Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 15:04 4 844 19

Германия ще предложи на всичките си граждани безплатни бързи тестове

  • германия-
  • коронавирус-
  • тестове-
  • бързи тестове

Сега на пазара има нужните количества от бързите антигенни тестове

Германия ще предложи на всичките си граждани безплатни бързи тестове - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия планира да предложи на всичките си граждани безплатни бързи тестове за новия коронавирус от 1 март, съобщи здравният министър Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс.

Шпан каза, че сега на пазара има достатъчни количества от бързите антигенни тестове, за да могат местните центрове за тестване и аптеките да ги предлагат безплатно, предаде БТА. По-рано медийната група РНД съобщи, че Шпан планира да разшири националната ваксинационна стратегия, за да направи възможни безплатните тестове, като разноските ще се поемат от федералното правителство.

Шпан иска да се направят и тестове за домашно ползване, които да са общодостъпни щом бъдат одобрени от регулаторните органи. Броят на новозаразените в Германия спада от няколко седмици до 3856 днес, което все пак е с 480 повече отколкото преди седмица. Седемдневната заболеваемост е 59 души на 100 000.

Случай на заразяване с британския вариант на новия коронавирус предизвика голяма полицейска операция в западния германски град Хам, предаде ДПА. В операцията са участвали 100 полицаи. Градът е с население около 180 000 души.
Според местните власти строителен работник е дал положителна проба за варианта на COVID-19. Четири жилищни сгради са поставени под карантина, а обитателите им биват тествани. Полицаите са изпратени да следят за спазването на карантината.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    18 3 Отговор
    Бързите тестове са начин да ви заразат. Мен така ме заразиха и мед сестрата като я питах за име, отказа да се легитимира. Не се лъжете, бе им сътрудничете, не се поробвайте.

    Коментиран от #16

  • 2 Кой живял,живял......от са натам

    5 4 Отговор
    само по-голяма говнария
  • 3 Grüezi

    9 2 Отговор
    Абе автора с чорбаджийската фамилия от турско, да те питам:
    Само гражданите си ли ще тества или всички жители, защото хората без гражнанство, но със пълни здравни и пенсионни осигуровки сме бая милиони тук

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Шекел

    16 2 Отговор
    Лъжата Ковид.Аки вярвяте на тия глупости си напишете с фулмастер Особено Т.Ъп на челото
  • 5 Хе гапут,не бъркай ХОРА с

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Grüezi":

    Маймунообразни
  • 6 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Grüezi":

    за вас ГОСТИТЕ които сте на социални,(подаяние)черна работа - на кучето куй...чето 😉 последна дупка на кавала как се казва..При нас от доста време са безплатни всяка седмица или при даден симптом хрема ,темепература ....задължително .Не съм давала пари за тес ковид никога

    Коментиран от #7, #13

  • 7 конеядци

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Като знам, че преди това са го турили теста на некой сополив мароканец, или пък може би мароканецът точно ти го слага.

    Коментиран от #9

  • 8 xaxaxaxax

    3 5 Отговор
    Кухите и необразовани бантускотове започнали и германците да поучават... ХАХАХААХАХАХАААХАХААХАХАХАХА
    С какво поучавате бе бантуси? Между ушите ви са само лай*на?

    "Будали" били а? Хахаааахахахаха
    После да ги питате дали си купуват крушите, слабоумни ганчовци такива. Хахаахахаахаха. То затова Тиква Имбецилка от килийното училище ви е министър председател ...
  • 9 Stéphanie 🎲

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "конеядци":

    Свирчо ела виж колко мароканци и мигранти се тестват И колко са на улуцата като кучета жалката истина 😉🥴🤪?Най малкото за да ти направят тест се вади документ от компа ,тела белешка от личен доктор ..после се втъща отговор по имейл адрес 😉колко от тях водят нормален човешки жовот 😉 Нямам стрес от такива случаи 😝 там където ходя АЗ не идват такива хора за тях се грижи друго бюро професоре .Когато не си наясно не драскай глупости

    Коментиран от #11, #14

  • 10 xaxaxaxa

    0 3 Отговор
    Бантускотовете са като едни "модерни" индо-сигойнъри...
    Още БКП са имали проблеми при ваксинирането на индо-бантусите... "Комунисите били искали да ги стерилизират"...дааааа и направо в бурканите както се казва. Ноооо с по 2 шамара и няма не искам.

    Сегашните бантуси са горе-долу на същото ниво. Само прилагат модерни думички като
    "те жъ мъ чипират уе! мъ нямъ да стани таз.",
    "с тъз избържаалаъ въкцина искът му утрепът, мъ язе не съм толко глупаф!"
    "мъ то бай Бил само иска да ме излъже мени ва"
    + старото "искат да мъ стерлизират и да ме бурканират"

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА! Индо-бантуси такива!
  • 11 Е даде

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    и без да вади документ от компа ,тела белешка от личен доктор ти го слага.
  • 12 безсимптомен

    3 2 Отговор
    ВСИЧКИ ПОД ТЕСТ МНОГОКРАТНО ВСЕКИДНЕВНО ПО НЯКОЛКО ПЪТИ НА ДЕН НОВАТА РЕАЛНОСТ ВСИЧКИ СТЕ БОЛНИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО ВИНОВНИ!
  • 13 Не бързай

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Тук съм от 06.05.2015,а работа започнах 20 дни след това, като документите ми бяха подготвени още декември 2014.Работя в Луфтханса и нямам един ден в който съм бил безработен имам и небенджоб във фитнес студио от 4години.
    Ако ти си гостенка аз не съм и за първите полети които облужваме ставам в 3сутринта години наред, често съм лягал в полунощ след втората работа или тренировки. Та в отговор на твоите приказки като служител на летище имам 20 теста, наша клиника с ортопедия допълнителни здравни към Alianz и пътувам безвизово почти целия свят,ако ти си гостенка или живееш в квартал с бая гости от, които ти е писнало е твой проблем.
    Въпроса ми към модератора беше ироничен, защото в Германия не само коренното население работи и ПЛАЩА съвестно абсолютно всичко което е отредено по закон, но явно е скалъпил статийката набързо.
    Живи и здрави, ако летите през летище Мюнхен ще се радвам да се видим.
    Успех!

    Коментиран от #15

  • 14 Вярно е

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    Ама белеШката е важна 😂
  • 15 Stéphanie 🎲

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Не бързай":

    за такива като теб 3 пъти и бавно ,алБански реотан. На теб от работата ти покриват теста ти работиш дори и с не грмански паспорт -вземаш заплата като германец нали ....?Ако си осигурен лежиш във клиника не във болницата 😉 не вярвам да е по различно във Германия от Франция.Няма как един мигрант да влезе в клиника 😉 може но струва доста по скъпо не по джоба му нито на тест за корона на опашката да чакаш с мигранти ......Статията е написана правилно просто ти си на друга планета недоразбрал.
  • 16 Ицо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Да, мен така на един тест сестрата ме зарази с трипер.
  • 17 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор
    Най мие добре с десет афро на море, двама от ляво, двама от дясно, двама от пред, ох двама от зад и аз наместена върху двама

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стефка тъпата

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Stéphanie 🎲":

    Ще си кажеш ти че са ти любими рязаните и черните гости,иначе го раздаваш ксенофобка. Я кажи, като им се представиш с това френското "Stephanie" кефят ли се