Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 16:20 3 828 24

ЕС: Затварянето на границите не влияе на разпространението на пандемията

  • урсула фон дер лaйен-
  • ек-
  • пандемия-
  • коронавирус

Винаги трябва да се има предвид защитата на общественото здраве и необходимостта от свобода на движение, заяви председателят на ЕК

ЕС: Затварянето на границите не влияе на разпространението на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В началото на пандемията миналата пролет 17 държави от ЕС въведоха ограничения за преминаване на границите. Поуката е, че това не спря разпространението на заразата, но се отрази изключително много на единния пазар, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По нейните думи изводът е помогнал на ЕС да реши да съгласува въвежданите противоепидемични мерки. През декември миналата година ограничения по границите имаше в четири държави от ЕС, последно броят им е девет, отбеляза тя, предава БТА.

Винаги трябва да се има предвид защитата на общественото здраве и необходимостта от свобода на движение, заяви председателят на ЕК. Важно е да следим къде заразата се разпространява повече и да се предупреждаваме, а хората от тези райони, особено оцветените в тъмночервено, да бъдат разколебавани в желанието да пътуват. Държавите от ЕС одобриха този подход. Вирусът ни научи, че затварянето на границите не помага и е в наш интерес да прилагаме взетите съвместно решения, допълни Фон дер Лайен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 боко

    38 0 Отговор
    Няма ли един кадърен ръководител да поставят начело на ЕС, предният алкохолик, тази много некомпетентна. Имам чувството че нарочно избират марионетки с проблеми, не само ръководни.
  • 3 Aaa

    31 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара
  • 4 2121

    34 1 Отговор
    Много глупава жена.Прилича на глупавата Е Захариева.

    Коментиран от #12

  • 5 Лелее

    23 0 Отговор
    За Фон Дер Лайен , Световната Злодейска Организация, “супер” ваксинките и “експертите - математици” или хубаво , или трият ...
    Обичам ги , искам от всички ваксини , искам да изчислят краят на света , четвъртата , петата , хилядната вълна , искам да викам на Татко - Мама , а на брат ми - То ...
    Невероятно яко е ....
  • 6 Урсуло,

    22 0 Отговор
    А калимера, кажи го това напр. на психясалите гърци !
  • 7 КЪРЛЕЖИ

    19 0 Отговор
    ТАЯ Е БЕТЕР ИЗРОД ОТ ОНЯ С ИШИАСА - ЯВНО Е ОТ ГЕРБЕРСКИТЕ КРАДЦИ ! ПЛЯМПА ТЪПИЗМИ ТОЧНО КАТО БОЙКО ! ПЪЛНИ ПАРАЗИТИ СА В ЕС !
  • 8 Стига де

    21 0 Отговор
    с какви ли не мерки и затваряници, а накрая идва потвърждението , че са неефективни !
  • 9 Рошко

    14 0 Отговор
    Ама влияе на вас че емигрантите ви дойдоха в повече нещо, та скоро западна Европа може да стане като в близкия изток
  • 10 урсулатадрънка

    12 0 Отговор
    По избора на председатели на ЕК и тяхната некомпетентност и безвластност съдя, че тях ги назначават " определени частни западни корпоративно- олигархични елити, всеки със своя фондация и тръст за контрол над частни НПО като СЗО- то примерно".

    Пример: ЕК наложи на всички ЕС държави да закупуват с държавни поръчки основно Пфизер- Леки ваксината и Астрата, без право на суверенен избор за ваксините пуснати на пазара според техните научно доказани качества и ефективност- руски, китайски, американско- турски, английско- оксфордски и т.н.

    А единствената ваксина за която има научно потвърдени данни за ефективността и с 2 годишен имунитет в най- високо рейтингово научно- медицинско списание Лансет е " Спутник 5".
    За останалите Пфизер- Леки и Астрата научните данни се потвърждават единствено от жълти РЕП- медии и ТВ основно в новинарските блокове преди турските сериали, и техните научни експерти като Ани Салич, Юксел Кадриев, СНН, Нюйорктаймс, Вашингтонпост, ББС, Бтв, Нова.

