защото не могат да работят денонощно за едни ваксини ... или да си купят ваксини и от държави извън Европа и да се спасят хора.
    Когато става дума за човешки животи ... политиката трябв да отсъства от преговорите !

    Коментиран от #11

  • 10 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    57 3 Отговор
    Абсолютно политическо решение на ЕС.
    Значи, ЕК е сключила договор за доставка на ваксини с компании,
    които все още не са подали заявки за одобрението им,
    а с руснаците, които са подали заявка на 29 януари -
    няма одобрение и договор...

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 незабравко

    52 1 Отговор
    "EК cключи дoгoвoр зa дocтaвкa нa вaкcини и c кoмпaниитe Jоhnsоn&Jоhnsоn, Sаnоfi-GSK и СurеVас, кoитo вce oщe нe ca пoдaли зaявки зa oдoбрeниeтo нa тeхнитe прeпaрaти зa изпoлзвaнe нa eврoпeйcкa тeритoрия." Ето това показва двуличието на ЕС. Още не били подали заявка за одобрение, но вече имат договор за производство. Както нашите Ф16, фабрика няма, самолети няма, но сме ги платили

    Коментиран от #14, #26

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    3 19 Отговор

    До коментар #12 от "незабравко":

    няма двуличие, не лъжи

    Коментиран от #48

  • 15 Браво, бе

    28 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кремъл":

    След Унгария и Чехия се готвят да я вземат без да чакат, ония от Оксфорд договор подписаха с руснаците, от русофилия явно ще комбинират тяхната астрозенешка с руската, за тоя договор кой е виновен, а че половин Европа е ваксиниран с руски ваксини от бебета пак Русия е виновна, виж това е сигурно:), то затова и сега ги търсят пак:)

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    3 11 Отговор

    До коментар #15 от "Браво, бе":

    Интересно, на кого отговаряш, след като няма коментар ...от редакцията ли пишеш?

    Коментиран от #27

  • 17 ДобреМислите

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Да, а с първите компании нямаше и срок кога да ги доставят ... т.е. ако болестта си беше отишла след 6 месеца, те щяха да доставят след година един варел с течност, който никой нямаше да ползва и да вземат млрд. за този варел. Само ние се хвалим колко стотици млн. сме отделили, представете си за богатите държави.
  • 18 Реалист

    3 9 Отговор
    Както винаги, истината е някъде посредата там някъде.
  • 19 Стайков като фурнаджийски лопата се

    4 0 Отговор
    Въртиш!! Изопачаваш, маниполираш факти!!!
  • 20 Руснака

    39 2 Отговор
    притежава едно особено качество.Никога,който и да дойде на власт,не унищожава научните центрове създадени преди.Тяхната наука в обло на вирусологията,микробиология,биологична защита, не са от днес,нито от вчера! Имат разработки, научни изследвания още от времето на Руската империя.Най същественото и ефективно е,че там където са концентрирани тези изследовстелски центрове, задължително са под пряк контрол и на пряко подчинение на военните.Строго ерархия от входа,до изхода.Там има единствено вътрешна конкуренция.Но фактора печалба е елиминиран. Държавен контрол и финансиране! На Неслучайно и до сега,имат т.н закрити градове,където е концентрирана най добрата им научна мисъл.
  • 21 барчо

    37 2 Отговор
    Съвсем естествена реакция на ЕС. Всичко при ЕС е пари. А ЕС или по-скоро фирмите от ЕС ще изгубят много милиарди при присъствието на руската ваксина на пазара. За руската ваксина до сега се говореше, че била боклук, менте, лъжа, измама и какво ли не още, докато не се изказа най-влиятелната медия по медицинските въпроси. Руската ваксина има почти 100% успеваемост, като се съхранява в обикновен хладилник до 8 градуса по Целзий, бори всички видове щамове и може да се ваксинират хората от всички възрастови групи. Руската ваксина слага в гроба всички досега произведени, продадени и договорените милиони бройки за в бъдеще. Как ви се струват нещата от тази страна??? Парите, паритееееее!!! Там е проблема. За пари се продава и купува всичко. Един беше държал 10 години трупа на майка си във фризер, за да и взема пенсията в Америка. За мижавата пенсия. А тук говорим за много милиарди. Руснаците имат цялата документация, която е дадена за лицензиране или одобрението на ваксината в ЕС, входящ номер, подписи и т.н. Най-голямата тъпня е да твърдиш, че не били подавали заявка.
  • 22 Соросоид

