11 Февруари, 2021 17:26 3 227 26

След смъртта на 113 души в Германия: няма никаква връзка с ваксината

  • германия-
  • ваксини-
  • смъртни случаи-
  • ваксинация-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • смърт

Няма никакви данни за връзка между ваксинацията и смъртните случаи

След смъртта на 113 души в Германия: няма никаква връзка с ваксината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

113 души са починали досега в Германия след ваксинация срещу коронавируса, но лекарите и учените са категорични: няма място за тревога, липсват каквито и да било данни, че във връзка с ваксинацията се е увеличил броят на смъртните случаи. В петия си пореден доклад учените от института „Паул Ерлих“ най-подробно са проучили статистиката и са описали случаите на починали хора, които преди това са получили ваксина срещу COVID-19. За лаиците този документ от 19 страници е трудно разбираем. И човек се пита: Добре, тези 113 смъртни случая дават ли основание за тревога или не?

"Връзка няма"

Важно е всъщност друго число, смята вирусологът Томас Мертенс, председател на Постоянната комисия по имунизациите. 85 години - това е средната възраст на починалите. „Когато ваксинирате възрастова група, в която рискът от смърт чисто статистически е доста висок, няма нищо чудно някой да почине тъкмо в периода на ваксинирането“, казва експертът. Смъртта навярно няма никаква връзка с ваксината, но въпреки това учените внимателно проверяват всеки отделен случай.

В германската провинция Хесен една 91-годишна жена е починала например от сърдечна слабост. След ваксинацията положението ѝ било стабилно, но когато я върнали в стаята ѝ в дома за възрастни хора, състоянието ѝ рязко се влошило и тя починала още същия ден. Патологът Райнхард Детмайер направил аутопсия по изричното поръчение на прокуратурата, за да установи дали смъртта е причинена от ваксината. Патологът е категоричен, че връзка няма: „Смъртта е настъпила в резултат от инфаркт, предизвикан от тежко коронарно запушване“. Патологът не смята, че ваксинацията по някакъв начин е ускорила инфаркта: „В научната литература няма данни, че ваксинация може да предизвика сърдечен инфаркт. Покойната изходно е била сериозно застрашена от инфаркт“, казва още той.

Местният политик Волфганг Шустер незабавно информирал обществеността за обстоятелствата около смъртта на възрастната жена, за да не се надигнат необосновани страхове. „Смятам, че е правилно да има пълна прозрачност, защото тя е в основата на доверието“, казва Шустер. Той изпитва голямо облекчение, че смъртта на жената няма нищо общо с ваксината, защото в противен случай е можело да се стигне до временно спиране на ваксинациите.

Учените от института „Паул Ерлих“ установяват, че в 43 от общо 113-те смъртни случая конкретната причина за смъртта е безусловно установена: предишни хронични заболявания или друга инфекция.

В няколко домове за възрастни хора малко след ваксинациите бе регистрирано избухване на COVID-19. В един от тях починаха 18 души, за смъртни случаи сред вече ваксинирани възрастни хора се съобщава и от други домове. Смята се, че починалите за били заразени още преди ваксинацията или са се заразили непосредствено след нея. „Зараза непосредствено след ваксинацията е възможна, защото към този момент още няма пълна защита“, обяснява вирусоложката Улрике Процер и припомня, че през първите 14 дни след ваксинацията организмът тепърва изгражда имунната си памет.

Учените са категорични: ваксината предпазва от смърт

От института „Паул Ерлих“ съобщават, че в общо 50 случая на смърт причините още не са напълно изяснени - най-вече поради невъзможността да се направи аутопсия, тъй като роднините не са съгласни. Но без аутопсия причините за смъртта не могат да се установят с пълна сигурност. А за да имат пълна сигурност, че ваксините са безопасни, учените си задават следния въпрос: имаме ли повишена смъртност в сравнение с обичайното и колко хора обикновено умират на тази възраст? За тази цел се сравнява обичайната смъртност при хора над 65-годишна възраст със смъртността сред ваксинирани хора над 65-годишна възраст.