    Сега ЕК искат да въведат закони в ЕС, да се одобряват ваксини на кило и бързо, както стана с Пфизер- Леки и Астрата без достатъчно клинични изпитвания и данни за странични ефекти.
  • 11 ФАКТ

    4 11 Отговор
    Единствения начин е никой да не ходи никъде.Но,просто за вируса се разбра,твърде късно.За това се разпространи по целия Свят.Тази е малоумна овца.
  • 12 Малко си в грешка

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "2121":

    Тази по хубава тя е жена а руският Захаров ---А не е името му само Захарова а каква адамова 🍎вади
  • 13 гостенин

    14 0 Отговор
    доста поосредствен политик е гжата , когато я избраха си мислех че ще направи промени в Ес ,ще намали чиновниците и харченето на милиарди евро за заплати и бонуси ... нито визия нито интелект нито харизма ...
  • 14 урсуланееес

    12 0 Отговор
    ЕК на Урсула- незнайно как и от кой назначена, след като разсипа германския Бундесвер, се опитва да въвежда мерки, които да наказват непослушковците- държави в ЕС, които водят независима европейска политика в интерес на гражданите си и икономиките си- Унгария, Швеция, Чехия и т.н.

    Незнайно как ЕК на Урсула одобри само Пфизера на Бил Гейтс( основен спонсор на частното НПО- СЗО с 3 млрд. годишно) за употреба в ЕС, като го налага като задължителен на всички европейски ЕС държави и граждани, без да се интересува за страничните ефекти и недостатъчните клинични тестове.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Докога

    13 1 Отговор
    А имунизационните паспорти или сертификати тогава защо? Или раздвоение на личността след като разбрахте че не може да управлявате епидемия с отваряне и затваряне. Вашите проби-грешки струват скъпо на европейските граждани
  • 17 незнайко

    6 0 Отговор
    Тази кокошка Урсула фон дер Лайен най после прогледна и разбра, че вируса се РЪСИ ОТГОРЕ !!! Новичок на фин прах !!! Които го поеме в зависимост от вдишаното или оживява или отива на оня свят !!!

    Коментиран от #19

  • 18 Уса

    7 0 Отговор
    ЕС се управлява от чиновници поставени от САЩ.Американците назначават хора на ръководни длъжности с ниска компетентност и слаба природна интелигентност,но с диплома готови да слушат,защото основната им мисия в живота е да слушкат и папкат
  • 19 Xaxa

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "незнайко":

    И моето мнение е,че го ръсят отгоре! Единстврния "проблем" е ,че децата не боледуват, от това, което ръсят. Малко е странно
  • 20 ДА-ДА

    4 0 Отговор
    Коронатест на ставане и на лягане , затова ги измислихте , за да откажете хората да пътуват.Долни сте!
  • 21 Мечтател

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бaро Вкаров":

    Права е Фон Лайен , ама как тогава,
    ще се спечелят изборите от някои?

    Отваряйте всичко ,хората да ядят и да пият ,
    че утре, може да няма и за банички?


    -"Свободата Санчо, е Велико нещо"!

    Де Сервантес!
  • 22 БПФ

    1 0 Отговор
    Преди година Ангел Джамбазки предложи да се затворят външните граници на ЕС за китайци заради епидемията в Ухан... тогава ей-тая същата го отряза, че сега се говорело за "зелените политики" и някакъв вирус не бил важен. Последвалото го помним - точно китайски туристи пренесоха вируса в Италия, Европа първа пламна (още дори цял Китай не бе обхванат), нямахме никаква готовност за това - десетки хиляди хора умряха !!!

    И след всичко това - тая мрсница има наглостта да плямпа !!! Ако ЕС бе държава - нормална при това, тая наглата досега да е свалена и публично обезглавена !!!
  • 23 България от

    3 0 Отговор
    Утре затваря границите срещу комари ,най големите убийци на хора по Земята
  • 24 Заразен

    2 0 Отговор
    Затварянето на граници не влияе,но затварянето на нощ да