    32 1 Отговор
    Текстът на оригиналното съобщение: МОСКВА, 9 февруари. / ТАСС /. На 29 януари Руският фонд за директни инвестиции (RDIF) подаде заявление за регистрация на ваксината Sputnik V в Европейския съюз, а на 19 януари бяха проведени научни консултации с Европейската агенция по лекарствата (EMA). Това съобщи пред репортери представител на фонда. Войната на фармацевтичната мафия срещу разработени препарати от държава продължава с пълна сила. Известно е, че руската държава не държи да продава ваксината, патентите и технологиите са свободно достъпни и всеки желаещ и имащ производствен капацитет може да произвежда "Спутинк-V". Това е големият проблем на Файзер, Бионтех, Астра и пр. фармацевтични гиганти.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дали

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Спутник бг":

    Май бъркаш двата щата.На картинка само каубойски атрибути купуваме.И на двойни цени при това .

    Коментиран от #30

  • 25 Аха

    6 15 Отговор

    До коментар #6 от "някой":

    Кое е полезно за руския народ като погледнем назад в историята? Сталин?

    Коментиран от #55

  • 26 барчо

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "незабравко":

    Верно че беше точно така. Още беше в разработка и не беше сигурно дали изобщо нещо ще се получи, а договорите бяха подписани.
  • 27 Браво, бе

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Еми номер 5 са го изтрили, явно за насажда е на омраза:)), но фактите в отговора си остават макар и представени в ироничен вид като отговор :), радвам се, че ти е станало интересно:)

    Коментиран от #29

  • 28 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "ЗАЩО":

    Малък си още.Като завършиш основното и се ограмотиш ще разбереш нещата.
  • 29 Да те питам

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Браво, бе":

    Коментари 1, 2 и 4 какво насаждат, приятелю? :)

    Коментиран от #35

  • 30 Спутник бг

    5 35 Отговор

    До коментар #24 от "Дали":

    Влез в една линейка. Попитай има ли въптре нещо, което да е произведено от Русия. Влез в аптека, виж дали ама руски аналог на нй-често употребяваните лекарства.
    Виж има ли руски иновации в медицината в рамките на последните 100 години.
    Употребата руски лекарствен продукт е невежество или опит за самоубийство.

    Коментиран от #36, #39, #45, #49

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Сандо

    12 2 Отговор
    Ако някой си мисли,че евраците така просто и с мерак ще регистрират руската ваксина,много се заблуждава.А и парите ги раздадоха на когото трябва и по колкото трябва.
  • 33 8888

    25 2 Отговор
    Има проблеми с ваксината Астра Зенека , даже държави я спряха от употреба , но понеже е " наша " до последно ще натискаме . Спутник определено е по добрата ваксина но нали е руска постоянно създават пречки . Всичко се политизира. За пари са готови да жертват и здравето на хората . За съжаление има хора дето им вярват .Аман се каза !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Браво, бе

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Да те питам":

    Ами насаждат не достатъчен талант при боравене със словото:), от което губи нивото на диалога, но това е работа на модератора, друг е въпроса, че русофили има навсякъде и в управляващи и в опозиция, ако натам биеш и няма как, модераторите явно ги сменят и някои показват може би пристрастия, което не е правилно:)
  • 36 Ей го и гоя

    15 1 Отговор

    До коментар #30 от "Спутник бг":

