Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 11:59 4 935 30

Още една руска ваксина предизвиква имунен отговор

  • русия-
  • ваксина-
  • коронавирус

Сибирският институт "Вектор", разработил EpiVacCorona, ще произведе около 400 000 дози този месец, като производството трябва да се увеличи до няколко милиона дози на месец до края на годината

Още една руска ваксина предизвиква имунен отговор  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федерална агенция по здравеопазване на Русия съобщи в четвъртък, че ваксината EpiVacCorona стимулира имунната система да произвежда коронавирусни антитела при доброволците на възраст 18-60 години, които са я получили.

"Първата група доброволци показа 100% имунологична ефикасност, т.е. всички ваксинирани здрави хора под 60 години развиха антитела", каза шефът на агенцията Александър Рижиков по Първи канал на руската национална телевизия, като добави, че ефикасността е била 94% сред участниците в проучването на възраст над 60 години .

До момента са приложени над 40 000 ваксини от началото на проучванията на втората руска ваксина, започнали през миналия ноември.

В отделно изявление сибирският институт "Вектор", разработил ваксината EpiVacCorona, посочи, че ще произведе около 400 000 дози този месец, като производството трябва да се увеличи до няколко милиона дози на месец до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    47 25 Отговор
    Дайте им и рецептата на Европа, нали искат да видят в какви условия се произвежда и от кого, сигурно от затворници 😂😂😂😂😂
  • 2 Хайде

    114 5 Отговор
    удариха ги в земята!Къде е ваксината на ЕС?питам като гражданин на този съюз!Защо бюрократите там вземат неоправдано големи заплати за нищоправенето си?! Докога?

    Коментиран от #16

  • 3 Откачена работа

    14 38 Отговор
    Хората отказват да се ваксинират, ние продължаваме да произвеждаме ваксини. Що за безумие.
  • 4 Соросоид

    75 6 Отговор
    Къде дремят брюкселските зелки, ФАЩ, папата и пр. цивилизован свят и не налагат още "санкциЙ"? Путин трови руския народ с непроверени и опасни ваксини. Само одобрени препарати от американски и европейски институции могат да се ползват. Някаква от ЕС вчера се изказа, че трябвало да проверят производствените мощности, за да били сигурни, че руските препарати са безопасни и да се грантират количества. Ако държава произвежда препарати без одобрението на ФАЩ, ЕС и папата, това е геноцид и трябва да се внесе "демокрация", за да не правят повече така.

    Коментиран от #6

  • 5 Сандо

    65 6 Отговор
    Тия руснаци прекаляват с ваксините!Крайно време е да се захванат с производство на тостери,котлони и тенджери.А ваксини ще си купят от прогресивния и демократичен Запад,пълни с евроатлантически ценности.
  • 6 Педя чов лакхой

    71 2 Отговор

    До коментар #4 от "Соросоид":

    Ами те ваксините на Астра-Зенека се оказа, че ги правели в Индия и там им се запалил завода. Затова се бавят с доставките. Що не ходят в Индия да инспектират техните заводи?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Asterix

    4 57 Отговор
    Моля,не пишете глупости и оставете болшевика да произвежда и внедрява!!
    В момента е в разработка нова ваксина от Камчатка и Магадан,специално за чукчите!Ще ги произвеждаме масово за целия свят...имаме и неограничени мощности за производство.По разпореждане на Вожда,до една година целия свят ще лежи в краката ни!
    Вся власт советом!!!Урааа!

    Коментиран от #10, #19

  • 9 Тъй, я

    44 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да еааа!":

    То и на теб, защо ти е тоя ток от реактори и аец руско производство, да ръсиш глупости тук:))ползвайки го
  • 10 Ей го и тоя умник

    39 1 Отговор

    До коментар #8 от "Asterix":

    И той и роднините му с 90 процента руски ваксини са имунизирани от бебета още, ама той си ръси тука умнотиите и пак с рок от руски реактори :))
  • 11 1234

    48 3 Отговор
    А скапания ЕС колко произведе? А да, той произвежда само права за малцинствата и джендърите....долу скапания ЕС
  • 12 булгур булгур

    26 2 Отговор
    да здравствует дядя иванушка! ПАК ЩЕ НИ ОСВОБОЖДАВА ОТ САМИТЕ НАС!
  • 13 Опааааа

    45 2 Отговор
    Алоооо соросня-даже в Сибир русите имат научни институти-схващате ли..?... даже в Сибир...!!!!
  • 14 А тука

    34 2 Отговор
    Почти всички служители в Токуда, на които са поставени вторите ваксини са с усложнения, дори има и служител приет в неврология! Зо не се дава гласност или мисирките спят зимен сън!

