16 Февруари, 2021 07:13 2 167 22

Фон дер Лайен: ЕС ще стартира програма за изследване на вариантите на COVID-19

  • урсула фон дер лaйен-
  • ваксина-
  • коронавирус

Блокът си е научил уроците след критиките за бавното въвеждане на ваксините

Фон дер Лайен: ЕС ще стартира програма за изследване на вариантите на COVID-19  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз ще стартира нова програма за изследване на мутации на коронавируса в опит да се подготви за следващото поколение ваксини, които могат да необходими, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред френското издание Les Echos.

Програмата, наречена "HERA инкубатор", ще обедини здравни власти и лаборатории и ще има собствено финансиране, каза тя в интервю за френското издание, което ще бъде пуснато в сряда.

"Към момента и успоредно с усилията, полагани по настоящите ваксини, трябва да помогнем на индустриалните компании да развият производствени мощности за ваксини от второ поколение“, каза Фон дер Лайен

През миналата седмица шефът на ЕК призна за пропуски в одобрението и пускането на ваксини срещу COVID-19 в рамките на ЕС и заяви, че блокът си е научил уроците след критиките за бавното въвеждане на ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ECcorrupt

    11 0 Отговор
    Докато правителството не бъде избрано по начина,
    по който се избира успешен фирмен персонал (с независими конкурси за капацитет и знания),
    които се грижат за добри резултати и за всички служители (хора от страната), дотогава ще има голяма корупция.
    Ако някой не работи добре, трябва да бъде a.s.a.p. уволнен!
  • 2 Смърт на Ес

    22 2 Отговор
    Ес е една голяма мафиотска организация,създадена с една цел,идването на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.
  • 3 Ван дер Говнен

    11 1 Отговор
    С колежката сме на едно мнение,и сме директно за отходната яма.
  • 4 гадно

    14 2 Отговор
    Шайка чиновници се "грижат" за стадото да върви безропотно в "правия път".
  • 5 Фаро

    14 1 Отговор
    Тези отрепки са завладяли Европа и искат да затрият човечеството.Нашите боклуци им станаха слуги.Време е за бойкот на ваксините и война
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 gggw

    5 0 Отговор
    вчера имаше същата новина за Русия и ваксината спутник. Ама сега ще ви кажа разликата. Журналистите пропагандатори бяха написли "Путин НАРЕДИ" .. асега "Урсула СТАРТИРА".. е мое ли да сте такива?

    Коментиран от #14

  • 8 Нова схема за крадене

    11 0 Отговор
    После не се чудете защо има 264357 щама и 7534675357 вълни....
  • 9 Ааххаха

    11 0 Отговор
    Тази неадекватна комисия е също толкова опасна и вредна колкото гербеското правителство у нас, което никога не носи отговорност! Трябва да се махат!
  • 10 Лаинен

    10 0 Отговор
    Само лъжи и протакания.Тия защитиха дъ шкафмен и получиха част от кюлчетата.Какво щастие ги огрява,но няма да е за дълго извънземните ни създатели не спят
  • 11 Дед

    12 0 Отговор
    Тази Урсула е добра приятелка на Меркел. Некадърна, с каквото се е за хванала, всичко забатачва. ЕС се управлява само от деградирали индивиди и потъва в Батак.
  • 12 Азззззззззз

    9 0 Отговор
    ЕС е под контрола на Глобалистите-Сатанисти.
  • 13 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор
    Документирано е за първи път коронавирус по пилета през 1930 година! По хора - 1960 година! Колко ли вълни и мутанти са минали досега през хората?! Корона вируса е новия грип!
    КOВИД-тeрминaтoр! Дoceгa e тeрминирaл oкoлo 200-250 вируca: грипнитe и пaрaгрипнитe вируcи, рecпирaтoрнo-cинцитиaлният вируc, мeтaпнeвмoвируcът, aдeнo-, ринo-, кoрoнa- и бoкaвируcитe! Вcичкитe тия прeдизвиквaт OВИ и OРЗ! Прeз лятoтo КOВИД-a тeрминирa и хeпaтит A! Нaпрaвo чудo! КОВИД терминира и всички други коронавируси! Вирус-канибал рвииййшшш!
  • 14 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "gggw":

    Cтaр пocт oтпрeди избoритe:
    "Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, лекарства!"
    Зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!
    CЛEДВA ПРOДЪЛЖEНИE!"

    Тепърва се почва! Само стой и гледай, колега!
  • 15 Лелее

    10 0 Отговор
    Абе докато не “СТАРТИРАМЕ” един общ народен Кривак , тия ще “стартират” всяка седмица новите си гаври и експерименти с хората ...
    Па мутация , па Той е Тя , па “кризи” ,па Секти ...
  • 16 Улука

    5 0 Отговор
    Само ще ви кажа че в Брюкзел освен улуци,има13000 лобисти!!!вие помислете за кво иде реч!!!
  • 17 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Да не се занимават с глупости , а да разследват кой пусна вируса. И после да накарат байДън да си изплати обезщетенията на пострадалите.

    Коментиран от #19

  • 18 Чучело

    4 0 Отговор
    На това ми прилича тази особа , е то и визията и интелекта са на това плашило , у над пък си имаме десита, Цвети , теменужки и още такива плашила , горко си човечество
  • 19 Аре

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ха ха ха":

    Ми те го разследваха и казаха, че сам се е пръкнал.
  • 20 питанка

    3 0 Отговор
    не е ли малко късно чак сега да се изследват вариантите? та вируса върлува вече повече от годинс.
  • 21 патоки

    2 0 Отговор
    Мацка , и да се лезиш не ти е там мястото мацка, вечеря ли у вас Бацката ?
  • 22 2121

    2 0 Отговор
    Много глупава жена.По глупост е равна на Б. Борисов, ПКП/без извинение/Цв. Караянчена ,бекрайно тъпата Еатерина Захариева,простата Дариткова и всички от компания Герб, ОП,пияния В. Симеонов, Осъдения на две инстанции на 4 години затвор Марешки.Не е чудно защо Урсула фон дер Лайен е в най изпадналия парламент-ЕП/Брюксел/.Заедно с разпадащите се сащ Ес е населен от дву и многополови индивиди.И ние сме там:неизтрезняващия Андрей Слабаков, двуполовия Джамбазки недоразумението Ал. Йорданов,Джендър Ковачев/напоследък е с боядисана коса и женска прическа/евреина Станишев и голямата лъжкиня Елена Йончева.Тогава как да имаме правителство, суверенитет, собствено мислене, наука, образование, здравеопазване.Вижте кои са в ЕС и като капак една глупава жена-фон дер Лайен.Бъркотията е пълна.Провалът на ЕС, ЕП, ЕД е тотален. Затова и България е на последно място.Слуша ЕС и все повече пропада.