    Абе умник, за ваксини говорим, ти питай личната си лекарка с какви ваксини от бебе си и на който роднина се сетиш, познай какви са, руски:), той унгарския външен министър тва им каза, на 43 г. и повечето ваксини, които са му сложи и са руски, така е в половин Европа, да не говорим, че руската ваксина ще се произвежда и извън Русия, иначе по тая логика то и тока дето пишеш тук е от руски реактори, ноу хауто е важно даже и в космонавтиката:))

    Коментиран от #50

  • 37 Zashtoto

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЗАЩО":

    Просто не си супер брайт
  • 38 Григор

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Спутник бг":

    Май бъркаш руските ваксини с американскуте самолети. Иди се прегледай, сериозно е.
  • 39 Е какда има

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "Спутник бг":

    руско, след като е забранено да се внася от там. Ти за регулации чувал ли си? А по въпроса за линейките, все още половината в България са руску уазки. Да не мислиш, че София е България. Аман от €ъпи тинейджъри.
  • 40 Аз40🏴‍☠️

    3 1 Отговор
    Занимават овчелюдието с кой-каква ваксина да се хака. Откланят вниманието от това дали въобще искат да се хакат толкова, колкото им се иска.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "руска cмpaд":

    И къде ще е бесенето, на Руски, Графа или до цар Освободител, а може на Гурко:))
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Спутник бг":

    Сега,отиди и кандидатствай за руска виза.След това на аероплана и в Русия.Минимум за шест месеца. Гарантирам ти че ще запееш друга песен като се върнеш.И най-важното-ще спреш да говориш глупости.И ще съжаляваш че си се върнал в БГ.

    Коментиран от #52, #54

  • 46 Павел Пенев

    7 0 Отговор
    Позицията на Москва не е правилна.Трябва ЕС да подаде молба до Москва с искане да и бъде разрешено да ползва ваксината в Европа.
  • 47 По 1ви канал

    4 1 Отговор
    на руската Димитриев показа и електронният отрязък,който е доказателство за подадените документи за регистрация в ЕС. Аз вярвам на очите си не на лъжите на продажния еврогейташки съюз. От този съюз все повече се убеждавам,че не само няма полза ,а носи повече вреда особенно за нас. Няма да ме боли кора за това,че няма да им стъпвам вскапаните страни/ сравнявам ги като ла.но увито в станиол/,но предпочитам да съм жив. Що за идиотщина е да си играеш със здравето на хората. Всъщност забравих,те винаги са правили точно това,май са останали само наследници и привърженици на нацизма в този ЕС.А тази тъпа евро комисия,Менгеле ряпа да яде,може да и завиди за безпардоността с която действа.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Не се хаби

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ей го и гоя":

    с този,той е най-вероятно от поколенито от 2000година иначе нямаше да пише тези простоии.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ами аз направих

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    тази грешка,че се върнах и съжалявам,но си имаше и причини от личен характер.
  • 53 Питане

    2 0 Отговор
    Дали Русия иска предварително плащане 100 % за доставката на ваксина?
  • 54 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Русия първата страна, която издава електронни визи онлайн за пътуване в няколко града в страната. Техен списък се разширява.
    Нищо не знаете за Русия. Цифровизацията в Русия, използване на най новите технологии навсякъде във всекидневния живот на хората е поразителен . Тук сте в 7оисторичискота ера в сравнение с Русия. За вас зареждане на телефона е проблем в транспфрта. Том е норма. Най елементарното е.
  • 55 Научи

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Аха":

    първо българската история.Само предатели интерисчии.
  • 56 Охо Бохо

    0 0 Отговор
    Жалки джендърски номера! Щатските и европейската ваксини качествено са на нивото на китайските. Трите руски са класа отгоре. Всички лъжи за човешки права, пазарна икономика и конкуренция лъснаха ясно. За пари евроатлантиците ще продадат и майка си.