18 Февруари, 2021 12:35 1 682 11

Хърватският премиер: Искаме ваксината Спутник V, след като Европейската агенция по лекарствата я одобри

  • хърватия-
  • ваксина-
  • спутник v-
  • коронавирус

Загреб сега е в положение не по своя вина да достига по-бавно до ваксини на равнище ЕС и правителството иска да види какви други възможности има за евентуална доставка

Хърватският премиер: Искаме ваксината Спутник V, след като Европейската агенция по лекарствата я одобри - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хърватският премиер Андрей Пленкович потвърди, че правителството е водило първоначални разговори с руската страна за доставка на ваксината против коронавирус Спутник V, но уточни, че това ще стане след като Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината, предаде агенция Хина.

Премиерът направи оценката, че в медиите има много "какафония" във връзка с руската ваксина и подчерта, че през последните месеци хърватското правителство е работило за това да осигури достатъчни количества за цялото население, което е и негова отговорност, предава БТА.

"Хърватия е член на ЕС, процедурата за защита на здравето на нашите граждани е засилена допълнително с това, че всички лекарства и ваксини, които идват на нашия пазар, преминават през филтрите и контрола на Европейската агенция по лекарствата, а в този процес участва и хърватската Агенция за лекарства и медицински продукти", каза премиерът.

Хърватия сега е в положение не по своя вина да достига по-бавно до ваксини на равнище ЕС и правителството иска да види какви други възможности има за евентуална доставка на ваксина, която, като Спутник V, може да бъде достъпна, добави той.

Правителството желае да бъде отговорно за всички аспекти, особено когато става въпрос за здравето и сигурността на гражданите, заяви Пленкович.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    2 10 Отговор
    Усташите предават евроценностите.

    Коментиран от #9

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    4 2 Отговор
    Двама дебила се били кой да си хакне по-добрата марка отрова. Спукали се от бой и накрая смесили 50 на 50 двете, и се самоубили задоволени от крайния резултат.
  • 3 Абе

    18 2 Отговор
    Засега все още се съобразяват и чакат мнението на ЕС, но скоро ще спрат да го правят - по примера на Вишеградската четворка и някои страни членки от Източна Европа, на които им писна да ги третират като хора второ-трето качество! Тоя ЕС отдавна вече го разбрахме че е пълен шит!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "руска педерация":

    Спокойно, бе господа всички вие па и роднините ви сте основно ваксиниран и с руски ваксини и то от бебета още:)), няма нужда да ходите никъде, това каза и унгарския външен министър и той на 43 и той с руски ваксини 90 процента, то почти цяла Европа по тая логика къде да ходи:))
  • 6 Dibuje

    4 1 Отговор
    Предатели са тези които не допускат най качествената ваксина в света да влезе в България за да може бъгарите хем да са опитни зайчета хем да се ръсят яко. Че нали са богати
  • 7 Евтаназия за комунистите

    0 7 Отговор
    С тая руска отрова дето я наричате ваксина ,най -добре ваксинирайте само русоробите.Никой нормален не би си рискувал живота с подобно руско нещо.

    Коментиран от #11

  • 8 Townboy

    4 0 Отговор
    И ние я искаме, само че продажните ни политици взеха боклука на Астра Зенека!
  • 9 Предават и

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    без това никому не нужни даже вредни еврогейски "ценности" и се обявяват в защита на славянските и християнски ценности. Браво на тях. Нашите тикви тулупести могат самода завиждат.
  • 10 Що за вас

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "руска педерация":

    краваро-изачите да не би да ви е всичко наред. Разрушихте нещо което бе градено с десетилетия и дори историята не си я знаете,че и езика вече започнахте да променяте с тъпи английски чуждици. Ама много просто поколение брей,много просто. И не заради нас а точно заради вас сме на това дередже. Вие предадохте държавата и такива като вас,за това нямаме ни държава ни армия ни някой ни бръсне за нещо.
  • 11 Ало нормалния

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Евтаназия за комунистите":

    има едно медицинско световно списание, сред 5-те най-авторитетни в света - я виж, попрочети какво пише там за руската ваксина, или плати някому да ти преведе написаното... За сведение - публикациите в това списание се ПРОВЕРЯВАТ СТРИКТНО преди да бъдат публикувани.