„А това сравнение показва, че сред ваксинираните смъртността е дори по-ниска от очакваната“, казва вирусоложката Улрике Процер. Тя е категорична: след ваксинацията смъртността не се увеличава, поради което може да се каже, че ваксините нямат нищо общо с регистрираните смъртни случаи. Учените от института „Паул Ерлих“ също стигат до категорично заключение: до момента няма никакви данни за връзка между ваксинация и смърт. Тъкмо обратното: ваксината предпазва от смъртната опасност, която възниква при зараза с коронавируса.

Автори: Роберт Бонген, Леа Буш, Йоханес Еделхоф


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    49 2 Отговор
    Така ще викат и след 5г когато почне пандемията от СПИН, ще си изият ръцете с някой прилеп в цикъл.
  • 2 Шпек

    36 3 Отговор
    Имат връзка с “Циклон Б”,ама от Райхсканцеларият мълчат като Ван дер Любе на Лайпцигския процес.
  • 3 Експерт

    43 3 Отговор
    Дада, хич няма, убеден съм, че повече хора ще починат от самите ваксини отколкото от фейк вируса

    Коментиран от #5

  • 4 Верно ли

    42 0 Отговор
    С други думи нема да ги оставите старците намира значи! Фашагите пасти да ядат пред вас!
  • 5 Електричка

    45 0 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    То ваксините са за това.Да помагат на правителствата с пенсионните фондове.Вече опазихме здравната система да не се разпадне,сега ще ударим едно рамо и на финансите като намалим бенефициентите (пенсионерите).
  • 6 Като не е от ВАКСИНАТА

    29 0 Отговор
    Защо я внушават в първите изречения!113 били починали след ВАКСИНИРАНЕ и т .н.и накрая ма тя пази от смърт!!!!???

    Коментиран от #25

  • 7 Хаха

    55 0 Отговор
    А в същото време ако някой над 85 умре от инфаркт и му намерят корона - го пишат корона.
    А сега - не е от ваксината....
  • 8 324

    35 0 Отговор
    Ами лекарите и учените така ще кажат да няма да връщат комисионните! Та кой още иска да се ваксинира? Особено с Астра зеника, от която и Белгия се отказва, ама нас тука лоената топка е приготвил масов мор на старите хора с нея, за да намали пенсионерите.
  • 9 Бони

    48 2 Отговор
    ХИТЛЕР МИ СЕ СТРУВА ,ЧЕ Е БИЛ МНОГО ХУМАНЕН ЧОВЕК И АМАТЬОР СРАВНИМО СЪС СЕГАШНИТЕ КАТИЛИ.
  • 10 Какаемпрарл

    27 0 Отговор
    Не бе-то от Слънцето умират...
  • 11 I'm not a robot

    33 1 Отговор
    ВЕЧЕ ИМА МНОГО СЛУЧАИ НА УЧЕНИ И СПЕЦИАЛИСТИ КОИТО МОТИВИРАНО СА ИЗКАЗВАЛИ ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ КОВИДИСТЕРИЯТА И СА ОТКАЗВАЛИ ПОРЪЧКИ НА ВЛАСТТА.ЗА ДА ИМ БЪДАТ ЗАПУШЕНИ УСТИТЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ВЕЧЕ СА ВЪДВОРЕНИ В ИЗОЛАЦИЯ В ПСИХИАТРИЧНИ КЛИНИКИ.ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА КАКВА МРЪСНА И МАЩАБНА МАНИПУЛАЦИЯ
    И ИЗМАМА ИДЕ РЕЧ,А СЪЩО И ПЛЪТНАТА МЕДИЙНА ЗАВЕСА ЗА МНОГОТО СМЪРТНИ СЛУЧАИ СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ. КОМУ Е НУЖЕН ТАКЪВ СВЯТ ?!
  • 12 Санитар

    26 1 Отговор
    Няма никаква връзка и с ковида,но ги пишете починали от ковид.И понеже ние хората сме късопаметни препоръчвам да си записвате имената на народните предатели окупирали всички работни места.Направете им и по една снимка,защото отново ще си прецакаме бъдещето.Благодарение на вируса разбрахте,кои са фалшивите доктори.Внимавайте няма по-ценно от здравето
  • 13 хах

    32 1 Отговор
    Започнах да чета статията, ама в първите три изречения разпознах стила, погледнах и аа, Дойче Зеле... Ясно! Няма смисъл да се чете.
  • 14 Анигерб

    24 0 Отговор
    Няма никакви данни за връзка между ваксинацията и смъртните случаи

    Ха остана и да има, не е вярно, това са инсинуации - Путин и Русия са виновни и комунистите - има съмнения че са ги отровили с Новичок.

