9 Февруари, 2021 12:14 1 939 7

Обединеното кралство иска от пристигащите по 2 COVID теста за 10 дни

  • великобритания-
  • ваксина-
  • коронавирус

От министерството на здравеопазването заявиха, че новите мерки ще осигурят допълнителна ниво на защита срещу новите щамове и ще направят по-ефективно проследяването на новите случаи на зараза

Обединеното кралство иска от пристигащите по 2 COVID теста за 10 дни  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От всички пристигащи в Обединеното кралство ще се изисква да правят по два теста за коронавирус по време на задължителната им 10-дневна карантина в опит да се предотврати разпространяването на нови щамове на вируса от чужбина.

Това е една от новите мерки, които официално ще бъдат обявени днес по-късно от британското правителство.

От министерството на здравеопазването заявиха, че новите мерки ще осигурят допълнителна ниво на защита срещу новите щамове и ще направят по-ефективно проследяването на новите случаи на зараза.

Мерките влизат в сила от 15 февруари. Тестове ще бъдат изисквани на втория и осмия ден от 10-дневната карантина. Те ще бъдат заплащани от пътниците. Само при отрицателни тестове след десетия ден хората ще могат да напускат местата си на самоизолация.

Всичко това към вече оповестеното изискване пътниците да представят отрицателен тест при влизане, направен не по-късно от 72 часа преди тръгване. Пристигналите без тест ще бъдат глобявани 500 паунда.

Освен това от 15 февруари британски и ирландски граждани, пристигащи от 33 държави от така наречения „червен списък“, предимно от Южна Америка и Африка, ще бъдат карантинирани за 10 дни по хотели пак срещу заплащане от тяхна страна и под охрана.

Тази сутрин министърът на околната среда Джордж Юстъс заяви за Би Би Си, че министрите са обсъждали пълно затваряне на британските граници, но в крайна сметка са решили само да затегнат мерките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 0 Отговор
    Разбирайте го така, UK иска да сте ваксинирани, за да влизате на територията му. Ако не сте, ще бъдете третирани нехуманно и дискриминационно, но тези 2 думички не значат нищо по време на пандемия.
  • 2 Егати

    5 1 Отговор
    Новата мега врътка.Усетиха се,че нещо се пропука със боцкането,и веднага минуса го обърнаха в огромен плюс.Тестове,тестове,тестове.Навсякъде,по ефекта на Доминото.Тези изискват,и ние ще изискваме! Ако се удари чертата,ще се учудим,колко по печеливш дял е този,дори от самите ваксини.Само у нас,вътре в страната тестирани са над милион и сто!!! И ще продължи . .В световен мащаб вероятно печалбите за доставчиците ще бъдат трилион зелено.Предоволни и производители,и местните бялодрешковци със частни лаборатории,и самите болници.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ***

    1 0 Отговор
    Този бизнес с текстовете още ли не го е барнал дебелия Пеевски?
    Или те вече станаха много дебелите, учениците и детските градини ги тества бате Бойко, а тези които влизат и излизат за чужбина този с асансьорите
  • 6 Кой68

    0 0 Отговор
    След тези два теста съм ОК ,а се заразя повреме на престоя си в Англия ?!
    Какво следва ?
  • 7 ПатрЕот

    1 0 Отговор
    А бе лека полека, со кротце, ще ви откажат от нахълтване в социалната им система и сите българе от "Ангели" ша си акустират пак у наше село!