Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 23:11 3 886 12

Рио де Жанейро спира ваксинациите срещу COVID-19. Свършиха ваксините!

  • бразилия-
  • ваксина-
  • коронавирус

Ставащото илюстрира проблемите в доставките на ваксини в страната, които страдат от редовни забавяния, водещи до бързо изчерпване на наличните количества

Рио де Жанейро спира ваксинациите срещу COVID-19. Свършиха ваксините!  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бразилският град Рио де Жанейро от сряда ще спре ваксинациите срещу новия коронавирус поради липса на ваксини, съобщи кметът Едуарду Паиш, цитиран от Франс прес.

Ваксинациите ще се възобновят при доставка на нова пратка ваксини, което не се очаква да стане до другата седмица, предава БТА.

Ставащото илюстрира проблемите в доставките на ваксини в Бразилия, които страдат от редовни забавяния, водещи до изчерпване на наличните количества, отбелязва Ройтерс.

"Беше ми съобщено, че новите дози не са пристигнали. Ще трябва да прекъснем ваксинационната си кампания утре. Днес ваксинираме 84-годишните, а утре 83-годишните. Вече сме ваксинирали 244 852 души. Имаме готовност, трябва само да пристигне ваксината, което би трябвало да е следващата седмица", написа Паиш в Туитър.

Кметът добави, че следващата седмица се очаква пратка ваксини Коронавак, производство на китайската лаборатория Синовак съвместно с института Бутантан в Сао Пауло.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руми Стоева

    2 3 Отговор
    пак голяма лъжа!!! те се ваксинират с руската ваксина, т. е. 3 вида
  • 2 Hoho Boho

    5 2 Отговор
    Спират ги, защото с ваксините нещо не е наред..
  • 3 В две шведски провинции

    6 1 Отговор
    спират ваксинирането с AstraZeneca заради странични действия от ваксината.
  • 4 Папая с коронавирус

    3 1 Отговор
    ако два флакона са достатъчни на человек и ако една машина за част пълни по 1000 флакона значи за час ще проиьведе дозите необходими за ваксиниране на 500 човека за 24 часа значи ще имаме 24*10^3 флакона сиреч дозите за 12*10^3 човека сиреч за една работна седмица производство ще имаме ваксинирани 60*10^3 човека за 4 седмици или месец ще имаме 240*10^3 тоест за 4 месеца производатво ще имаме дози за приблизително за милион бразилци ама тва ако само една машина бачка ама те не всичките отиват в бразилия.Товст тия ваксини нищо нема да решат.
  • 5 Прогресивен

    5 4 Отговор
    Идеята е всичко да фалира.Когато всичко фалира само китайците ще имат парите да го купят.След което те ще ви изкупят или дадат кредити с лихви.Решението е само едно печатане на евра отхвърляне на долара и йоана като международни валути и неприемането им в следствие на това като разплащателно средство.Америка и Китай са двете страни на една и съща сатанинска монета

    Коментиран от #12

  • 6 Факт!

    1 1 Отговор
    Единственият начин за справяне с вируса е масивно пръскане от самолети и хеликиптери на дезифектанти и от камиони по улиците.

    Коментиран от #7

  • 7 Hoho Boho

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Факт!":

    Може и с атомни бомби...
  • 8 Санитар

    2 1 Отговор
    Да им пратим от нашите ваксини и без това желаещи няма и се вкисват.заводите за ваксини да вземат пример от нашия щаб,как тестват по 16 човека в минута сякаш редят в тави кифли за печене.Около 30% от хората на тая планета са тотално изтрещели и ваксините са за тях да им спрат мъките
  • 9 Герберасти ще дават по1000 лв

    1 0 Отговор
    На пенсионерите ако доживеят до 120 години!!
  • 10 Герберасти ще дават по10000 лв

    0 0 Отговор
    На малките фирми ако докажат че са си платили данъците . ОСИГУРОВКИТЕ. Заплатите на работниците и имат финансов излишък плюс бюджетен дефицит !!
  • 11 За великден правителството

    2 0 Отговор
    ПОДАРЯВА задължително голям апартамент и лека КОЛА на всички пенсионери навършили 100години !! Задължително условие е присъствието на родителите им !!
  • 12 ГруЮ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Прогресивен":

    Идеята е да фалират малките бизнеси. За да освободят място за големите. Без значение от народността. А също така да изчезне средната класа, там където е останала. Много папка, а ресурсите са малко.