Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 20:51 4 094 12

Външно с важна информация: Великобритания въвежда по-строги мерки

  • великобритания-
  • мерки-
  • външно министерство-
  • българи-
  • шотландия-
  • карантина-
  • хотел-
  • пътуване

Към настоящия момент няма забрана за влизане във Великобритания спрямо пътуващите от България

Външно с важна информация: Великобритания въвежда по-строги мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В допълнение към действащите в момента мерки срещу коронавируса, от 15 февруари 2021 г. Великобритания въвежда по-строги изисквания за влизащите в страната, сред които в някои случаи и карантиниране в хотел, съобщиха от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Лондон от понеделник всички пристигащи във Великобритания от страните в т.нар. червен списък (публикуван тук) трябва да са под карантина в одобрен от правителството хотел за 10 дни. Пристигащите в Шотландия, включително и от България, също трябва да се изолират в хотел за 10 дни, като изключение ще се прилага само за пристигащите от Ирландия.

От 15 февруари 2021 г. британското правителство планира и въвеждане на задължение пристигащите в Англия граждани да направят 2 теста за COVID-19 – на втория и на осмия ден от карантината. Резервациите за хотел и за тестове за COVID-19 ще се правят чрез специален онлайн портал. Очаква се промяна във формуляра Public Health Passenger Locator Form, в който ще се въвежда информация във връзка с изпълнението на новите мерки (тестове и карантина в хотел). Информация относно резервация в карантинни хотели и тестове ще бъде публикувана допълнително. Препоръчваме пътуващите редовно да следят за актуална информация на британския правителствен сайт.

Припомняме, че към настоящия момент няма забрана за влизане във Великобритания спрямо пътуващите от България. Всички пътници, пристигащи във Великобритания, са длъжни да предоставят данни за своето пътуване чрез попълване на Passenger Locator Form (наличен на следната уеб страница). Освен това те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен до 72 часа (3 дни) преди тяхното заминаване, както и да се подложат на 10-дневна карантина. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното кралство: [email protected], [email protected], [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Люся Царафошкина

    5 3 Отговор
    Споменете ,че излизането от Великобритания е нелегално !
  • 2 LEPRIKON

    4 10 Отговор
    Настаняват в хотел 5***** за сметка на правителството с рум сървис и мими бар заредждан редовно ходете седете 14 дни карантина и се върнете после!

    Коментиран от #3

  • 3 хаха

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "LEPRIKON":

    Писаха, че сметката за тия 10 дена ти излиза 1750 лири. Чакай правителството им да я плати.
  • 4 Защо не са ви написали,

    9 0 Отговор
    че трябва да си поемете хотелските разходи?
  • 5 ОТ UK

    13 0 Отговор
    Истината е че английското правителство ще заключва пристигащите от черния списък в хотел като в затвор с охрана за 10 дни. И хората трябва сами да си платят за затвора 1800 лири. Много демократично нали? Нищо не може да оправдае това че третират хората като престъпници!
  • 6 Asdfg

    3 1 Отговор
    Дееееееееееениииииис, какво е това “ВЪНШНО” бре НЕГРАМОТНИКО?!?
  • 7 Жътвата

    4 0 Отговор
    Екстерминирането на приморските държави е в ход до 90%,до 2030
  • 8 Азззззззззз

    6 0 Отговор
    Ингилизите няма ли да избухнат. Колко голямо може да е търпението?
  • 9 Пацо

    6 0 Отговор
    Не ни занимавайте с тези извратеняци . На кой му пука за тия с циментовите глави. Те не са на остров , те са на друга планета.
  • 10 Куку Лондон

    2 1 Отговор
    Англичаните тотално изтрещяха. Не спазват вътрешните си мерки, вирусът ги пердаши яко, а те се оправдават с "нови по заразни щамове" и другите международни псевдо-експери им вярват. Сега "затягали мерките" ама само за приходящите. Просто не проумяват че проблемът им е във хлабавите вътрешни мерки.
  • 11 АНГЛОСАКСОНИ

    5 0 Отговор
    ТЕРОРИЗЪМ И ГЕНОЦИД С БЪРКАНЕ НА ПРЪЧКИ В НОСА,ЕГИПЯНИТЕ ТАКА СА БЪРКАЛИ В НОСОВЕТЕ НА РОБИТЕ!
  • 12 Росица

    1 0 Отговор
    Хитреци, намерили са приложение как хотелите им да са работещи и да изкарват пари.