Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 11:57 1 197 0

И Словакия затяга COVID мерките за пристигащи в страната

  • словакия-
  • коронавирус-
  • пандемия

До вчера заразените в страната с 5,5-милионно население от началото на пандемията бяха общо 269 000, а починалите - над 5500, което прави Словакия сега една от най-тежко засегнатите държави в Европа

И Словакия затяга COVID мерките за пристигащи в страната  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хората, пристигащи в Словакия, ще трябва да прекарват 14 дни под задължителна карантина съгласно ново изискване на словашките власти, което влиза в сила от понеделник, 15 февруари, предаде БТА.

Причина за налагането на тази мярка е главно южноафриканският вариант на коронавируса, каза вчера здравният министър Марек Крайчи.

Този вариант е засечен в съседна Австрия. Изключение от новото правило ще правят хората, които работят от другата страна на границата и пътуват, за да отидат на работа. Единственото изискване към тях е да представят отрицателен тест за вируса.

Словакия премина през първата вълна на пандемията по-леко от повечето страни в Европейския съюз. От октомври миналата година обаче броят на заразените с коронавируса и доказано свързаните с COVID-19 смъртни случаи драстично се увеличи и експертите предупреждават за опасност от срив в здравната система.

До вчера заразените в страната с 5,5-милионно население от началото на пандемията бяха общо 269 000, а починалите - над 5500, което прави Словакия сега една от най-тежко засегнатите страни в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА