Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 12:11 1 408 5

Ще са нужни години на САЩ, за да се възстанови трудовият пазар

  • трудов пазар-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • икономика-
  • заплати-
  • служители-
  • фед

Пазарът на труда в Съединените щати се сви с 9 милиона работни места

Ще са нужни години на САЩ, за да се възстанови трудовият пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Години ще са нужни на Съединените щати да възстановят трудовия си пазар от пораженията, нанесени от пандемията. За това предупреди ръководителят на Федералния резерв Джером Пауъл, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

От настъпването на пандемията преди година пазарът на труда в Съединените щати се сви с 9 милиона работни места. Реалната безработица е около 10 процента, предаде Нова телевизия.

Пауъл призова за краткосрочни мерки и дългосрочни инвестиции, ангажиращи цялото общество, подобно на мерките от 1946-та година, когато федералните и щатските власти осъществяват прехода към мирновременна икономика и намират работа на милиони войници, участвали във Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🐷 Боко ТИКВАТА

    9 2 Отговор
    Само ние вървим напред, ЗАЩОТО ДАВАМ.
    ХАХАХАХАХАХА.🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 2 нашия

    8 0 Отговор
    но ще трябва някой да работи по въпроса за това възтановяване-а в следващите 4 години никой не планира да работи по въпроса ,а точно обратното .....так че ще отнеме много повече ,ако изобщо се оправи
  • 3 Ядеитн

    9 0 Отговор
    Га гойните янки земат да бачкат по-доле от китайскио надник, тогива и работа ша има, и сичко... Ма не щат. Затуй ся ша ручат жабетата. Па тая работа со морът ша е за парлама.
  • 4 От уста- куфар

    5 0 Отговор
    За бесни печалби,си изнесоха цялото производство при Дракона.Сега квичат,че ги залива със стоки от игла,до конец.Дори да им блокирате изцяло достъпа до пазрите ви, на Дракона му дреме на ...окарината.Пазар необятен,плюс огромно вътрешно потребление.Ще ви размажат чисто икономически.Въпрос на няколко години.След което,пак през вашия пазар,ще размажат и зеления ви тапет. Така сте се набълбукали със дългови книжа,че ако ви кихне на борсата хартия за един трилион зелено,ще ви хване двойна бронхопневмония.
  • 5 Костова

    4 0 Отговор
    Ех, инвестиции, инвестиции. Всички имат нужда от инвестиции. Лошата новина за Америка е, че Байден няма никакво намерение да инвестира в реалния сектор, за разлика от предшественика си. Ще напечатат още някой трилион зелени хартийки. И после? Дамата, която оглавява ФЗР(забравих и името, някой да подскаже, ако се сеща) изяви, че тя въобще няма идея как да се справи със ситуацията