    Коментиран от #17, #22, #27

  • 15 Аз40🏴‍☠️

    3 7 Отговор
    Важно е да си мисли овчелюдието, че има право на избор коя отрова е по-добра за преглъщане, а не дали да се вакса или не 🧙‍♂️
  • 16 ***

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хайде":

    От Еврогеьовете не очаквай нищо умно и добро!
    Толкова са ограничени, че просто няма на къде!!!
    Западно Европееца си мисли, че си тъп и си вярва при това, дори и недопуска, че е възможно да си умен, камо ли да си и по-умен от него!
    При това колко политици си подадоха оставките заради преписани десертации и "докторски" титли без покритие!!!
  • 17 ***

    21 1 Отговор

    До коментар #14 от "А тука":

    Не се дава гласност защото са ваксинирани са американската Пфайзер и ако гъкнеш от фащ ще ти кажат парите за самолетите на Куков Ден!
  • 18 Руски патриот

    2 13 Отговор
    Как се появи КОВИД-19 ..... 17.09.2019 г.: Взрив в руска лаборатория "Вектор", съхраняваща смъртоносни вируси .... Това е ваксината. След като пуснаха вируса, най добре знаят каква да е ваксината
  • 19 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Asterix":

    Комисарите са у бруксело бе,а съвето е еврогейски!
  • 20 Политолог

    5 10 Отговор
    Не знам колко в ефикасна ваксината. Но щом цяла Русия пие български аналгин и хинин вече 60 години и не си произвеждат... се съмнявам
    Всички русофили, комунисти, социалисти и руски тролове да се боцкат с руската ваксина

    Коментиран от #24

  • 21 Гаварит Масква

    3 6 Отговор
    Ефективност на ваксина се мери на практика колко хора предпазва от заразяване, а не дали "създавала антитела". Затова си има фаза 3 изследвания до които ЕпиВак очевидно не са стигнали. Омръзна ми да слушам глупостите на Кремълската пропаганда в разрез с най елементарна медицина.

    Коментиран от #26

  • 22 Неграмотност

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "А тука":

    Да бе ваксината давала "100% усложнения" според тебе. Ти въобще знаеш ли какво значи усложнение от ваксина? Не, не е малко главоболие или температура или болки в мускулите - тези само показват че ваксината активира имунната система. Защо коментираш въпроси по които си очевидно неграмотен?
  • 23 2121

    8 0 Отговор
    40 страни закупиха отдавна Руската ваксина.А вие соросоидчета упражнявайте се в некадърни изказвания.Другите ваксини имат силни странични ефекти.Побликуваха ги в чуждата преса ,особено френските журналисти.Докато ние пълзим пред пъпите сащ и разпадащия се ЕС другите страни имунизират народите си с руска ваксина.Ползват Руска Ваксина защото е надеждна, точна и не убива хора,като Пфайзер ,Модерна, Байонтех.Така ще си отидат много нещастници в старческите домове на България имунизирани с изброените ваксини по-горе.Убиец е Бойко Борисов и вие го знаете.Но след като лижите задните части на тъпите негри и бели от сащ и вярвате на продажния ЕС ,умирайте."Кой каквото прави на себе си го прави"-много подходяща ,умна българска поговорка.Ние ,които вярваме на Руската ваксина ще си поставим именно нея.

    Коментиран от #25

  • 24 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Политолог":

    Сънувай си. Още малко ще кажаш, че и ващите краставици ядем. Тотално прибиваване в паралелната реалност.
  • 25 Хахаха

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "2121":

    Кога сте чували за последно някой от щаба да е произнесъл думата ,,СпутникV"? Бягат от нея как зявол от тамян. Журналистите също.
  • 26 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гаварит Масква":

    Очевидно на кого?
  • 27 Терминатор

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "А тука":

    За този коментар може да отидеш на съд.Много внимавай какво пишеш после да не ревеш.Не можеш да се скриеш.ПРЕДОПРЕДЕН СИ.!!!!
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ....ваксината EpiVacCorona стимулира имунната система да произвежда коронавирусни антитела при доброволците на..................
    ---------------------------------------------------------
    Обърквацията е пълна, защото такова "животно" ИМУННА СИСТЕМА няма. Има кръвоносна, нервна.........полова, но имунна няма!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 незнайко

    0 0 Отговор
    В това отношение и в производството на оръжия руснаците няма кой да им се опре ! Социалистическите им институти ще победят ЧАСТНИТЕ американски и английски !!! Същото се отнася и за Китай .