Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 11:49 1 964 6

Пекин започва мащабна кампания за ваксинация

  • китай-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пекин

Според изчисленията на експертите на ден е възможно да се ваксинират по 200 000 души, като този капацитет ще се разшири допълнително

Пекин започва мащабна кампания за ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като приключи ваксинирането срещу COVID-19 на ключовите групи преди началото на Пролетния празник (Китайската нова година), Пекин ще стартира мащабна кампания за ваксиниране, която се очаква да бъде завършена през месец май, съобщава Радио Китай.

>В четвъртък най-населеният район на китайската столица Чаоян започна поетапно да открива места за ваксинация на широката общественост на възраст между 18 и 59 години.

Районът Дасин даде старт на своята програма за ваксинация в сряда, докато Фънтай, Шуни, Фаншан и Миюн направиха това преди Пролетния празник.

Медиите съобщиха, че до 16 януари са били ваксинирани 1,7 милиона жители на столицата. В рамките на програмата за спешна ваксинация до 10 февруари 2,5 милиона души са получили две дози от ваксината.

Пекин има над 20 милиона жители. За да бъде постигнат стаден имунитет е необходимо да се ваксинират 70-85% от столичани, или около 14 милиона души. Според изчисленията на експертите на ден е възможно да се ваксинират по 200 000 души, като този капацитет ще се разшири допълнително.

Очаква се програмата за мащабна ваксинация да бъде завършена през месец май.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    1 1 Отговор
    Започва накъсяването. Програмата за едно дете вече не дава резултати.

    Коментиран от #3

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    0 0 Отговор
    То и тук медиите им водят кампанията от 1 година, но поне ако кажат думичката "задължително" си знаят, че ще летят кратуни по улиците. Там нямат начин хората, технократски тоталитаризъм, камери по улиците ще ги засичат кой е ваксиниран и кой не.
  • 3 Шекел

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Има ли глпак който да си мисли че тия наистина са имали програма за едно дете.

    Коментиран от #5

  • 4 Шамара

    0 0 Отговор
    Те се ваксинират от миналата година, който влиза две седмици карантина и ваксина тогава го пускат да си ходи а които излиза без ваксина не може да напусне държавата!
  • 5 винкел

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шекел":

    Да имаше такава програма,за второ дете се плащаше данък.Сега е отменена заради демографски срив и застаряване на населението.
  • 6 чингиз хан

    0 0 Отговор
    Англичаните ваксинираха 20 милиона 1/3 от населението тез сега се усетиха.