22 Февруари, 2021 16:44 3 088 6

Меркел има тристепенен план за облекчаване на мерките в Германия

  • германия-
  • ангела меркел-
  • коронавирус-
  • пандемия

През последната седмица броят на новозаразените за денонощие в страната е без промяна, на база седмица новите случаи са 60 на 100 хиляди души население

Меркел има тристепенен план за облекчаване на мерките в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Канцлерът на Германия Ангела Меркел иска разработването на план за постепенното вдигане на ограниченията в страната заради коронавируса, което да е обвързано със засилено тестване. Тя е изразила това желание на среща с ръководството на своята Християндемократическа партия (ХДС), казаха двама участници в срещата, цитирани от Ройтерс.

Според Меркел отварянето на част от обществото трябва да стане на три етапа. Първо увеличаване на максималния брой лични контакти, последвано от отварянето на училищата и техникумите и накрая на спортните прояви, ресторантите и културните обекти.

Тя обаче е подчертала, че стъпките за вдигане на ограниченията не трябва да водят до поредно нарастване на броя на заразените от новите варианти на вируса. Утре Хелге Браун, началник на канцеларията на Меркел, ще събере работна група, която да предложи концепция на федералното правителство за срещата с премиерите на провинциите, нарочена за март, казаха източниците, цитирани от БТА.

Не срещата на ръководството на ХДС здравният министър Йенс Шпан е казал, че иска да започне ваксинация на практикуващите семейни лекари, в случай че седмично бъдат доставяни от три до пет милиона дози. Заради проблеми с производството и отлагане на доставки имунизационната кампания в Германия върви бавно. До вчера едва 3,3 милиона жители на страната са получили поне една доза, което съставлява 4 процента от населението.

В Германия действат засилени ограничения срещу разпространяването на коронавируса, което ще продължи до 7 март. Но днес бяха отворени наново началните училища и детските градини в 10 германски града, а следващата седмица се предвижда да заработят фризьорските салони.

През последната седмица броят на новозаразените за денонощие в страната е без промяна. На база седмица новите случаи са 60 на 100 хиляди души население. Днес бе обявено, че през изминалите 24 часа има 4369 нови случая и 62-ма починали с диагноза COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    6 2 Отговор
    Силен ми е зор.
  • 2 Майна

    9 1 Отговор
    ТАЗИ ЩЕ СИ НАВЛЕЧЕ БОЖИЯ ГНЯВ...., А И ЧОВЕШКИЯ
  • 3 Mишел

    2 0 Отговор
    дано не и се провали планът и както преди години планът и за европа без граници и после отново валерката построи нова-пари пари и пак пари .....
  • 4 Прованс

    6 0 Отговор
    ЯЛОВАТА КРАВА КАКЪВ ПЛАН ДА ИМА,ЕДНО ТЕЛЕ НЕ Е РОДИЛА А ГОЛЕМИ ПЛАНОВЕ МЪДРИ.
  • 5 конкуренция

    4 1 Отговор
    Пандемичните политици марионетки на фамилните корпоративни олигарски елити изпълниха директивите по налагането на пандемия, ограничителни мерки относно свободата на гражданите, подсигуриха милиарди капитализация за ИТ фамилните корпорации и цифровия им фондов балон, подсигуриха държавни поръчки за масово закупуване на ваксини от няколко фамилни корпорации.

    Пандемичните от Г7 напечатаха външни дългове срещу пандемични облигации, които ще изплащат децата и внуците на европейците. И въпреки това не успяват да направят икономиките ефективни, защото англо- саксонските фамилни корпорации се оказват неефективни пазарни субекти- фондови и индустриални, за разлика от малкия и среден бизнес на западните граждани.

    Публични дългове и частна корпоративна задлъжнялост в пандемичните Г7 отива към 100 % от БВП им. Което показва колко е неефективен корпоративния глобален икономически модел, който се опитват да налагат последните 30 години.

    Бъдещето е в малкия и среден бизнес, който може да съживи икономиките със свежи творчески, технически идеи, за разлика от неефективните корпорации, сраснали се с държавите, разчитащи основно на държавно финансиране, обществени поръчки чрез кадри минали през техните частни НПО фондации.

    Прогреса на човека, ще помете всички корпоративни гурута филантропи, банкстери, спекуланти, пандемичните им политици и т.н.
  • 6 факт

    4 0 Отговор
    не и ли е време да мре!?