    Тя ваксината на Пфайзер умори повече хора от Новичока - от него умря една котка само а всички други се оправиха и са в отлично здраве - даже и Ковид не ги лови.
  • 15 Юсуффф

    31 0 Отговор
    ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА Е ВИДНО С ПРОСТО ОКО, ЧЕ С КОВИД ИСТЕРИЯТА СЕ ЦЕЛИ ТОТАЛНА ПОДМЯНА НА ДЕФИНИЦИЯТА ЗА РЕАЛНОСТ И ИСТИНА.
  • 16 Сам Уитуики

    27 0 Отговор
    Да и след изнасилването на германки и убийствата по улицата все още няма връзка с черните имигранти от арабските и мюсюлмански държави
  • 17 Уса

    23 1 Отговор
    Няма желаещи за ваксиниране в щатите.Повечето пунктове за ваксиниране са празни по 2-3 коли с по един балък в тях на ден.Пълно мълчание и измамата постепенно сваля гарда.Политиците също мълчат а докторите противници на измамата стават все повече.Ако Тръмп беше спечелил щеше да обяви края на пандемията,това се коментираше малко преди изборите от неговите противници.В САЩ нещата се научават лесно,защото американците по администрациите обичат да разказват.Онзи ден се обаждам до IRS(данъчното)и служителката ми благодари,че съм бил спокоен,вика знаете ли как ми крещят и обиждат по телефона и псуват по вируса сякаш аз съм виновна за това...Кошмар
  • 18 Рошко

    13 0 Отговор
    И там вече повечето лекари са станали като нашите, вървим към анархия да видим тука какво чудо ще с ваксинираните, като почнат и те да мрът като мухи пак ковида ще е виновен, да живеят ковид идиотите по целия свят хип хуп ура
  • 19 Иван

    12 0 Отговор
    Ич няма връзка!...Да не си помислите че има?
  • 20 Борисов

    13 0 Отговор
    Имате нагледен пример как се убиват хора с ваксини, а наследниците на Менгеле лъжейки нагло за да прикриване целенасочените убийства на пенсионери, чрез което да пестят пари, защото последните данни показват, че загибите на германската икономика от локдауна възлизат на 1 500 000 000 евро седмично.
  • 21 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    КОЙ принуди ,,ФАКТИ,, да дава ПРЕДИМСТВО на ДВ???????да бъде ,,на всяка манджа мъдория,,.......
  • 22 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    ...преди ваксината/всеки умрял от ковид/скъпа здравна пътека....СЪС СЪПЪТВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.........след ваксината/нито един умрял от ваксина/ковид!!!!!!!!а от ОСНОВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ!!!!!!!
  • 23 Просветен илюминат

    7 0 Отговор
    А вие очаквате ли да ви кажат,че има?

  • 24 ГОСТ

    6 0 Отговор
    Ами нормално да са 85 годишни нали точно тях ваксинирахте .
    Като почнете да ваксинирате и 40 годишни тогава ще са над 40 г починалите . Само по себе си не се умира от ваксината а от страничните и ефекти и от разболяване от вируса срещу който го ваксинирате.
  • 25 Макиавели

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Като не е от ВАКСИНАТА":

    Ми естествено. След като вече си умрял от ваксината няма как да починеш от вирус.
  • 26 незнайко

    0 0 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: Смята се, че починалите за били заразени още преди ваксинацията или са се заразили непосредствено след нея. ) Не им ли е плравен тест преди ваксинирането ? Как ще ваксинират заразен в момента ? Лъжат на поразия !!! ПРОСТО СА ПОМОГНАЛИ ПО СКОРО ДА ПОЧИНАТ !!! В домовете са все възрастни с много заболявания и сега ще ги НАМАЛЯТ !!!