Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 11:05 1 531 6

Калифорния изпревари Ню Йорк по брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19

  • калифорния-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • сащ

В опит да ускори кампанията по имунизация президентът Джо Байдън обяви във вторник, че неговата администрация планира увеличение на дозите ваксини, изпращани в различните щати

Калифорния изпревари Ню Йорк по брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Калифорния изпревари Ню Йорк в мрачната класация на американските щати с най-голям брой смъртни случаи, причинени от коронавирусната инфекция, предаде БТА.

Над 45 000 души са починали с COVID-19 в най-многолюдния американски щат Калифорния, според данни, актуални към вторник вечерта. Ню Йорк, който бе силно засегнат в по-ранната фаза на пандемията, е съобщил за 44 693 смъртни случая, свързани с коронавируса, сочи преброяване на Ройтерс.

Калифорния, където живеят около 40 милиона души, се оказа през последните месеци главен център на пандемията в САЩ. На национално равнище дневният брой на новите случаи и на хоспитализациите постоянно намалява, докато смъртните случаи се задържат на едно равнище.

САЩ са съобщили общо за 27,25 милиона заразени и 468 559 починали с коронавирусна инфекция, по данни към вторник вечерта. Малко над 79 000 души са били хоспитализираните във вторник, което е най-ниският дневен брой от средата на ноември.

Здравни експерти се опасяват, че събиранията за Супербоул (финала на първенството на Националната футболна лига на САЩ) в неделя, както и появата на нови, по-заразни щамове на вируса, могат да доведат до ново увеличение на случаите, преди повечето американци да бъдат ваксинирани.

В опит да ускори кампанията по имунизация президентът Джо Байдън обяви във вторник, че неговата администрация планира увеличение на дозите ваксини, изпращани в различните щати, от 15 февруари. Част от увеличените доставки ще бъдат изпратени в общинските здравни центрове, за да бъде подобрен достъпът до ваксини за бедните и представителите на малцинствата, които тези центрове обслужват.

До вторник около 33 милиона американци са получили най-малко една доза ваксина срещу COVID-19, съобщиха от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    2 0 Отговор
    Бай Джо за благодарност на Калифорния за изборите, ще им прати сега ваксини, защото ни пият сладката вода и не си плащат сметките.
  • 3 Шайба

    0 1 Отговор
    Явно републиканците са решили да се отърват от Тръмп,за да си издигнат някой,който да не ги излага толкоз.
  • 4 1223

    3 0 Отговор
    С това африканско здравеопазване са за никъде! Важното е Навални да е здрав!
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    4 2 Отговор
    Отворен е сезона на състезанията по това кой повече заразени/умрели има. И там много не искат да се ваксат и затова.

    Коментиран от #6

  • 6 Мноо ти здраве

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аз40🏴‍☠️":

    Не си познал. За разлика от Балгария, в САЩ се използват връзки за да се прередят за ваксина. А ти не се ваксинирай, тъкмо ще има повече за нас които искаме.