Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 17:15 1 376 3

Чехия обяви локдаун за три окръга

  • коронавирус-
  • локдаун-
  • европа-
  • чехия-
  • пандемия

Там има голям ръст на новите случаи с коронавирус

Чехия обяви локдаун за три окръга  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на Чехия обяви днес, че налага строг локдаун в три окръга в страната, където има голям ръст на новите случаи с коронавирус и болниците са претоварени, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Заповедта означава, че се забранява влизането в и излизането от околията Трутнов в източния Краловохрадецки край, а също околиите Хеб и Соколов в западния Карловарски край, каза здравният министър Ян Блатни. По думите му тези ограничения влизат в сила утре. Това обаче зависи от факта дали правителството на малцинството на премиера Андрей Бабиш ще може да осигури днес в парламента удължаване на срока на извънредното положение, който изтича в неделя. Блатни поясни, че ще има изключения от локдауна за лица, които работят или учат другаде.

В трите споменати околии живеят около 300 хиляди души, а през миналата седмица нивото на инфекции там варираше между 1091 и 1183 на 100 хиляди човека, сочат данни на здравното министерство. Чехия с население 10,7 млн. бе най-силно засегнатата европейска страна от сегашната вълна на разпространение на заразата. През последните дни новите случаи с коронавирус за денонощие бяха около 9000. От началото на пандемията в страната са починали 17 772 души с диагноза COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечо

    2 1 Отговор
    Убичам чехкините един пат като биях морски гларос на морето и продавъх царевица и се сприятелих с едно чехкинче сочно и беше многу деликатна млада дама ас до днес я помния красота не земна

    Коментиран от #2

  • 2 Мартина HABPATИЛОВА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мечо":

    Но моето беше МАРУЛКА😇
  • 3 И тука и тука ТОТАЛНО

    0 0 Отговор
    КATAНАЧО😈