Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 13:40 2 265 17

ЕК: Допуснахме грешки при осигуряването на ваксините!

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • ек

Подготвяме законодателство, което да позволи по-бързо одобрение на ваксините, каза председателят на комисията

ЕК: Допуснахме грешки при осигуряването на ваксините! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отчете днес пред Европейския парламент допуснатите грешки при осигуряването на ваксините срещу COVID-19.

Закъсняхме с издаването на достъп до пазара на препаратите, бяхме оптимисти за производствените възможности и твърде уверени, че доставките ще пристигнат навреме, посочи тя.

Урокът е, че подценихме трудностите пред масовото производство. Подготвяме законодателство, което да позволи по-бързо одобрение на ваксините, каза председателят на комисията, предава БТА.

Бяха допуснати грешки и дълбоко съжалявам за решението, свързано с границата в Ирландия, поправихме се, заяви Фон дер Лайен. Не възнамеряваме да ограничаваме изпълнението на договори за износ на ваксини от ЕС, добави тя.

Осигурихме предварително милиарди евро за развитие на производствени мощности и сега очакваме предсказуемост. Ваксинацията в ЕС набира скорост, вече 17 милиона европейци бяха имунизирани. Запазваме целта до края на лятото да бъдат ваксинирани 70 на сто от пълнолетните граждани на ЕС. Правилно беше заедно да поръчаме ваксините, иначе щеше да настъпи краят на нашата общност, заяви председателят на ЕК.

Тя отбеляза, че за производството на ваксините са необходими над 400 съставки, доставяни от над 100 дружества. Ще се постараем да осигурим достъп до всички сключени споразумения с производителите на ваксини, защото доверието се основава на прозрачност, заяви Фон дер Лайен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхмм

    25 1 Отговор
    Самите вие сте една голяма грешка!
  • 2 Това

    15 0 Отговор
    ново законодателство за бързо одобрение на ваксини те нещо не ми харесва ! И както казва народът "Бързата работа и таралежа не я харесва" !

    Коментиран от #12

  • 3 Факт!

    15 0 Отговор
    Вие целият ЕД сте една грешка.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Да най голямата

    17 0 Отговор
    ГРЕШКА Е ТОЗИ ТЮРЛЮГОВЕЧ С ЕП И ЕК.
  • 5 Факт!

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт!":

    - ЕС*
  • 6 Даа

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт!":

    Факт е ,че казваш факт
  • 7 Йосиффф

    14 0 Отговор
    КАЛИНКА СИНДРОМА ОЧЕВИДНО НЕ Е САМО БЪЛГАРСКИ. В ЕС ВАЛЯЛО ОТ ТАКИВА.
  • 8 Дето се вика

    1 0 Отговор
    А-а-айде де хвани ме за гайдите
  • 9 шахънфайзер

    8 0 Отговор
    Подайте си оставка цялата ЕК.

    400 млн. граждани в Европа разбраха, че извършихте огромна злоупотреба с власт, като еднолично одобрихте финансирането на многомилиардна обществена поръчка в интерес основно на Пфизер( изп. директор на фондацията е бивш изп. директор на Пфизер, а корпоративната фондация на Бейтс е основен спонсор, плащаш заплатите на марионетките в СЗО, които обявяват пандемията и нуждата от обществени поръчки за ваксини)

    ЕК и Урсула пак злоупотребяват с власт и застрашават здравето на европейските граждани, като променят законодателство в интерес на генномодифицирани ваксиционни продукти на частни корпорации, без да минават необходимите клинични фази и независимо научно проучване.

    ЕК е ненужен инструмен на гражданското общество в ЕС, но нужен на частните корпорации за налагане на частен корпоративен контрол и зависимост.

    А най- добрата ваксина, за която единствено има научна публикация за високата и ефективност в медицинско- научно списание Лансет е руската Спутник 5.

    Научните публикации за Пфизер, Модена, Астрата са засега в РЕП жълтите частни корпоративни медии- Нюйорктаймс, Уошингтънпост, Уолстрийтджърнъл, Бтв, Нова, СНН.
  • 10 недоклепковци

    4 0 Отговор
    Ами в исторически аспект някога грешките са поправяни на площада с дръвника и оня със секирата.
  • 11 Сандо

    5 0 Отговор
    Лаянката не е ли казала,че е готова да поеме политическата отговорност?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Неспециалния

    4 0 Отговор
    О фон дер Лайнен,о фон дер Лайнен-корона ЧАО,айде ЧАО,айде ЧАО,ЧАО,ЧАО!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Браво

    0 0 Отговор
    браво, Обичам да се грижат за мен
  • 17 БПФ

    0 0 Отговор
    Преди година Ангел Джамбазки призова в европарламента: европейските граници незабавно да бъдат затворени за китайски хора поради епидемията в Ухан. Тогава отново урсулата го отряза, заявявайки, че сега се обсъждат "зелените политики" и няма време да се обсъжда за някаква си епидемия в Китай. В резултат на това Европа бе първият континент който пламна от коронавирус - без да имаме готовност да посрещнем това предизвикателство, десетки хиляди хора платиха с живота си а икономическите щети бяха колосални.
    Кога ще се търси сметка на урсулата за това престъпление ???