Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 13:21 2 624 16

Пълен локдаун на няколко гръцки острова

  • гърция-
  • локдаун-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • острови

Лекарите установиха, че британският щам се разпространява много бързо

Пълен локдаун на няколко гръцки острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Гърция не могат да овладеят разпространението на вируса след повече от три месеца на карантина и строги мерки. От днес обявиха пълен локдаун и на няколко острова, като извънредни строги мерки са в сила в голяма част от страната, предаде БНР.

Увеличават се районите в Гърция, където от днес се налага строга карантина. COVID-19 успя да проникне и на острови, където доскоро случаите на заразени бяха единици. До 1 март извънредни мерки се налагат на островите Калимнос, Кефалония и Тасос. На остров Крит най-заразеният район е град Ираклион. Според епидемолозите е необходимо област Атика и столицата Атина поне още една седмица да останат под локдаун. В последните дни половината от регистрираните новозаразени са в гръцката столица.

В сила са мерките излизане от дома само по спешност, забрана за напускане на областта по местоживеене, вечерен час от 21 часа, докато през уикенда е от 18 часа. Всички магазини са затворени, с изключение на тези за хранителни стоки и аптеките. Лекарите установиха, че много бързо се разпространява британският щам и дори предлагат да се въведе като задължителна мярка в цялата страна носенето на двойна маска в затворени помещения.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нос Калиакра

    20 2 Отговор
    След 6 месеца ваксинираните ще изстрезнеят и пак ще трябва да ги дупчат .
  • 2 абг

    26 2 Отговор
    Интересно съвпадение е как фалиралите държави, получили милиарди евро "помощи" са най-засегнати от вируса. Където са парите там е и вируса, да сте чули в Африка да има локдауни ?

    Коментиран от #9, #11, #13, #15

  • 3 Тъп

    5 0 Отговор
    Боко и нощ острови затварят.
  • 4 при Бай Ставри

    25 3 Отговор
    тия малаките са толкова загубени. провалиха си сезона, затворили са се като мишки от няколко месеца и всичко е червено. Не разбраха ли че така няма отърване... трябва да премине през повечето хора като в България и това е. С мерки и без мерки все тая.
  • 5 Ахах

    18 3 Отговор
    Локдауните не могат да спрат вируса! Точка! Дано дебилният мицотакис скоро бъде изритан в родната му англия!

    Коментиран от #14

  • 6 АНАЛИЗ

    3 3 Отговор
    Локдаунте,ваксите и вируса е ЗАБЕЛЕЖЕТЕ в приморските държави,защо според вас?защото има връзка с приближаващия клима апокалипсис и не само бактерията СИНТИЯ е в океана
  • 7 обективно

    14 1 Отговор
    Гърците и без това по принцип са локдаун извън сезона. Цяла зима спят като мечки, а сега покрай Ковида, Европа ще им изсипва с канчето и няма да си търси стотиците милиарди просрочени задължения ...
  • 8 Мисля, че (Южен) Судан

    2 2 Отговор
    е актуално в едномесечен локдаун.
  • 9 Мисля, че (Южен) Судан

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "абг":

    е актуално в едномесечен локдаун. Уганда имаха миналата година. В Африка е сложно да се въведе локдаун по ред причини.
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    12 1 Отговор
    Не могат да овладеят нищо, защото целта на "локдауна" и мерките е да създават повече болни, които стресирани вкупом да повярват, че ваксините ще ги спасят. Един път на инжекция, става "навик". Компаниите са си създали схемата чудесно. Повече болни, повече печалби. Това не е нищо ново, вече е правено в миналото, винаги е било успешно за Култа.
  • 11 Също и в Зимбабве

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "абг":

    имаше (поне доскоро - вкараха в началото в януари също едномесечен строг локдаун). Ако се разровиш, сигурно ще намериш и други.
  • 12 QR Виза

    7 3 Отговор
    Ако, ще и в скафандри да ходят все тая, глупаци! Продължават да се инатят, като магарета и да не искат да погледнат реалността !
  • 13 В столицата на Сиера Леоне

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "абг":

    също беше обявен двуседмичен локдаун в края на януари. Не ги знам, дали са го удължили. Имаш интернет, нали? Можеш да си потърсиш информацията, ако те интересува, дали е имало локдаун в африкански държави. А дали някой е "чувал", е отделен въпрос. Особено пък, ако се разчита на българските медии. 😉
  • 14 Гърците са го измислили

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ахах":

    Дай на джендъра власт и глей, кво става ! Пример Мицотакис-Гърция, той хич не е глупав, но за сметка на това е всичко останало, което сега гърците търпят!
  • 15 Хм, пък за ЮАР

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "абг":

    да не говорим. Влез в сайта на правителството им. Даже локдаун-ите им са с различни степени/нива. Можеш да прочетеш кое ниво, откога докога е или е било, както и какви ограничения включва. В Африка проблемът с CoviD е дори по-кофти, защото ще се отрази и чрез увеличаване на случаите на малария, HIV и прочие. Толкова от мен по въпроса. Другото можеш да си го намериш и сам.
  • 16 КОВИТО.......ЦАЙТНОТ ЗА БСП

    0 1 Отговор
    КОМУНЯГИ, ЧЕТЕТЕ ЛИ